Ik denk dat je sowieso duurder uit bent door naar slager, bakker, kaasboer e.d. te gaan. Als je ergens nog op zou kunnen besparen is het daar. En misschien eet je ook meer luxe of duurdere artikelen. Bv duurder vlees zoals biefstuk/varkenshaas, of bepaalde merkartikelen, etc. En dan kan het ook in de hoeveelheden zitten. Ik zou hier en daar ook nog kunnen besparen, maar het is niet nodig, dus waarom zou ik. Ik vind het nu wel leuk om inzichtelijk te krijgen wat ik waaraan uitgeef. Maar dat is meer omdat ik nieuwsgierig ben. Ik heb ontdekt dat wat ik uitgeef aan eten dat dat ongeveer €1,75 tot 2,50 p.p. per dag is (alleen avondeten). Eigenlijk zal het nog iets meer zijn, maar een groot deel van de ingrediënten heb ik vaak standaard in huis (kruiden, bloem, boter, eieren, rijst, etc) dus die vallen voor mij onder voorraad. En zo vind ik dat ik het nog best netjes doe
Wij eten heel weinig vlees in verhouding, max 75 gram per dag en soms geen vlees. Ik geloof wel dat het minder kan, maar denk ook dat sommige mensen niet door hebben wat een echt grote eter is.
Haha ik hoor dat dus vaak over mannen kennelijk is de mijne nogal een uitzondering. Ook volle vs lege maag maakt echt geen verschil bij hem qua boodschappen doen.
Wat moet moet, dus dan zal ik zeker andere keuzes gaan makenn en misschien zal het lukken. Dan zal ik denk ik ook wat vaker B merken pakken, vlees en brood bij de supermarkt kopen en minder groente en fruit eten denk ik dan. Maar of ik dan nog echt lekker eet en kan genieten van het eten vraag ik me dan af.
seizoensproducten en aanbiedingen scheelt inderdaad heel veel. Geen vlees maar alternatieven hoeft niet altijd goedkoper te zijn. zelf maken hoeft ook echt niet goedkoper te zijn. Een pakje chocolat chips koekjes kost 80 cent en een hee brood van de supermarkt kan ook voor 1 euro. Daar maak ik het zelf niet voor.
Hier vergelijkbaar. Dagelijks 1 brood, niemand hier is gek op zoetigheid op brood dus veel vleeswaren en kaas, ruim 1 pak melk en 1 pak van 6 kleine pakjes melk (nemen zoon en man mee voor bij hun lunch), 6 stuks fruit minimaal, iedereen elke dag een toetje als vla, yoghurt of kwark, 2 a 3 komkommers per dag, enige wat ik minder verbruik is aardappelen want dat eten we gekookt max. 1 keer per week. En elke dag vlees, daar zijn vooral man en zoon gek op.
We zijn nu nog met zn vieren en geen kind in de luiers. We zijn zo'n 55-60 euro per week kwijt. Binnenkort Komen daar weer luiers en flesvoeding bij dus 20 euro per week erbij verwacht ik.
Waar en hoe hou je het bij? Lijkt mij namelijk wel leuk om inzicht in te krijgen. Het is hier niet dat ik moet besparen. Misschien is het dan ook makkelijker omdat je geen keuze hebt. Ik geef liever wat meer uit als ik iets echt lekkerder vind zoals vlees en broodbeleg van de slager. Maar ik zou het fijn vinden als ik wekelijks onder de €200 zou blijven.
Ik denk ook dat zelf maken niet alles goedkoper maakt (wel lekkerder ). Als ik een curry pasta maak, gaan daar best veel (verse) ingrediënten in en zo’n potje worden de ‘verse’ producten in grote hoeveelheden ingekocht en verwerkt. Dat is natuurlijk altijd goedkoper dan zelf 1 of een paar porties maken. Ik maak ook veel zelf, en heb juist het idee dat daar veel bespaard zou kunnen worden. Maar misschien komt het omdat het in Tunesië sowieso goedkoper is @citroenrasp ?
Wij komen uit op een weekelijks bedrag tussen de €65 en €125(incl. Luiers, huishoudelijke artikelen en drogisterijproducten) Boven de €100 zijn uitschieters rond verjaardagen enz; in de week dat ik een voorraad vlees bij de turkse slager haal, (waar we ongeveer een maand mee doen), of wanneer ik weer een voorraad huishoudelijke artikelen en drogisterijproducten koop(koop ik alleen in de aanbieding). Meeste aan boodschappen doen we bij de Lidl, met bepaalde producten bij de AH en Jumbo. Ik wil eigenlijk fruit en groente op de markt gaan kopen, maar vergeet steeds wanneer de markt is. Tegen de tijd dat ik eraan denk is de markt al geweest Wij zijn met 4 personen, 2 volwassenen en 2 kinderen. Oudste eet meer dan goed, jongste eet niet goed.
Ja dat is ook iets waar ik niet op let. Bijv. Een weekmenu maken ad hand van aanbiedingen. Ik kijk ook nooit de folders door voor aanbiedingen. Ik zie meestal pas in de supermarkt zelf wat in de aanbieding is. Is dat iets wat houdbaar is en we veel gebruiken dan neem ik een flinke voorraad mee. En is het iets dat eigenlijk niet op het lijstje stond maar wel lekker is neem ik het ook nog mee.
Verbazend? Bij de Lidl verkopen ze niet zoveel biologische producten en al helemaal niets eco vriendelijks. Een bakje champignons is bijv al 1,5 keer zo duur, wasmiddel van Seepje is ook een stuk duurder, Naty pampers en billendoekjes zal ik nog maar niet eens over beginnen, etc. Vreemd genoeg is alleen biologische wijn even duur XD
Nou het is dat je het zegt. Ik ging vandaag de kruiden en andere inrediënten kopen voor de spearribs morgen en roti vrijdag en dacht echt waarom bestel ik niet gewoon. Ik hoop nu dat het gewoon veel lekkerder is want anders is zelf maken niet bepaald de moeite waard. Met die kruiden kan ik natuurlijk wel langer doen dus volgende keer is het niet meer zo duur maar "schrok" er best van.
Heel suf in een kasboekje. En dan ga ik echt de bon uitpluizen en in categorieën opschrijven. Categorieën zijn bv diner, ontbijt/lunch, voorraad, persoonlijke verzorging, schoonmaak, huishoudelijk, etc. En aan het eind van de week maak ik een totaal overzichtje van alle categorieën en de totalen. En aan het eind van de maand dus ook.
Ah op die manier. Zo klinkt het ineens een stuk minder leuk om bij te houden maar inzicht is wel leuk en kan handig zijn.
Ja dat kan ik me wel voorstellen. Hier zou dat dan nog mee lijken te vallen, omdat ik echt heel veel kruiden en smaakmakers op voorraad heb. Maar in die kruiden zit natuurlijk wel een behoorlijke ‘investering’. Laatst een aantal kruiden op internet besteld die ik veel gebruik. En dan krijg ik grotere hoeveelheden, die relatief goedkoper zijn dan bv bij de AH. Dat kostte me dat wel zo’n €25. Maar uiteindelijk heb ik daar dan veel plezier van als er bij een recept een waslijst aan ingrediënten staan, want het grootste deel heb ik in huis, en dan hoef ik alleen maar verse producten te halen.
Hahaha, je moet er inderdaad maar zin in hebben Ik doe dat gewoon lekker bij de tv met een kop koffie, dus vind het niet erg. Even afwachten hoelang ik het volhoud
Wij geven ongeveer €120 per week uit, das incl flesvoeding en luiers. We zijn met 2 volwassenen, een kleuter en een baby