Ze kwamen volgens mij niet terug uit plaatsen die aangemerkt waren als risicogebieden. En de communicatie vanuit RIVM was echt duidelijk: als je geen duidelijke ademhalingsklachten + koorts hebt ben je NIET besmettelijk. Ook niet in de mogelijke incubatieperiode.
Maar heeft de school daar dan geen protocol voor? Ik neem aan dat er afspraken zijn gemaakt wat te doen als... In dit geval had de docent m.i. de GGD moeten contacteren zodat er op correcte wijze gehandeld had kunnen worden. Een docent die een zieke student naar huis laat gaan met het OV is niet goed geïnformeerd lijkt me dan. Je weet wat er in Nederland speelt, wie de risicogroepen zijn, en toch toestemming verlenen (want neem toch aan dat dat nog steeds zo gaat tegenwoordig, lln vragen of ze naar huis mogen) om zelfstandig naar huis te gaan.
Wat bedoel je hier precies mee? Er kan best contact zijn geweest met de ggd. De teamleidster is in ieder geval op de hoogte gebracht, zij zal waarschijnlijk wel geïnformeerd hebben. Ik was er niet bij, dus heel precies weet ik het niet, maar dat heb ik van een andere collega gehoord.
Als 17-jarige op een vervolgopleiding heb je natuurlijk geen toestemming van een docent nodig om naar huis te gaan. Dan ga je gewoon. Maar het was in deze situatie inderdaad prettiger geweest als hij iemand gebeld had om hem met de auto op te halen. Dan heb je maar 1 persoon die je mogelijk besmet, in plaats van een hele coupé. Maar dan moet er maar net iemand zijn die je kunt bellen en die ‘ja’ zegt op die vraag. De mensen om je heen in het OV hebben niet bepaald een keuze. Is trouwens echt bekend of hij met het OV heeft gereisd? Of is dat invulling?
Dat dat het misschien heel heftig klinkt, maar dat het iets is wat wel vaker gebeurd. En vooralsnog is zijn er nog geen positieve testen uit het IC personeel en overige patiënten.
Ik ken toevallig iemand die op één vd IC’s werkt en die persoon wordt dus niet getest he? Alleen bij symptomen. En hij/zij heeft heel nauw en onbeschermd contact met de patiënt gehad. Oa de intubatie gedaan, om precies te zijn. Dus tja, niet gek dat er nog geen personeel positief is. Ze testen niet zonder symptomen (en de incubatietijd is nog niet voorbij).
oh! Vanochtend op de radio vertelden ze over een onderzoek (ik dacht zweeds: maar ik weet t niet zeker) waar ze zeiden dat het juist meeviel. Maximaal 1-1,5meter in de lucht bleef voor het neerviel (want druppels en niet echt luchtverspreiding) en daar snel stierf. dus wat is t nou?!
Gelukkig. Ondertussen gebeurt er een hoop andere dingen in de wereld waar we nauwelijks aandacht voor hebben.. beetje rust is niet verkeerd
Maar zonder symptomen test je (vals) negatief. Sommige patienten waren al 21 of 22 februari opgenomen. Infecties zouden zich dus zeker al kunnen openbaren.
Misschien is dat ook weer bijgesteld Afgelopen week was het een kindje van de vrouw uit Diemen (die nu toch niet besmet bleek) en gisteravond een kindje uit Alphen, maar die dan dus misschien ook niet?
Kán, maar 2-14 dagen, hoeft dus niet. En deze patiënt was vermoedelijk wat later besmettelijk. Dus dat er nog geen infecties onder personeel zijn, zegt echt nog weinig. Eventjes afwachten nog... Gelukkig zijn we zonder isolatie óók voorzichtig en altijd op hygiëne gericht. Dus hopelijk gaat het ook écht meevallen. Maar dat kun je nu gewoon nog niet als feit met zekerheid stellen.
Hier een interview met de vrouw uit Eindhoven die besmet is: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3166040/Elsa-heeft-het-coronavirus-en-zit-thuis-met-haar-man-in-isolatie-Een-heel-rare-situatie
Er zijn wel ziektegevallen bekend onder de 9 jaar, maar geen sterfgevallen. Opvallend is dat de besmettingsgraad onder kinderen heel laag is en de symptomen zeer mild. (Nu zou doe lage besmettingsgraad dus ook kunnen komen doordat het ziektebeeld zeer mild is, waardoor dus mogelijk minder kinderen getest worden?)