Deel je slowcooker recepten

Discussion in 'De lounge' started by Deedee91, Oct 30, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,010
    1,841
    113
    Female
    Bakpapier mag in de slow cooker, maar of het een meerwaarde heeft weet ik niet, er komt natuurlijk vocht vrij.

    Mensen maken in de slome ook gebak en dat dan in bakpapier maar met een theedoek om de de deksel voor het vocht. Misschien is dat voor deze ook een idee?
     
    GossipGirlxoxo likes this.
  2. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,148
    1,683
    113
    Wij hadden Chili con carne gemaakt met kidneybonen en bruine bonen. Smaakte erg goed.
     
  3. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Binnenkort ga ik ook meedoen in dit topic:D. Mijn slowcooker komt morgenavond:D:D:Dzo'n trek, nu al:rolleyes:
     
    Louise11110, Zulema, Sado and 2 others like this.
  4. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Vergist in de tijd... Kip moet 5 uur op low. Mag ik eventueel ook 3 uur low doen en dan 1 uur high of is dat een slecht idee?
     
  5. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Appelcake

    Roomboter
    Cakemix
    Rietsuiker, basterdsuiker of kaneelsuiker
    1 grote appel
    Bakpapier
    Eieren

    Doe het bakpapier in de sc
    Snij de appels in partjes, bestrooi ze met de suiker en bedek de bodem van de sc
    Maak het cakebeslag volgens verpakking
    Verdeel het beslag over de appels

    Theedoek om de deksel
    SC 2 uur op low
    Cake omdraaien
    Nog eens 2 uur op low
    Eventueel nog 30 min op high
     

    Attached Files:

    Zulema likes this.
  6. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Ik doe kip nooit zo lang, dan wordt het droog. Meestal is 3 uur low voldoende.
    Tenzij je het over een hele kip hebt;)
     
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,652
    22,095
    113
    Zulema likes this.
  8. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Ik heb nu zo'n geen zin in om recepten op te zoeken en uit te proberen. Herkenbaarvoor jullie? Afgelopen zondag de slome weer eens aan gehad voor gehaktballetjes in tomatensaus. Maar daar houd het wel mee op.

    Al klinkt de cake heel lekker hierboven!
     
    Adje likes this.
  9. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wel deels herkenbaar, ik grijp nu meer terug naar recepten die ik al ken. Dan vind ik de slowcooker nu juist wel een uitkomst. Ik ben de hele dag bezig met mijn eigen werk en de kinderen bezig houden en aan hun werk zetten, waardoor er vrij weinig tijd over blijft om te koken.
     
    Marti and Adje like this.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,301
    25,765
    113
    Ik ben dus sinds een week of twee compleet mijn mojo kwijt... Normaal maak ik zeker 3 à 4 nieuwe recepten per week (niet alleen slowcooker), maar nu alleen maar wat makkelijk en bekend is. In eerste instantie kwam dat door de lege winkels. Als de helft niet te krijgen is in de winkel moet je gaan improviseren en aangezien ik echt een ronduit chaotisch hoofd heb, is het dan makkelijker om simpele recepten te gebruiken en daar gewoon wat in te vervangen of aan te passen.

    En sinds woensdag ben ik echt niet lekker. Benauwd, kortademig, moe, hoofdpijn, e.d. Man moet gewoon werken (zit wel thuis) en het kost mij al heel veel energie om de noodzakelijke taken te doen (was, thuisonderwijs, ondernemende peuter, etc.)

    Ik neem aan dat als het weer beter gaat, mijn kookmojo ook wel terugkomt. Ik heb nu niet eens zin om mijn recepten door te spitten. En dat zegt wel wat... Ik heb trouwens wel zin in het weer zin krijgen om te koken, telt dat ook? :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    Louise11110, Marti and citroenrasp like this.
  11. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Linda 86, dat herken ik ook wel. Druk met van alles en dan nog koken phff. Daarom nu veel gerechten die ik dag erna nog kan opwarmen.

    Adje, hoe gaat het nu met je? Als we weer normaal allemaal weer naar de winkel kunnen, zal de Kook zin ook weer terug komen. Hoop ik haha.
     
    Linda86 likes this.
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,827
    4,200
    113
    Heeft iemand weleens indo pulled pork gemaakt? Ik wilde babi pangang maken maar kom erachter dan man een stuk procureur heeft gekocht ipv buikspek
     
  13. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,301
    25,765
    113
    Ja, die is verrukkelijk! Ik vind hem eigenlijk nog lekkerder dan de bbq versies.
     
    sidmick likes this.
  14. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,827
    4,200
    113
    Bedankt, gaat het dat worden ipv babi pangang
     
    Adje likes this.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,301
    25,765
    113
    Eet smakelijk dan alvast :D
     
  16. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,010
    1,841
    113
    Female
  17. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,827
    4,200
    113
    Dank je!
    Is 1 kilo voldoende voor 5 personen. Ik heb 3 kilo dus twijfel om de helft in te vriezen voor een later moment en nu 1 a 1,5 kilo te bereiden
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,301
    25,765
    113
    Ik gebruik met dat soort gerechten meestal een kilo voor 6 personen. Dat is dan genoeg voor op een broodje oid en dan eten we er vaak nog wat bij zoals een salade of soep.
    En je kan de Indo versie ook prima serveren bij nasi of bami.
     
  19. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,827
    4,200
    113
    Ik maak er idd nasi bij.
    Dan ga ik de helft invriezen, bedankt
     
  20. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!

Share This Page