Kun je hieruit opmaken dat de eerste maatregelen die genomen zijn hun vruchten af beginnen te werpen of is dat te vroeg?
Ik zit serieus te overwegen om zo’n ding te kopen zodra ze op de markt komen. https://www.icthealth.nl/nieuws/open-source-beademingsapparaat-in-ontwikkeling/ Just in case, dan maar je eigen apparaat hebben als onze overheid en ziekenhuizen het zelf niet op orde krijgen.
Ze hebben de receptuur al beschikbaar gemaakt de dag na dit artikel. Dus dit is geen argument meer. Daarbij, er leiden meer wegen naar Rome en er zit ongelooflijk veel kennis in NL.
Ik vond dat we voor een welvarend land wel enorm achter de feiten aanlopen. Dit kan toch niet... https://www.nu.nl/coronavirus/6041200/nederland-vroeg-pas-twee-weken-geleden-om-beademingsapparaten.html
Maar het verklaart wel waarom er dus eerst zo weinig testcapaciteit was. Daarbij moet het nu allemaal nog geproduceerd en gedistribueerd worden dus zal het hopelijk nu op gang gaan komen zodat er meer getest kan worden.
En dan ga je met je eigen apparaat naar het ziekenhuis. Waar de vpk niet weet hoe het werkt, want als je naar de ic gaat en aan de beademing moet wordt je in slaap gemaakt, dus zelf kan je het niet vertellen. Ik denk ook dat je in de acute fase weinig aan het apparaat hebt. In de acute fase heb hoge drukken nodig. Door de longontsteking klappen je longblaasjes dicht of ‘lopen vol met vocht’. Het apparaat bouwt hoge druk op om een volume te creëren zodat de longblaasjes opengaan en zuurstofuitwisseling plaats vind. Maar aan die drukken zit ook een grens, bij een bepaalde druk kunnen de longblaasjes knappen met alle gevolgen van dien. dit apparaat kan alleen volume (in combinatie van een bepaalde druk) geven, je moet het zien als een fietspomp, je stelt de hoeveelheid lucht in en de frequentie per minuut en het apparaat doet zijn werk. op de ic wordt vaak druk gestuurde beademing geven. Eenmaal in de herstelfase heb je minder hoge drukken nodig kan je volume gecontroleerde beademing krijgen en is dit apparaat denk wel te gebruiken, als het goedgekeurd is.
https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/als-de-ziekenhuizen-echt-vol-liggen-gaat-de-crisisfase-in-en-kan-niet-iedereen-geholpen-worden~a29b51ff/
Even een stommen vraag, maar om corona beter te begrijpen. Onze zoon had IRDS na zijn geboorte. Hier door eerst beademd met c pap te veel 'wisselende' druk en een klaplong. Uit eindelijk dus op de ic aan de 'tril' beademing zodat zijn longblaasjes open gingen en zouden blijven. Is dat laatste ook iets wat ze nu dan bij volwassenen doen om die blaasjes open te houden?
Ik zou zeggen, hou je geld lekker in je zak want je hebt er niks aan. Ten eerste ga jij er als particulier echt niet tussen komen om zo'n ding te kunnen kopen. Ten tweede zou ik het echt heel gek vinden als ze zo'n apparaat aan particulieren gaan verkopen. Het is niet iets wat in ondeskundige handen thuis hoort. En wat wil je dan? Op het moment dat jij met zware ademnood in het ziekenhuis terecht komt kan jij dat apparaat niet meer aan het personeel uitleggen hoor. Die mogen alleen met hun eigen apparatuur werken. En dan nog: de beschikbaarheid van beademingsapparatuur hangt nu in het ziekenhuis samen met het aantal IC bedden.als ze geen beademingsapparatuur hebben dan betekend dat ook dat ze het daarbij behorende IC bed niet hebben. Dus dan kan je een apparaat hebben maar dan heb je alsnog geen IC plek. Want alleen aan dat apparaat heb je niks. Je moet een apparaat hebben dat continu je hartslag en bloeddruk meet, zuurstof in je bloed, apparaten voor de infusen enz. Het is in veel gevallen namelijk niet alleen maar beademing maar er komt nog veel meer bij kijken. Nieren en andere organen kunnen uitgevallen, iemand moet zo nodig aan de dialyse enz. En als je een dubbele longontsteking hebt dan heb je aan dit apparaat niks. Dan moet je aan een speciaal apparaat die de juiste druk geeft, mogelijk moet je aan een hart/long apparaat enz. Voor de andere beademingsapparatuur moet je gesedeerd worden. Slaapmiddel en spierverslappers omdat je lichaam het anders niet pikt dat het beademd wordt. En thuis heb je er helemaal niks aan. O.a. ivm gebrek aan deskundigheid, je kan er veel mee kapot maken. En ivm ontbrekende apparaat en deskundige zorg. Een thuiszorgorganisatie mag bijv echt niet zomaar zo'n apparaat bedienen wanneer jij ziek thuis ligt.
Nee, er is een tekort aan die apparaten. Ze gaan deze waarschijnlijk ook op de ic’s gebruiken. Dus dan heb je in elk geval een apparaat
Dit is volgens de mensen die testen in het lab de reden dat er niet meer testen gedaan kunnen worden.
Aha, wist ik niet. Wel bijzonder dat ze dat dan niet meteen hebben vermeld in het eerste artikel.. Vwb. het antwoord op je laatste vraag, zie https://www.google.com/search?client=ms-android-om-lge&hl=nl-NL&ei=jKaBXobyLYyWsAfVkLywBg&q=plasma+vrouw+niet+gebruikt&oq=plasma+vrouw+niet+gebr&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYADIFCCEQoAEyBQghEKABOgQIABBHOgQIIRAKOgQIHhAKOgQIIRAVOggIIRAWEB0QHlDoUFi2vwFghs8BaAJwAXgAgAGjAYgB3giSAQM5LjOYAQCgAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp Korte versie: voor het maken van medicijnen dus.
In Brabant is de stabilisatie goed te zien. Hier zijn de maatregelen een week eerder aangescherpt, dus hopelijk een goed teken voor de overige provincies komende week!!
Dus dat alles 2x getest en gecontroleerd moet worden? Ik snap de vertraging daardoor, en het lijkt me ook lastig om dan maar de kwaliteitscontrole los te laten. Vraag me af hoe andere EU landen daarmee omgaan? Misschien toch meer aansluiting zoeken met elkaar?