11 en 9, telefoon en tablet blijven standaard in de woonkamer 's avonds. Worden regelmatig door mij gecontroleerd. Helaas mogen ze bij hun vader deze wel op hun slaapkamer houden' s nachts. Oudste vertelde laatst ook dat ze het heel moeilijk vond om er dan na bedtijd niet meer op te gaan. (ik zag op mijn telefoon hoe laat ze online was geweest dus het gesprek aangegaan) Ik kan de regels of het gebrek daaraan bij hun vader niet veranderden, wel kon ik goed met m'n meiden praten over wat ze zelf eigenlijk het verstandigst vonden. Ze gingen proberen om hem nu uit zichzelf bij hun vader ook in de huiskamer te laten liggen ipv mee naar boven te nemen.
Hier geen enkele regels wat betreft laptops, ipads of telefoons. Kinderen gaan hier zelf altijd gewoon goed mee om.
Ligt echt aan het kind zelf. Onze zoon van 9 snapt ook dat als je op een apparaat gaat in de avond dat je dan slechter slaapt. Persoonlijk geef ik een kind al heel snel zelf controle en stuur ik bij als het moet. Oja...ik heb trouwens wel een regel voor de telefoon. Niet lopen/fietsen en op de telefoon. Verkeer en telefoon gaan niet samen.
Bij mij zijn ze nog niet zo oud. Maar ik lees dat sommige kinderen met 9 jaar aleen mobiel hebben. Waarom?
Hier nog lang geen gsm. 7 jaar . Telefoon zou van mij niet mee naar boven mogen. Wel gaan op zaterdagavond de tablet en ds naar boven. Ik werk op zondagen maar zoon mag vanaf 7u op de tablet of ds spelen in bed. Hier houdt hij zich goed aan. Als hij eerder wakker is speelt hij met zijn knuffels tot 7u (wat vaak nog meer lawaai maakt) Om 8u staan zoon en vriend op.
12 en telefoon ligt beneden. Beslist niet op de slaapkamer. Leeftijd van 16 jaar vind ik een goede grens. Maar dat zien we tegen die tijd wel
Mijn kinderen weten ook dat teveel op een beeldscherm zitten slecht is voor je ogen en dat je voldoende slaap nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Toch blijkt bij alle vier mijn kinderen de verleiding van een telefoon op de slaapkamer te groot. Daarom mag het hier gewoon niet tot hun 16e. Zelfs dan gaan ze er nog niet altijd verantwoord mee om, maar omdat ze op die leeftijd ook al andere ( belangrijke) keuzes moeten maken, geef ik ze vanaf dan de verantwoordelijkheid. Iedere ouder moet dat natuurlijk zelf weten. Jouw 9 jarige zal ws nog niet in 20 app groepen zitten waarbij de appjes tot na twaalven binnen komen ( mijn 9 jarige heeft geeneens een telefoon en bij hem in de klas ook niemand). Dan is er ook weinig verleiding om die telefoon constant te controleren. Op een info avond op school vertelde de spreker dat de stress die een puber heeft als hij/ zij niet op de telefoon kan als ze wel constant die geluidjes horen, groter is dan bij het stoppen met roken!
Ik kan heel veel redenen bedenken waarom niet. Waarom moet een 9 jarige een mobiel hebben/bereikbaar zijn? Wat draagt het bij aan zijn ontwikkeling? Naar mijn inziens is het alleen maar een stoorzender. Ik geloof dat ik een nokia 3310 kreeg toen ik een jaar of 12/13 was. Toen moest ik een eind fietsen. Hierdoor kon ik bellen als er wat was. Maar alleen daarvoor.
Tijden veranderen natuurlijk. Mijn kinderen van 10 en 8 hebben geen smartphone maar ik geloof dat zij ongeveer de enige zijn als ik topics op zp lees De oudste krijgt wslk wel een telefoon als hij naar de middelbare school gaat. Daar gaan wij hele goede afspraken over maken zodat het functioneel blijft. Ik ben voorlopig pertinent tegen tic tok, snap chat en weet ik wel wat voor rommel nog meer.
Het geluid kan je gewoon uitzetten. Staat bij mij ook uit. Ik check de berichten wanneer het mij uitkomt, dit ga ik ook proberen aan mijn kinderen mee te geven.
Tijden veranderen. Klopt hoor. Maar als ik op verjaardagen zie dat oudere kinderen rond deze leeftijden op hun telefoon of tablet mogen zitten, geen contact maken net andere kinderen/mensen, filmpjes maken van zichzelf, dansend of wat dan ook, dan word ik echt een beetje bang.
Tja. Vroeger.. toen hadden we ook geen kinderzitjes en gordels, neem aan dat je die nu wel gebruikt? Soms kan iets ook gewoon leuk/handig zijn en het hoeft niet altijd bij te dragen aan je ontwikkeling.
Dat ligt niet aan de telefoons, maar aan de opvoeding. Je kunt ze toch gewoon simpelweg leren dat dat niet de bedoeling is?
Ik heb altijd mijn geluid uit eigenlijk. Ben bereikbaar wanneer ik dat wil zijn. Hebben mijn kinderen ook vaak.
Mee eens hoor. Hier gelukkig nog niet meegemaakt dat de kinderen tijdens een feestje iets met een telefoon gingen filmen. Net aan mijn 10 jarige gevraagd wat hij met de telefoon ging doen, het antwoord was: bellen Daarna heeft hij uit zichzelf gezegd dat hij tic tok vreselijk vindt (nog nooit met hem over gehad). Zal wel goed komen.
Dochter van 10. Heeft telefoon op kamer want gebruikt hem als wekker. Maar....telefoon wordt om 19:00 uur vergrendeld via Family Link. Dus kan ze er niks meer mee doen tot hij weer de volgende dag ontgrendeld wordt.
Die vergelijking met gordels in de auto en kinderzitjes met een telefoon op9 jarige leeftijd, gaat niet op.
Hier hebben beide kinderen ook geen tik tok en als ze ergens heen gaan laten ze de telefoon vooral thuis. Maar vanmiddag gaat zoon met vriendjes jachtseizoen spelen en dan moet de telefoon dus mee, maar dat vind ik alleen maar leuk. Vorige keer dat ze dat spel speelden zijn ze de gehele dag buiten geweest.