Je moet als je dan na twee weken uit je stacaravan komt ook wel in je uniform of witte jas over straat he, zodat iedereen extra wijd om je heen kan lopen.
Ik ben echt sprakeloos... We werken nu al met extra risico, ipv respect moeten we uit voorzorg in isolatie.
Puur theoretisch gezien snap ik de gedachte wel. Alleen kijkend naar eventueel besmettingsgevaar. Dan voelt "iedereen opsluiten die er mee te maken heeft" het veiligste. Maar praktisch is dat onmenselijk. Juist nu wil je bij je gezin zijn en niet daarvan ook nog geïsoleerd worden. Dan is het werk nog moeilijker vol te houden. Diegene die niet besmet willen worden in het ov moeten gewoon geen ov gebruiken maar een andere manier van verplaatsen kiezen
Nou nou, rustig aan hè....ik dacht het zelfde als jij....maar met al die kids van mij thuis, die thuiswerkende man, die Puber, de hond, .... ik zie het eig wel zitten zo alleen in een caravan XD grapje hè, grapje
Ik denk dat het inderdaad ook dit zal zijn. Je zult keuzes moeten maken en dan zul je er dus op een gegeven moment voor kiezen om bepaalde groep (kleinkinderen, broers/zussen bij iemand op leeftijd, ooms/tantes etc.) in zijn geheel niet uit te nodigen omdat je geen keuzes binnen die groep wilt maken. En dan kom je misschien uit op maar 20 personen ofzo. Dat zal dan ook weer afhangen van hoeveel directe naasten er zijn natuurlijk.
Wat betreft die 1,5 meter: door niemand? Vooropgesteld, dit lijkt me sowieso vreselijk moeilijk. Maar daarnaast, als iemand samen met zijn partner naar een begrafenis mag (wat erg dat je nu 'mag' moet zeggen in deze context). En misschien mogen er zelfs thuiswonende kinderen mee. Kan best als opa overleden is, oma leeft nog, er zijn maar 2 kinderen met partner en 5 kleinkinderen bijvoorbeeld. Dan ben je 'pas' met z'n tienen tenslotte. Dan hoef jij als gezin dat in 1 huis woont onderling toch geen 1,5 meter afstand te houden? Dus die zouden dan toch bij elkaar moeten mogen zitten en elkaar mogen vasthouden en troosten lijkt mij?
Ik vind dat een kind vernoemen pas echt vernoemen is wanneer je de originele naam gebruikt, en niet gaat knippen en plakken aan een naam (sorry, maar zie dit zo vaak voorkomen in namen-topics). Als je Hendrikus of Truus lelijk vindt, vernoem dan gewoon níet.
Nee niemand hield die afstand van elkaar alleen van de begravenis ondernemer. De kist werd getilt door 8 mannen, dat is natuurlijk al onmogelijk met 1,5 meter afstand. Dit was ook een erg jong iemand (37jaar) dus het ging om zijn ouders, vrouw, 5 kinderen, broers zussen partners en kinderen en zijn beste vrienden (die wel zonder partner en aanhang. Als ik zo uit mijn hoofd tel betwijfel ik nu ook of ze niet over die 30 man heen zijn gegaan. Vooral na het laten zakken van het graf knuffelde en trooste echt iedereen elkaar. Daar buiten waren ook behoorlijk meer mensen aanwezig (op afstand van de familie maar ook allen dichter op elkaar dan 1,5 meter) om op afstand te kijken naar het zakken van de kist. Ik denk dat die mensen nog langs het graf zijn gelopen toen de familie weg was.
Ik vind het ook begrijpelijk. Het is gewoon onmenselijk moeilijk om in deze situatie afstand van elkaar te moeten houden. Ik weet ook niet of ik me daaraan zou kunnen houden in deze situatie. Dan desnoods daarna maar in quarantaine om bij een eventuele besmetting niemand verder te besmetten.
Helemaal mee eens. Toen dochter werd geboren was mijn vader al een paar jaar overleden. Ik wilde wel vernoemen maar het ging gewoon niet, de naam was te lelijk ondanks het mijn vader is. En knip en plakwerk vinden wij idd ook niet vernoemen. Helemaal niet als er uitleg bij nodig is waarom de naam vernoemd is naar iemand.
Tot nu toe maar 1 vernoeming meegemaakt waarvan ik zeg, wat mooi en geen ingewikkeld geknipt. Vader heet Arnold, zoon heet Ronald. Precies dezelfde letters. Maar veel meer ken ik er niet mee normaal knip en plakwerk
Taxi lijkt me nu ook niet het van het. Ik heb geen auto of fiets hier. Dus ik doe alles te voet. In de afgelopen 4 weken heb ik 2 keer de bus genomen om terug thuis te komen van de supermarkt. Ben al lopend naar de supermarkt geweest en voor de terugweg de bus genomen. Mijn man zit in de risicogroep en zijn tante zit in de hoogste risico groep. Zij moet 12 weken binnen blijven. Ik ben de enige die er nog komt voor hulp. Haar buurvrouw neemt ook wel eens wat mee van de winkel maar zij is zelf op leeftijd dus verder dan telefoon en dan aanbellen en de boodschappen achter laten gaat het niet. Zelf maak ik me geen zorgen. Ik kom enkel buiten wanneer het nodig is en hou afstand. Maar ik zag dus toen ik naar de supermarkt ging een oude dame wachten op de bus. Dat is dus de bus richting huis en ik was nog op weg naar de supermarkt. Ze liet de bus aan zich voorbij gaan omdat er ziekenhuispersoneel zat in deels uniform. De volgende bus kwam pas een uur later. En oke caravan of containerwoningen zijn misschien wat te ver gaand maar zorg dan dat die mensen al kunnen ontsmetten, douchen en omkleden voor ze naar huis gaan. Zet daar dan de nodige dingen voor op. Supermarkt personeel hetzelfde. Ze krijgen dus protocol om hun schoenen uit te trekken aan de deur, sproeien met alcohol ook sleutels, gsm, bril. Dan douchen en werkkleding sproeien en in de wasmachine doen. Dan zijn ze klaar om met hun gezin om te gaan. Maar in de praktijk is dit dus niet zo. Veel supermarktmedewerkers moeten met de bus naar huis of ze worden opgehaald door hun partner en de kinderen zitten ook in de auto. Dus dag protocol dat in theorie zo mooi is. En ja ik zei dus caravan of containerwoningen omdat die het snelst te realiseren zijn. Hier kan de regering bedrijven bevelen om in deze tijd van nood ventilators of wat dan ook te produceren. Container bedrijven zouden dus gewoon de opdracht kunnen krijgen om raam en deur openingen te voorzien. Kijk eens op tiny houses en container woningen. Het zijn echt geen blikjes waar je inzit.
Ziekenhuispersoneel komt echt het ziekenhuis niet uit in werkkleding hoor. Waarschijnlijk heb je thuiszorgmedewerkers, kraamverzorgenden of dergelijke gezien. Die werken nog weleens in uniform in de wijk. Ik vraag me wel af wat jouw expertise op het gebied van infectiepreventie is, aangezien je wel precies weet voor te schrijven wat ziekenhuis- en supermarktmedewerkers allemaal moeten doen?
Ik hoor zoiets vaker hoor. En als ik dan vraag of ze dan hun boodschappen bestellen, echt helemaal thuis blijven, geen ov gebruiken e.d. is het altijd nee. Maar wel mij "de schuld" geven, terwijl ik met de auto naar mijn werk ga, verder thuis blijf, mijn man de boodschappen doet en ik al die tijd thuis niks anders zie dan mijn werk en de muren van mijn woonkamer... zelf geen speeltuin met de kinderen. Dan maakt dit me woest
Ik begrijp niet waarom Nederland een groot bedrag gaat "geven" aan Spanje en Italie als nog niet bekend is wat deze hele crisis met het eigen land doet,zoveel mensen die aan de grond zitten nu en hulp nodig hebben, regel dat eerst!Aan het einde van de rit betalen wij de rekening (uiteraard),ook voor de hulp aan het buitenland.
Ik merkte dat dat bij mij ook wat verkeerd schoot. Ik zag het journaal maar met 1 oog, dus dacht dat ik het mss verkeerd begrepen had.