Update vanuit de ziekenhuizen?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Mythique, 17 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Vorige week heeft een arts uit het Bernhoven een interview gegeven maar verder vind ik dat er weinig nieuws vanuit de ziekenhuizen komt. Ik ken persoonlijk niemand die in een ziekenhuis werkt dus ik vroeg me af of hier dames zijn die af en toe een update willen geven hoe het er nu is?

    Er komt zoveel 'fake news' voorbij, dat gecombineerd met de vreselijke verhalen uit Italië, maakt dat ik gewoon heel graag iets meer zou lezen van de echte 'strijders aan het front'...
     
    Paardenbloem en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  2. Panda1

    Panda1 Bekend lid

    28 feb 2013
    834
    114
    43
    Overijssel
    Ik wil daar best iets over zeggen.
    In het Noorden is het (nog) rustig. Veel mensen melden zich bij de huisarts en ziekenhuis op verdenking van. Zij komen op een speciaal daarvoor ingerichte afdeling. Dit weekend waren er ongeveer 9 mensen die zich melden waarvan uiteindelijk 1 iemand corona positief was.
    Personeel is wel meer bezorgd, niemand weet hoe het komt. Spanning neemt toe, maar de werkdruk is nog niet hoog.
    Handalcohol is alweer weggehaald, mensen stonden hun eigen flesjes er mee te vullen.
    Er wordt veel gestolen, zelfs artsen die "betrapt" worden op het stelen van mondkapjes voor thuis.
    Ikzelf werk als verpleegkundige naast het ziekenhuis. Als het vol ligt met Coronapatiënten komen de meest stabiele (oudere) patiënten naar ons.
    Bezoek wordt zoveel mogelijk beperkt, toch hebben veel mensen daar lak aan en raken ze geïrriteerd als ze ergens op aangesproken worden.
     
    Evanesco, Huismuisie, Jes88 en 5 anderen vinden dit leuk.
  3. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    @Panda1 wat ontzettend heftig dat jullie daarmee geconfronteerd worden in de stilte voor de storm! Ik hoop dat mensen snel de ernst van de situatie in gaan zien en het egoïsme laten varen! Sterkte!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Ik kreeg gisteravond een update vanuit drie ziekenhuizen, waarvan één in brabant (daar is het ’t drukste). Ik heb het in het andere Corona-topic gedeeld en wil dat best hierheen kopiëren maar het viel niet bij iedereen in goede aarde, omdat het geen “alles valt mee” verhaal is. Helaas.
     
    baby90, Evanesco, Bailey07 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    dat doen ze bij ons gelukkig nog niet. Maar jatten wél...
    [​IMG]
     
  6. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Ik volg dat topic wel een beetje maar het gaat af en toe zo snel en vooral veel over thuis school op dit moment dat ik dacht: ik open er tóch nog een apart topic over. Ik denk (vrees) ook dat dit de komende weken alleen maar actueler gaat worden...
     
    GossipGirlxoxo, Poolvos en Ysabella vinden dit leuk.
  7. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.728
    2.509
    113
    Vrouw
    Ziekenhuis in de randstad. Volg alleen de updates via groepsapp en intranet. Alles nog ruim onder controle. Handjevol patiënten op de ic. En een speciale afdeling voor verdenkingen en bewezen Corona patiënten die op de gewone afdeling verzorgd kunnen worden. Roosters komen nog makkelijk rond.
     
    Mississippi, Huismuisie, Jes88 en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Fijn! Ik woon zelf ook in de randstad. Zal de reden zijn dat ik er niet zoveel van mee krijg nog...
     
  9. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Zou je het toch nog een keer willen delen? Ik heb dat gemist en het zijn zoveel pagina's om doorheen te worstelen.
     
    SAARC, Madelie, Ysabella en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Hier komt mijn min of meer gekopieerde tekst commentaren over paniekzaaierij enzo kun je nu voor jezelf houden; of in het nieuwstopic kwijt bij de andere commentaren. Ik overdrijf niet en heb deze informatie zelf uit eerste hand

    Ik heb gisteravond met één intensivist (brabant) en twee anesthesisten gesproken (twee verschillende ziekenhuizen in gelderland). Zij zijn op zijn minst gezegd onder de indruk van dit virus. De huidige patiënten aantallen in juist deze ziekenhuizen kunnen ze nog aan - maar het is niet helemaal duidelijk voor hoe lang nog. (Edit nu dinsdagavond: in brabant beginnen ze in het betreffende ziekenhuis nu met 12u diensten)
    Zij vertellen dus tot nu toe met name jonge mensen te zien. Dan hebben we het dus over 40’ers hè? Een enkele oudere maar. Voorheen gezonde mensen en nu ZO ziek, dat 50% het waarschijnlijk niet gaat halen. Mensen die thuis zijn neergevallen en opgehaald zijn met de ambu, die echt smurf-blauw zijn als ze aankomen. En dan niet één keer één patiënt, maar meerdere keren
    Ze zeggen: we kunnen niet voorspellen wie ZO ziek wordt en wie niet. Het zijn (nog) niet de mensen met alle genoemde risicofactoren.

    Verder: in één van deze drie ziekenhuizen doen ze al groepverpleging (te weinig kamers). Dan mogen geen familieleden ofzo meer op visite komen (op alleen kamers wel; 1x per dag 1 iemand). Ook niet als iemand overlijdt (dus helaas al een beetje Italië taferelen).

    Sommige ziekenhuizen hebben zware achterstand mbt testen. Daar moet nu 3-4 dagen op de testuitslag worden gewacht (ipv 3-4 uurtjes)

    edit: verder vertelde één vd collega’s dat ze nu alle patiënten die anti-malaria en anti-aids medicatie geven. Nog niemand (tot nu toe) heeft ervaring dat het (duidelijk) effect heeft. Wel een paar patiënten die ook nog leverproblemen krijgen - waarbij ze nog niet weten of t de medicatie of de ziekte zelf is.
     
  11. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Ziekenhuis in de Randstad, we hebben patiënten en er zijn IC patiënten. En heel veel verdenkingen. Maar alles is nog prima te doen. Handalcohol, maskers en handschoenen moeten wel beschermd worden tegen het jatten inderdaad. Reguliere dingen zijn afgezegd waar mogelijk en een aparte poli is ingericht.
     
    Syane en Poolvos vinden dit leuk.
  12. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Jeetje wat heftig zeg.. Buurman van schoonouders werkt op de intensive care in Breda, en ook hij schrok van wat hij zag. Inderdaad veel jonge mensen, jongste is 16 jaar.. :(
     
    Jes88 vindt dit leuk.
  13. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    pff. Dat hadden ze gelukkig niet in deze drie ziekenhuizen. Maar ik hoor veel verslagenheid. Juist dat onverklaarbare: waarom juist deze patiënten op de IC? Niemand snapt het echt..
     
  14. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Heel erg heftig dus!
     
  15. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Beste vriendin werkt op ic op de Veluwe. Veel voorbereidingen getroffen maar voor nu valt de werkdruk mee omdat ons worden afgezegd. Wel vond ze alle voorlichtingen heel heftig (evt 12 uurs diensten hoe gaan ze keuzes maken in patiënten etc) en wat ik zelf wel heftig vond is dat de gemiddelde beademingsduur 3 weken is. Dat vind ik echt lang.
     
  16. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik begreep dat bij jongeren het probleem kan zijn dat het afweersysteem veel te fanatiek reageert op het virus wat dan ook weer niet goed is. Maar ik weet niet of dit klopt.
     
  17. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Inderdaad, 3-4 weken hoorde ik ook. Maar zolang hebben ze (de drie artsen die ik sprak) tot nu toe nog niemand gehad. Wel iemand die nu al >2 weken ligt stabiel maar zonder verbetering.
    Stond wel ook in de info die ze uit Italië hadden gekregen.
     
  18. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Groot Ziekenhuis in utrecht. Ik werk op de p &o gezondheid afdeling. We testen dagelijks heel veel medewerkers. Aantal positieve testen valt nog mee. Wel zien we een tedens dat je ook bij milde/lichte klachten (verkouden, hoesten, keelpijn) mensen positief testen. Dus mensen blijf THUIS bij deze klachten. Mensen krijgen binnen 24 uur hun uitslag, positieve uitslagen eerder. We werken met arts/co assistenten , medisch studenten en bedrijfsartsen, een dagelijks belteam van 10 mensen.

    Qua patiënten is het volgens mij nog rustig. Ziekenhuis is ook redelijk uitgestorven. Er is 1 polikliniek waar alle patiënten komen die écht gezien moeten worden. Niet noodzakelijke operaties/behandelingen worden uitgesteld. Winkels en restaurants zijn dicht.
     
    Poolvos, s82, Jes88 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    #19 Louise11110, 17 mrt 2020
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 mrt 2020
    Ik werk in een ziekenhuis in het groene hart en kan wel vertellen hoe het bij ons opgepakt word.
    Wij zijn vooral aan het voorbereiden. Alle niet nodige operaties, behandelingen en afspraken worden afgezegd. Zelfs chemo's worden uitgesteld mits het verantwoord is in overleg met de oncologen en de hematologen.

    De longafdeling is helemaal leeg gehaald en daar word een afdeling a la SEH van gemaakt om de doorstroom op de normale SEH te houden voor andere patiënten. Zo kunnen de corona verdenkingen daar opgenomen worden en bij positieve uitslag blijven ze liggen en bij negatieve uitslag worden ze gelijk naar een andere afdeling verplaatst waar een aantal kamers speciaal voor die patiënten worden vrij gehouden.
    Voor zover ik weet liggen er bij ons nog geen patiënten op de ic.
    Iedereen van mijn team heeft zijn vakanties afgezegd of verplaatst, vervolgopleidingen zijn tot nader order stil gelegd en iedereen, echt iedereen werkt extra diensten. Secretaresses werken in de avonduren en weekenden om de telefoont op te nemen die maar blijft gaan.
    Bezoek is zeer strikt gelimiteerd. De beschermingsmaterialen zijn zeer schaars.
    De operatiekamers worden klaar gemaakt om als provisorische ic te dienen. Een groep verpleegkundigen krijgt een snelcursus om te kunnen werken met beademinsapparatuur en alle medewerkers van de afdelingen die gesloten zijn(zoals poli's) word gevraagd om op andere afdelingen en andere uren om als secretaresse te werken.
    Schoonmaak is tot 02.00(!) 's nachts in huis om ons te helpen.
    De voedingsassistenten helpen zo nodig en waar mogelijk de patiënten en zorgen voor net dat extra contact moment nu ze zo weinig bezoek mogen ontvangen.

    Pff.. Ik denk dat dit tot nu toe alles is.
    Er zijn geloof ik 3 positieve patiënten in ons ziekenhuis tot nu toe.

    Edit: een aantal medewerkers waaronder teamleiders zijn een "corona groep" gestart. Die coördineren de stand van zaken, houden iedereen op de hoogte en passen waar nodig protocollen aan. Ze doen vast nog meer maar dat weet ik even niet meer:p
     
    Nellie4, Poolvos, GossipGirlxoxo en 4 anderen vinden dit leuk.
  20. Novi

    Novi Niet meer actief

    Worden afspraken altijd afgezegd? Misschien een domme vraag, maar ik heb begin april een (niet spoedeisende) operatie gepland staan. De tijd zou ik nog doorkrijgen. Ik ga er vanuit dat dit niet doorgaat, maar word je dan wel geïnformeerd of als er geen verdere uitnodiging komt gaat het niet door?
     

Deel Deze Pagina