Nederlandse/Vlaamse benamingen vlees

Discussie in 'De lounge' gestart door Roetje08, 14 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Ik heb een slowcooker en zou hem graag meer gebruiken (tot nu enkel kip, gehaktballen en 1x varkensvlees). Maar de benamingen voor vlees, rundsvlees specifiek zijn anders bij jullie. Onze ah gebruikt ook gewoon de Vlaamse benamingen/soorten. Ik lees sucadelappen, riblappen, runderlappen, hachee. In België hebben we dingen als biefstuk, dunne lende, zesrib, drierib, zenuwstuk, stoofvlees, cote a l'os, ossenhaas,.... De laatste 2 zijn de duurste. Iemand hier die me kan zeggen wat ik kan gebruiken als er sucadelappen, riblappen of runderlappen in het recept staan?
     
  2. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.503
    8.425
    113
    Dunne-en-dikke-lende-van-de-koe.jpg

    Wellicht dat je zo een plaatje ook hebt met de Belgische benamingen?
     
    GossipGirlxoxo en Iertje81 vinden dit leuk.
  3. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    @Adje :D

    OT; kun je dan niet stoofvlees kopen?
     
    Adje vindt dit leuk.
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.739
    113
    :roflmao::roflmao::roflmao: En dan heb ik als bijbaantje in mijn jeugd zelfs nog in een slagerij gewerkt, maar toch kan ik de Belgische benamingen voor de verschillende soorten vlees niet vertalen...
    Ik zou gaan voor het ‘stoofvlees’, hoewel dat in mijn ogen een verzamelnaam is voor riblappen, sukadelappen, etc.
    Dit is misschien de info die je zoekt: http://www.slagers-vlaanderen.be/voeding/rundvlees/
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Heb je je ooit gesneden aan zo’n snijmachine waar ze plakjes ham e.d. mee snijden? Dat vind ik altijd zulke enge dingen!
     
    Adje vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.739
    113
    Nee nooit, maar daar zit voldoende ‘beveiliging’ op om dat te voorkomen. Zolang je ook maar je verstand gebruikt en niet met je handen in de buurt van dat vlijmscherpe draaiende mes komt :roflmao:
     
    GossipGirlxoxo en Iertje81 vinden dit leuk.
  7. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.390
    21.769
    113
    Grappig zeg. Ik dacht eigenlijk alleen aan ham/hesp maar kennelijk zijn er nog veel meer verschillende benamingen mbt vlees.
     
  9. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Oh, bedankt iedereen! Ik heb me suf gezocht de afgelopen weken, maar die lijst nooit tegengekomen. Die is zeker handig, aangezien er bij staat met welk vlees ik kan stoven en dus gebruiken in de slowcooker. Stoofvlees ligt hier rond 10€/kg en is het goedkoopst. De rest ligt wat hoger. Morgen maar eens uitproberen.
     

Deel Deze Pagina