Slechte genezing....

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 10 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik ben 23 december geopereerd aan cts en 2 triggerfingers. Veel last gehad, en helaas wil het nog altijd niet goed genezen. Op zich geneest de wond van de cts wel aardig al blijft die nog altijd wel een beetje gezwollen. Alleen de 2 wondjes van de triggerfingers genezen heel slecht. Ze zijn wel dicht alleen zit er nog altijd veel wondvocht heen.. het bovenste deel van mijn hand en het onderste deel van mijn vingers blijven dik, waardoor ik mijn hand niet soepel kan gebruiken. Ook ziet het nog regelmatig wat blauwig in mijn vingers. Volgens de therapeut is dat oud bloed wat niet goed weg kan trekken door het wondvocht wat er nog zit. Ook staat het litteken bol. En omdat ik alle bewegingen wel goed kan maken, langzaam dan wel, niet soepel, zegt ze dat er waarschijnlijk verklevingen zitten.
    Ze heeft een krachtmeting gedaan en daar zit ook heel veel verschil in, en dat merk ik ook. Als ik op 1 ochtend brood snij en de vaat wegruim en de tafel afruim heb ik gewoon weer erg veel pijnklachten, steken in pols en vingers. Dat is dus gewoon echt nog teveel voor me...

    Heeft iemand hier ervaring mee dat dit zo langzaam gaat. Therapeut zegt dat het bij sommige wat sneller geneest en bij andere weer langzamer en ik dus bij de langzamere hoor. Maar ik vind dit nu wel erg lang duren. Ik wil gewoon weer aan het werk, maar dit lukt zo niet in de thuiszorg!
     
  2. aappie20

    aappie20 Fanatiek lid

    19 feb 2012
    3.214
    492
    83
    Heb je al een controle afspraak gehad bij de chirurg? Ik zou die zeker even bellen die heeft er wellicht toch meer verstand van dan een therapeut. Ik weet wel dat mijn nicht ook erg lang heeft gelopen met precies zo een napijn die jij beschrijft. Zij is uiteindelijk opnieuw geopereerd om alles te laten herstellen.
    Sterkte
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  3. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Controleafspraak heb ik pas eind maart.....
    Misschien toch even bellen dan.

    O wat baal ik toch met al die klachten nog. Ben er zo klaar mee....... wil gewoon weer mijn hand normaal kunnen gebruiken en aan het werk :(
     
  4. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik kan je aanraden om arnica te gaan slikken en smeren. Dat geneest wonden echt bijzonder snel en.goed.

    Verder wel even de dokter bellen ja. En sterkte!
     
  5. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.982
    5.815
    113
    Zorg je ook dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt?

    Echt balen als het zo langzaam geneest.
     
  6. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Werkt die Arriva ook van binnenuit dan?
    Wond is verder wel goed dicht namelijk.... er zitten ook geen korsten of iets meer. En of het echt wondvocht is weet ik ook niet, daar had de therapeut het over, niet de arts zelf
     
  7. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Hier herstelde de Triggerfinger plek ook heel langzaam. Veel langer in mitella moeten lopen dan nodig normaal. Bleef dik worden. Handtherapeute heeft me goed begeleid. Ik moest na 4 weken op controle bij de chirurg. Ik zou inderdaad even bellen of je eerder langs kunt komen. Nu na iets meer dan 8 maanden pas beter gevoel. Qua buigen lukt het ondanks intensieve handtherapie nog niet helemaal. Ik moet nog 2 andere vingers laten doen maar dat stel ik nog even uit..
    Succes!
     
  8. Glass

    Glass Fanatiek lid

    29 mei 2017
    2.016
    955
    113
    Vrouw
    Mijn moeder heeft ook deze operaties gehad en genas ook heel slecht. Bij haar kwam het door de diabetes. Ik geloof dat ze er wel 6 maanden zoet mee is geweest.
     
  9. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Jij bent dus ook erg lang bezig geweest ermee, en nog... klinkt niet erg positief voor mij ;)
    Ik heb beide tegelijk laten doen, heb daarna geen mitella gekregen. Was vroeger wel zo vertelde ze mij maar daar waren ze mee gestopt omdat ze merkten dat veel mensen die te lang bleven dragen waardoor ze problemen kregen met de schouder. Heb 3 dagen een drukverband gehad en verder advies hoog te houden.
    Moet ook zeggen dat het veel aanvoelt als een kneuzing in mijn hand/pols. Ik weet niet goed hoe het uit te leggen, maar daar komt het in de buurt. Steken in vingers en pols. En het lijkt toch alsof de pols ook wat dikker is dan zou moeten.
    Hmmm ik weet het niet, zal vrijdag anders even overleggen als ik weer bij de handtherapeut ben.
    Nou ja, beter morgen even bellen naar de arts voor overleg, die weet er meer van denk ik:thumup:
     
  10. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Ja! De pilletjes!

    Mijn broer brak ooit zn been (verbrijzeld, zowel scheen als kuitbeen) en helemaal zwart. Prognose was minstens 1 jaar tot normale kleur. Met die arnica 3 maand.

    Mijn knip na de bevalling in 1 week dicht en bij diverse operaties ook gebruikt en bij anderen. Super snelle wondgenezing!
     
  11. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.636
    1.193
    113
    Ik weet niet of je erover open staat, maar wat wondgenezing ook enigzins kan versnellen is (tijdelijk) suiker ditchen en dan vooral toegevoegde suikers en "snelle" suikers (zoals in pasta, wit brood, etc.). Een relatief lage bloedsuikerspiegel versnelt genezing, terwijl een hoge bloedsuikerspiegel genezing juist tegengaat. Als alles weer mooit geheeld is kun je weer normaal eten.
     
  12. wenneke20

    wenneke20 Fanatiek lid

    29 okt 2006
    4.324
    136
    63
    Ik zou bellen triggervinger hier genas goed maar carpaaltunnel was ellende dus zou niet te lang wachten
     
  13. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.577
    3.804
    113
    Ik zou echt de controleafspraak proberen naar voren te schuiven.
    En wat voor therapeut is dat? Gespecialiseerd in handen, want dat zou ik zeker aanraden. Handen zijn best lastig nl.
     
  14. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik heb zojuist gebeld inderdaad. Vanmorgen merkte ik dat het nog dikker lijkt te worden, man laten zien en hij zag het ook. Hand en pols zijn dik, ik word zo teruggebeld door de verpleegkundige daar om even te kijken hoe verder. Het stomme is, met veel moeite kan ik alle bewegingen wel maken alleen het gaat gewoon niet soepel en is daarna gewoon erg pijnlijk weer, soort van zware kneuzing gevoel.

    Ik ga naar een gespecialiseerde handtherapeut en heb al vanallles aan tips meegekregen idd. Draag nu ook een soort steunkous voor mijn hand, maar ook dat doet niks....
     

Deel Deze Pagina