Helemaal mee eens! Ik ben ook echt niet voor de zomerschool echt totaal niet. Die vakantie hebben we straks allemaal hard genoeg nodig. Mijn dochter gaat in elk geval echt niet naar school in de zomervakantie en ik ook niet. Ik ben onderwijsassistent en wij knallen nu ook keihard door dit is echt geen vakantie voor ons verre van.
ouders willen rust......en wat dacht je van de leerkrachten die nu (net als vele andere mensen) kei hard doorwerken allemaal....die moeten gewoon doorgaan tot ze ook omvallen... echt no way dat ik ga werken in de zomervakantie. School fungeert nu als noodopvang maar in de zomervakantie als alles weer normaal is hopelijk zijn wij geen opvang. Dan moeten ouders die rust willen in de vakantie hun kinderen maar naar de BSO brengen
Wat ik me wel een beetje afvraag is of er ook al gekeken wordt hoe ze de zorg gaan organiseren na corona? Want nu wordt echt van alles uitgesteld, maar al die afspraken, toekomstige afspraken en nieuwe aanvragen komen dan toch keihard weer naar boven als corona onder controle is? Hoe kunnen ze de druk dan weer verlagen?
Zou het zo erg zijn als veel kinderen blijven zitten? Ik heb nog maar een dreumes en ook geen werkervaring op dit gebied, dus oprechte vraag. Lijkt me fijner dat ze het rustig over kunnen doen, dan dat ze het jaar erop in klassen tegen te grote verschillen aanlopen en daardoor eigenlijk alleen de middenmoot nog goed kunnen onderwijzen, degenen die voorlopen en achterlopen vallen dan toch een beetje buiten de boot? Op de lange termijn lijkt overdoen mij dan beter, zowel voor de kinderen als voor de kwaliteit van het onderwijs. Maar er is vast nog meer over te zeggen.
Ik hoop dat ze dat ook rustig kunnen opbouwen dan en dat mensen eerst ook kunnen genieten van een welverdiende vakantie in de zorg
Dit bevestigt mijn idee alleen maar 10x meer dat het virus al láng in NL was voor de eerste bevestigde besmetting, want die vond plaats in Tilburg in Brabant. Kan me nauwelijks voorstellen dat ze dan op Schiphol 4 dagen later daar nog virus van terugvinden. Benieuwd wat hier nog meer over gezegd gaat worden!
Zitten blijven is een lastig iets. Er zijn vroege en late leerlingen. Een leerling die van het najaar is en langer gekleuterd heeft is bv veel ouder als die blijft zitten. Als heel de klas blijft zitten is dat niet zo erg, maar wel als je enkelingen laat zitten. Het gaat niet alleen om de lesstof maar ook het sociaal emotionele aspect. Wij lopen al maanden te tobben of we de oudste laten zitten. Geloof me, dat is een heel moeilijke en verdrietige keuze. En die zal na deze toestand niet makkelijker worden.
Stel dat alle wintersporters direct na terugkomst 14dagen in isolatie moesten, en alle carnevallers theoretisch ook 14dgn in isolatie gingen, dan zou dat kloppen. Maar je krijgt nu de piek in zkh-en van die groep, en gezien de hoge besmettimgsgraad is de verwachting dat deze mensen verdere grotere ketting van besmettingen teweeg hebben gebracht die vervolgens 1-2 weken later tot een piek komt. Met lage verloop op de IC's komt deze er bovenop. De echte maatregelen (horeca en scholen dicht) zijn nu 10 dagen geleden, die moeten nu een beetje leiden tot daling van werkelijke besmettingen. Maar rekeninghoudend met de vertraging in ziekteverloop komt dit effect een stuk later terecht in aantal zkh-opnames. Dat is wat ik gisteravond heb geleerd van de IC-artsen. Pin me er niet op vast haha
Maar die verschillen heb je altijd en als veel scholen hebben extra personeel om die kinderen te ondersteunen, hetzij met extra uitleg etc, hetzij met extra/ander (uitdagender) werk. Ik denk dat elk kind wat tot nu toe zou overgaan het beste gewoon kan overgaan en dan eind volgend schooljaar pas beslissen. Dan heb je een jaar om bij te trekken. Maar ik heb 4 voorlopers waarbij zitten blijven totaal geen sprake van is dus misschien denk ik te makkelijk
Ja vind ik ook. Dat zou volgens mij juist positief nieuws zijn, dat we al verder zijn dan we dachten qua opbouw immuniteit.
Hoe zit het met de motivatie bij jullie? Ik merk een groot verschil nu. 2 die aan de bovenkant van de middenmoot lopen werken prima mee met thujsscholing, vinden het ook leuk. Eentje loopt flink voor en is nu niet vooruit te branden. Alle extra projecten zijn vervallen, zijn meeloopstage op vwo gaat nu niet, ze krijgen alleen basisoefeningen van school en daar wordt ie nu dus slordig in. Want tig keer hetzelfde doen is ie niet gewend. Ik ben vanochtend echt even boos geworden, maar begrijp hem wel.
Ik ga er idd vanuit dat het dan voor veel meer leerlingen geldt en dan lijkt het me in sociaal opzicht ook niet zo'n probleem. Voor een enkele is dat veel heftiger ja. Voor jullie ook moeilijk zeg!
Die echt maatregelen zou dan dus na dit weekend pas over 3 weken in de ziekenhuizen te zien moeten zijn dus? Dan zou het in theorie dus eind mei ook mee kunnen vallen? Of heb ik teveel hoop dat we vam de zomer nog uitstapjes kunnen maken? De scholen zijn in elk geval dicht tot na de meivakantie, zo ver ben ik wel, haha.
Oudste 2 zijn nog gemotiveerd, beginnen zelf en vragen alleen hulp als ze er nie t uitkomen. Kleuter vindt het wel stom, veel kleuren etc terwijl ze wil leren lezen etc
Mijn voorlopend kind die gaat versnellen heeft er ook allemaal geen zin in, haha. Met wat ze doet zie ik de voorsprong wel en ik kom er nu ee wel wat gedaan wordt qua lezen achter dat ze daarmee ineens vooruit gaat. Dat kwam op school niet zo van de grond en nu dus helemaal niet.
Ik zou dit in jouw geval ook echt terug communiceren naar school. En duidelijk zijn hoor! Ze regelen maar wat uitdagender werk!
Gewoon even voor mijn beeldvorming. Wat doen leerkrachten nu er geen leerlingen zijn op school? Ik snap dat ze werkjes klaarleggen, online eea in orde maken en evt vloggen oid om contact met de leerlingen te houden. Maar als je normaal zegmaar 5-6 uur per dag leerlingen hebt dan snap ik dat je je handen vol hebt. Hoe wordt je tijd als leerkracht nu gevuld?