Oke coolblue pas prijzen aan, klm heeft een vacature stop en investeert even niet in vastgoed en it projecten. Aex sluit al dagen in het rood. Ik vraag me echt werkelijk af of we nu slim bezig zijn door alles af te sluiten. Hoe lang ben je ziek van dat verrekte virus? En hoeveel meer risico loop je dan met de gewone griep om het loodje te leggen als we alles gewoon op zn beloop laten? Gaan we nu serieus onze wereldeconomie om zeep helpen door zo’n klote virus wat schijnbaar toch niet meer in bedwang te krijgen is? over 2 weken is heel europa besmet en erna vliegt het door naar alle andere landen waar het klimaat lekker is om van mens op mens te gaan.
Ja maar is wel gekleurd door China. In China rookt zo'n 65% van de mannen vs minder dan 5% van de vrouwen. Slechte longen is een extra risico.
Ik ben wel blij met deze maatregelen, van mij mogen ze het nog harder aanpakken. Heb het financieel gezien liever wat minder dan dat ik dierbaren moet verliezen.
Ik vind het wel verfrissend om te zien dat welzijn soms een beetje voorrang krijgt op economie... die economie die draait straks wel weer door hoor
Heb hier niet alles gelezen maar weet iemand hoe het zit met risico voor zwangeren? Mn weerstand is nu niet zo geweldig natuurlijk...
Ja die draait door tot op zeker hoogte. Maatregelen prima. Maar ik vraag me wel af waar het punt zit dat de maatregelen niet meer opwegen tegen de nadelen. We kunnen in elk geval ook nog gezellig met zn alle verhongeren als heel het land op slot gaat.
Ik hoorde net op de radio dat er in Finland een Coronapatiënt is. Een toerist uit Italië geloof ik. Hoe dan ook. Finland reageert door het treinstel waar de patiënt in heeft gezeten uit de dienstregeling te halen en volledig te reinigen. Plus dat ze contactsporen. Iedereen die mogelijk in contact is geweest wordt getest. Hier in Zweden zijn we net Nederland. De Zweedse RIVM is nog steeds in ontkenning
Hoe snel kun je genezen na een besmetting? Dit is afhankelijk van de ernst van de klachten. Mensen met milde klachten genezen sneller (na een paar dagen). Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben over het algemeen meer tijd nodig om herstellen (soms weken). Site RIVM
we weten nog steeds heel erg weinig eigenlijk. Ik las een artikel geschreven door (naja, geschreven door de media maar gebaseerd op interviews van?) IC dokters in China die zeggen dat de meeste patiënten 2 weken milde klachten hadden en daarna ofwel beter werden ofwel keihard slechter. Ze zeggen dat na 3 weken wel duidelijk was wat het ging worden: beter of de patiënten die zij hadden dan dus met IC opname. Dus daarop gebaseerd wrs een week of 3? Overigens boeiend stukje. Zij beschreven dat ongeveer 15-20% van alle patiënten zieker werd en daarvan dan weer 25-30% op de IC belandde. Van de patiënten die op de IC terecht komen, sterft aldus hen 10-40%. In Wuhan zo’n 40% en in andere steden dus eerder richting die 10% - wat veel te maken heeft met beschikbaarheid van de juiste apparatuur enzo. Als je dit berekent gebaseerd op deze cijfers van de IC dokters - komt de totale sterfte door corona op 0,6-1%. En dan ga je er dus vanuit dat iedereen (ook alle milde gevallen) gediagnosticeerd is. Als je meeneemt dat mensen met milde symptomen die niet zieker worden ook geen zorg opzoeken en dus geen diagnose krijgen, zou de sterfte nog lager uitkomen. Ik ben benieuwd in hoeverre onze Europese cijfers hier straks op aansluiten. Tot nu toe zien we natuurlijk ook “hier” alleen een topje van een ijsberg. bron van bovenstaande: https://www.straitstimes.com/opinion/icu-doctors-battle-coronavirus-patients-rapid-deterioration
Gekke is dan weer wel dat het duitse echtpaar nog geen klachten had toen ze in NL waren en er daarom geen paniek is. Ze kunnen pas andere besmetten als ze al verschijnselen hebben. Dat is geen incubatie toch?
Nee precies. De incubatietijd is de tijd tussen “binnenkrijgen virus” en “symptomen”. Die is dus beschreven als 2-14 dagen, met mogelijk een enkele uitschieter. GGD is gestopt met contactsporen in Nederland omdat het echtpaar pas ruim een week na bezoek aan nederland de eerste symptomen kreeg. Er is tot op heden weinig tot geen bewijs voor dat mensen de ziekte verspreiden voor ze zelf symptomen hebben (in die incubatietijd). De gevallen waarbij ze beweren dat iemand besmet is door iemand zonder symptomen, waren dat allemaal patiënten net de dagen voor ze symptomen kregen. En zelfs daarbij zijn nog vraagtekens. Wie zegt dat er geen derde persoon met symptomen was? Het allergrootste deel van de verspreiding is dus zodra iemand wél symptomen heeft. Hoesten en niezen, is wat als grootste risico wordt gezien.
Heel interessant, dank je wel! Als de sterftecijfer inderdaad tussen 0,6 en 1% ligt, waar hebben wij het dan over, is dan iets hoger dan een gewone griep.
Maar het is toch ongeveer 20% van alle bekende gevallen dat in kritieke toestand beland? En als je het sterftecijfer nu uitrekent kom je op 3,4% uit maar ze schatten het in op 2%. In Italië staat het nu ook op 3,2%. Ze hebben nog niet iedereen met deze ziekte gevonden en er komen er nog bij dus tja in het beste geval zit je dan weer op 2% denk ik?
Maar dat is toch alleen van de vastgestelde gevallen? Hoeveel mensen met milde klachten zullen niet getest worden?