Ik ben vooral van de (voor ons) basis dingen zoals meel, boter, eieren, peulvruchten en linzen gedroogd en in pot, uien, droge pasta en blikken tomaat, kruiden, thee en melk. Dat zijn geen dure dingen Heel veel dingen die ik hier lees gebruiken wij niet.
Ik kook vandaag, morgen en zondag alles in dubbele porties zodat ik daarna van alles een portie in kan vriezen. Hopelijk vind ik nog ruimte in de vriezer ervoor.
Dat zou ik ook beter op voorraad kunnen houden. Op de een of andere manier trek ik toch elke 4 weken de conclusie dat er te weinig is
Ik ga voor ik dochter uit school haal even langs de kruidvat om maandverband, tampons, paracetamol, zetpillen en ibuprufen in te slaan. En meteen ook wat van die desinfecterende handgel te halen.
Ik denk dat je op twee manieren kunt omgaan met je voorraad. In de aanbieding veel inslaan en dat dan opeten en daarna weer zo'n aantal inslaan. Of een flinke voorraad en elke keer aanvullen wat je gebruikt hebt.
Ik best lang met boodschappen doen dingen meegenomen die ik die week niet nodig had. Ook vaak met aanbiedingen 1+1 extra meegenomen. Nu is de voorraad zo groot dat het een kwestie van bijvullen is als ik iets uit de voorraad haal. En nog neem ik wel regelmatig een extra maaltijd mee om wat extra op voorraad te hebben.
Maar als je dan 5 potten van iets in voorraad hebt, vul je dan steeds bij dat je 5 houdt zegmaar? Of alles opeten en dan gewoon weer een keer meerdere meenemen?
Het handigste is als je 5 potten groenten hebt staan en je eet er die week 1 dat je het dan alsnog op je boodschappenlijst zet om je voorraad aan gevuld te houden. Dan kost het qua boodschappenbudget gewoon die ene pot die je toch verbruikt en hou je je voorraad. Als zul je in eerste instantie wel 1 keer die voorraad moeten maken.
Ja, zo doe ik het meestal nu ook, koop vaak én een weekmenu (niet perse iets uit de voorraad) plus nog spullen om de voorraad op peil te houden die ik hier en daar verbruikt heb... dus ben ik over het gewoon best wel wat meer kwijt dan dat ik alleen het weekmenu zou aanhouden. Ik wil nu graag een nog iets ruimere voorraad dan alleen 1 stuk van alles (op melk na). Op een vrij strak budget vind ik het wel een uitdaging. Ik vind het knap om te lezen hoe mensen soms met 60-70 euro per week uit kunnen komen, dan heb je dus echt nul voorraad lijkt me...
Gelukkig heb ik een aardig grote voorraadkast, want het zijn nog wel aardig wat producten: pindakaas chocopasta hagelslag crackers afbakbroodjes pasta en rijst thee koffie melk doucheschuim make up shampoo conditioner dagcrème noodle soepjes kruiden wc papier keukenrollen wasmiddel frisdrank, pakjes en siroop schoonmaakmiddelen en ga zo maar door haha!
Vandaag ketjap gehaktballetjes (daarvan gaan 2 porties de vriezer in) heb altijd wel aardappelen en diepvries groente voor erbij. Morgen maak ik rotti en heb dan extra platen in de vriezer voor bij die portie die de vriezer in gaat. En zondag maakt man (alweer) köfte. En daarvoor heb ik 2 porties broodjes gekocht zodat daarvan ook 1 portie de vriezer in kan.
Wat ik op voorraad heb zijn vooral aanbiedingen. Gisteren klein beetje gehanteerd, stel de pleuris breekt uit. In mijn kast staat: Koffie Wc papier Potgroente Tomatenblokjes en tomatenpuree Aardappelpuree Bloem Gist Melk Spa rood Wasmiddel Glorix Muesli Brinta Afbakbroodjes
ondertussen heb ik zelf mijn voorraad kast ook eens een beetje gevuld. WC papier keukenrollen schoonmaakmiddel glorix/wc eend soep pasta rijst pastasaus verschillend zoet beleg afbakbroodjes sap/limonade water bloem gist boter aardappelpuree groente conserveren Conimex pakjes knakworstjes en in de vriezer wat brood, verse groente en vlees in stukjes ingevroren.
Ik zie dat ik de tip gaf, maar nog niet zelf gereageerd had over voorraad. Wij hebben 2 vriezers, beneden 3 lades en op zolder 1 met 5 lades. Beneden: 1 la vol met diepvriesgroente en fruit. 1 met vlees en vis (kip, gehakt, shoarma, worstjes, zalm, vissticks, lekkerbekjes) 1 met losse overgebleven maaltijden en voorraad voor de lunchtrommels zoals pannenkoeken, bananenbrood, groentemuffins. Boven 1 met groente en fruit, (ook zelf gesneden groentenmix zakken voor bv spaghetti en ratatouille enz, 1 met brood, 1 met frituurspul en aardappelspul, 1 met ijsjes, bladerdeeg enz en 1 met leftovermaaltijden. In kastjes op voorraad: wat pot en blikgroente, tomatenblokjes en puree, pannenkoekmix, afbakbroodjes, bakmeel, bloem, basterdsuiker, poedersuiker. Mayo, ketchup en dat soort sauzen. Bouillonblokjes, eieren, macaroni, spaghetti, rijst, couscous. Dingen als olijfolie, azijn, ketjap, gembersiroop, sojasaus e.d. worden meteen aangevuld als het op is. Geen echte voorraad omdat het aangebroken is, maar ik zit ook nooit zonder. Dan heb ik een la met druk en sluitzakjes, boterhamzakjes, alufolie, vershoudfolie, bakpapier enz.