Bij onze instelling is nu de regel omdat de hogere scholen dicht zijn, alle leerlingen en stagaires nu op school dagen ook stage lopen/ werken bij ons (zorg), die al bij ons stage lopen dan.
Ik ken haar ook niet. Maar ik verwacht ook dat als scholen nu dicht gaan er 6-8 weken geen (klassikaal) onderwijs is. En dat kan veel achterstand en problemen opleveren. Hopelijk is men in het onderwijs flexibel genoeg om deze achterstand weg te werken. In dit artikel worden al goede ideeën/oplossingen gegeven. Onze jongste zit in groep 4, dus zij heeft nog een aantal jaren basisonderwijs te gaan. Maar onze oudste zit in groep 7. Ik vraag me wel af of ouders/leerkrachten wel snappen dat het niet om 2 weken gaat. Er wordt zo makkelijk geroepen om het onderwijs te sluiten. Ik ben eigenlijk wel blij dat onze regering er niet zo lichtzinnig over denkt. Onderwijs is gewoon belangrijk. Ik sprak gisteren met een middelbare school docent over het sluiten van de scholen. Ze schrok ervan toen ik zei dat ik verwacht dat scholen op zn vroegst na de meivakantie weer open gaan. Want hoe moet dat nou met haar eindexamenleerlingen? Maar goed. Ik denk dat scholen met een paar dagen thuisonderwijs op gang kunnen krijgen. Het lastigste is denk ik om medewerking te krijgen van alle ouders.
Nee, maar het kindje zit wel in haar buik, dus zij moet er fysiek gewoon bij zijn, anders kun je geen onderzoek uitvoeren. Ik vermoed dat als ze een echo op afstand hadden kunnen doen (met robotarmen bijvoorbeeld) dat ze dat hadden gedaan. Zo min mogelijk verkeer het ziekenhuis in en uit. En wat dat betreft: de technowereld gaat een flinke sprong maken, verwacht ik. Alles wat op afstand gedaan kan worden, wordt nu in razend tempo geïmplementeerd. Zonde van het geld om dat straks allemaal weer af te danken. Dat levert straks hopelijk weer minder verkeer op, kennis en vaardigheden worden nóg makkelijker ingezet in moeilijk bereikbare/arme gebieden etc. Natuurlijk kost het ook weer banen van mensen die dan minder nodig zijn, dat is dan weer een nadeel. Maar ook daar zullen ontwikkelingen plaatsvinden zodat mensen ander werk kunnen doen. Ik merk dat ik diep vanbinnen, onder mijn gerichtheid op wat ik allemaal verkeerd vind in organisatorische processen en omgang met anderen, heel positief ben. Een soort Rutger Bregman in vrouwelijke verschijningsvorm, zeg maar. Na de aanvankelijke paniek van mensen (zie het hamsteren en elkaar verdringen) komt het besef dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en we alleen verder kunnen door elkaar te helpen. Althans, dat blijkt nu mijn wereldbeeld te zijn. Of het klopt weet ik natuurlijk niet, maar voor mezelf ben ik ervan overtuigd en dat voelt heel fijn. Heel filosofisch misschien, maar ik wilde het toch even delen.
Net een bericht van school gehad dat ze druk zijn een noodplan op te zetten om onderwijs te blijven verzorgen. Ze geven duidelijk aan dat er een zeer reële kans is dat grote groepen leerlingen of zelfs alle leerlingen niet meer op school mogen/kunnen komen. Ze willen niet dat het onderwijs dan stil komt te liggen dus zijn ze noodplan aan het opzetten.
Als de regering besluit scholen te sluiten, dan zijn daar goede redenen voor en gaan mijn kinderen daar niet meer naar toe. Ook al werken wij beide in vitale sectoren (zorg en distibutie). Indien nodig wordt er op mijn werk opvang geregeld, of kunnen ze bij anderen terecht. Maar dat wil ik dan ook niet. Als het niet de bedoeling is dat kinderen met 10-15 tegelijk in de klas op school zitten, gaan ze ook niet naar een opvang met meerdere kinderen. Dus wij zijn al bezig om te regelen dat ze (eventueel alleen) thuis kunnen blijven. Ze zijn bijna 8 en 11, dus niet heel jong meer. We gaan zorgen dat ze thuis wat lessen gaan volgen (voornamelijk om ze in het ritme te houden). Ze zullen wat taakjes krijgen en mogen niet de hele dag op hun tablet. Niet ideaal, maar het is nu even niet anders. Mochten wij zelf de komende tijd heel veel extra moeten werken, dan zoeken we misschien wel weer naar andere oplossingen.
Ik vind het apart dat een docent zo reageert. Vorige week is dit onderwerp binnen het onderwijs, politiek en daarbuiten uitgebreid aan orde geweest. Onderwijsbonden hebben bij elkaar gezeten, er is sowieso al overeenstemming dat, wat er ook gebeurt, de eindexamenleerlingen de eerste prioriteit blijven. Eem docent van notabene eindexamenleerlingen is neem ik aan volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen en al bezig met het uitwerken van verschillende scenario's? (Als ik kijk wat @tupp allemaal aan het bedenken is voor oplossingen als de school uitvalt, en ze geeft niet eens les an groep 8 of eindexamen ledrlingen)
Ja, die hoop had ik ook, maar zij was echt oprecht heel verbaasd. Gelukkig zie ik ook andere signalen, maar eerlijk gezegd heeft mijn vertrouwen in het onderwijs afgelopen week wel een klein deukje opgelopen door reacties van bijvoorbeeld leerkrachten ('ik ben geen oppas') en onderwijsorganisaties ('wordt hun maatschappelijk probleem weer op ons bord gegooid').
Verrassend veel leraren volgen het nieuws niet of nauwelijks. Deel van de collega's bij mij op school is hier pas sinds die persconferentie van donderdag mee bezig. Terwijl ik al 2 weken probeerde te zorgen dat alle kinderen hun handen kunnen wassen voor het eten...
Precies hier sluit ik me helemaal bij aan. Vakantie gewoon laten zoals die is die hebben we straks hard genoeg nodig!
Weet niet of deze al voorbij is gekomen.. https://parra.nu/nederlandse-vrouw-italie-waarschuwt-nl-2-weken-geleden-lachten-ook-nog-om-corona-video/
Qua school sluiten, ik hou mijn hart vast hoe het afloopt. Ook ik merk dat daar makkelijk over gedacht wordt. En het hangt er natuurlijk ook af voor hoe lang. Over dat mensen elkaar gaan helpen etc. Ik heb vrijdag tegen mijn baas gezegd dat er kans is dat de scholen sluiten. Zijn eerste reactie was dan neem je toch lekker je vakantiedagen op. Nou een perfecte oplossing idd. Met andere woorden, lang niet alle bedrijven zijn meegaand en begripvol. Mijn baas vindt sws corona een dikke onzin en hij is niet de enige, hoor.
Ik ben hier ook zo enorm teleurgesteld over. Keer op keer wilde het onderwijs steun en begrip van ouders en dan komen ze nu hiermee terwijl het land in nood is en ik dus vind dat iedereen moet bijdrage waar hij of zij kan (hiermee wil ik niet alle leraren voor hun neus stoten hoor maar tien ik direct na de persconferentie donderdag klaagzang van leerkrachten op fb zag zakte mijn broek af)
Ik kan er ook niets aan doen, maar ik kwam ook niet meer bij. Is trouwens vast geen toeval, ze draaien overuren.