Dank voor het plaatsen! @julia80 start maar een petitie want het is wel duidelijk zo. Er gaat niks gebeuren met vakanties (viel te verwachten).
We zitten met zijn alle in een uitzonderlijke situatie. Niemand weet hoe dit gaat lopen.. jij niet, ik niet.. zelf de deskundigen kunnen het niet voorspellen. Die praten elkaar ook allemaal tegen.. Wellicht heb je gelijk en kunnen we niet meer naar school dit schooljaar.. maar voor het zelfde geld hebben we de piek al wel gehad, en kunnen we de maanden juni en juli nog naar school.. niemand weet het.. het is speculeren! Voor nu moeten we gewoon kijken naar de adviezen van de regering en ons daar aan houden. En dan horen we 22 april wel weer verder..
Nee zeg, mag het hopen dat daar niets mee gebeurt! Kinderen hebben ook gewoon hun vakantie nodig. Even niet met schoolwerk bezig zijn.
Als ik er aan denk dat ik mijn klas helemaal niet meer terug zie als klas word ik daar zo verdrietig van! Ik hoop met heel mijn hart dat we dit schooljaar "normaal" kunnen afmaken. Ik denk dat het het merendeel van mijn klas wel bij is en blijft met het onderwijs, maar ook ik heb leerlingen waar ik me zorgen over maak. Niet alleen qua werk, maar juist in de thuissituatie. Ik wil weer naar school!
En mijn kinderen worden heel erg verdrietig van als zij de leerkrachten en de klasgenoten niet meer zien. Wat mij betreft wordt er totaal voorbij gegaan aan de geestelijke kant van deze situatie. Ook ik hoop dat het schooljaar nog enigszins normaal afgerond kan worden.
Duidelijker kan het niet zijn toch? Dan kunnen "wij" hier van alles willen en vinden maar het gaat (gelukkig) toch niet gebeuren.
Aan de ene kant ben ik het hier mee eens maar is dit niet al een soort van vakantie? Iets later naar bed, opstaan wanneer ze wakker worden. Wat huiswerk maken, af en toe even met wat klasgenootjes chatten. De middag leuke dingen doen, lekker spelen en aanrommelen? Zo ervaar ik dit in ieder geval wel. Ik zeg niet dat het makkelijk is zo met zijn allen thuis, maar het voelt wel als een vakantie zonder dat we leuke dingen kunnen doen Ik maak me juist zorgen over alle werkende ouders die nu vakantie dagen (moeten) inleveren. Ze zullen straks keihard aan de bak moeten om hun bedrijf te redden of hun baan te behouden! Hoe eerder de kids weer aangepast naar school kunnen hoe fijner.
Beeldbellen, e-mail, patiënt moet buiten wachten tot wij hem binnenroepen, mondkapjes, handschoenen, alles ontsmetten etc etc
Oh echt? Hier gelukkig nog niet! Hier hebben ze op een andere locatie speciaal corona spreekuur met alle voorzorgsmaatregelen. Maar op de praktijk gewoon wachten in de wachtkamer, en op de normale manier geholpen worden. Geen verschil met anders eigenlijk.
Dat is wel beter, wij hebben helaas die mogelijkheid niet. Ik vind er ook geen bal aan moet ik zeggen.
Dit gevoel hebben wij ook. Zoon vind dit een geweldige vakantie ook al moet hij werkjes doen. Meneer wil nooit meer naar school. In de zomervakantie kan je denk ik niet veel meer doen dan nu. Misschien naar een speeltuin als er weinig kinderen zijn, misschien weer naar oma en opa, misschien zijn de terrassen weer open maar met een limiet op mensen en dan heb je het volgens mij wel gehad. Een echte zomervakantie kan je wel vergeten. Dat zijn naar mijn mening illusies. Dan kunnen we beter de vakantie iets verkorten en de school in het nieuwe jaar 2 weken vervroegen. 6 weken zomervakantie waar je toch niet veel bij mag is ook geen vakantie. Maak er dan 4 weken van en gebruik die 2 extra weken voor de achterstand iets weg te werken. Ook ben ik voor huiswerk in de vakantie. Minder dan nu maar zodat de kinderen een 5tal uren per week bezig zijn met schoolwerk om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Dan heb ik het over kinderen die nu in groep 3 zitten tem groep 7.
Nee, ik ervaar dit totaal niet als vakantie! Werk mijn 3 werkdagen thuis + begeleiden van de kinderen met schoolwerk waar ze echt de schooluren wel zoet mee zijn, er wordt meer dan voldoende aangeboden door onze scholen. Extra werk komen ze vaak niet eens aan toe. Halverwege de middag zijn ze klaar en gaan buiten spelen (gelukkig is het mooi weer!), dingen waar ze overdag niet uitkomen en waar ik op dat moment (i.v.m. mijn werk) geen tijd voor heb worden 's avonds na het eten nog even doorgenomen. Vaak kan ik 's avonds of op mijn normale parttime dagen nog weer even inloggen om mijn werk af te maken. En op die dagen probeer ik onder 'schooltijd' mijn kinderen extra te begeleiden, ze weten ook dat dat op die dagen het best kan. Als ik dan klaar ben wachten was en huishouden op mij (nee, tijdens werktijd en schooltijd lukt dat niet) Ben al zooo blij dat ze volgend weekend gewoon vrij zijn van schoolwerk op Goede Vrijdag en op Tweede Paasdag, kunnen ze even bijtanken voor de weken die nog volgen. (En ik ook )
Wij zitten denk ik dan echt in een luxepositie: bijna al het werk gaat hier door, alleen de ateliers (keuzevak elke woensdagmiddag) niet. Dus ook muziek, de projecten, het samenwerken, Chinees, de verdieping. Vandaar dat ik zei dat echt niet alle kinderen een achterstand oplopen, hier gaan ze gewoon door. Uitleg kun je zo nodig via de leerkracht krijgen, een berichtje doen via Teams en dan word je gebeld. Zelfs de talentenmiddag gaat nu digitaal door: iedereen mag een filmpje van max 1,5 minuut opsturen, en dat zullen dan waarschijnlijk dezelfde kinderen zijn die altijd al optreden (5x per jaar). Wat niet doorgaat zijn de weekopening en de portfoliogesprekken. Over de portfoliogesprekken zijn ze nog aan het nadenken. Die vergen zoveel voorbereiding met de kinderen, dat is bijna niet te organiseren met alle lopende begeleiding. En het sociale aspect vergeet ik niet, dat is erg belangrijk voor onze kinderen. Gelukkig dat ze hun projecten dus via Teams kunnen doen.
Drie kwart van de leraren denkt dat er leerlingen zijn die achterstand oplopen. Over een groot deel van de leerlingen vonden ze dat ze het juist goed doen.
Ik sprak gisteren een moeder die nu thuis werkt, zij wil heel graag dat de vakanties geschrapt worden want dan kan zij tenminste rustig werken als de kinderen met hun schoolwerk bezig zijn. De tijd dat de kinderen per dag met school bezig zijn, was ook ongeveer de tijd die zij nodig had voor haar werk. Klinkt op zich best logisch. Maar mijn man en ik hebben allebei een vitaal beroep en lopen op het werk momenteel de benen onder ons lijf vandaan. Op onze vrije dagen kunnen we amper bijkomen omdat we dan de kinderen les moeten geven, en dan heb ik het nog geen eens over het huishouden. De schoolvakanties zouden ons, ook al zouden we niet eens weg kunnen, al erg veel verlichting kunnen geven. Door die vakanties zouden we op onze vrije dagen tenminste wat bij kunnen komen. Erg leuk hoor dat mensen zo'n 2 tot 4 uur per dag in alle rust willen thuiswerken, maar mijn werkdag duurt minstens 8.5 uur en ik heb de afgelopen weken ook wel dagen van meer dan 12 uur gedraaid, en ik zal echt geen uitzondering zijn in de zorg. En vast heel egoïstisch gedacht, maar ik denk dat mensen in de zorg en of vitale sector momenteel even belangrijker zijn om op de been te houden dan dat jantje van groep 4 een kleine achterstand op loopt door de vakantie.
Wanneer je met zn tweeën naar de supermarkt gaat heb je 2x zoveel kans om anderen te besmetten en 2x zoveel kans om het virus mee naar huis te nemen. Ook zijn er dan meer mensen in de winkel, waardoor je lastiger de 1,5 meter afstand aan kunt houden. En als één persoon een kind meeneemt is dat niet zo'n probleem. Maar doet iedereen dat, dan wel natuurlijk. Door dus een duidelijke grens te trekken, is dat voor supermarkten makkelijker te handhaven.
Wij hebben ook beide een vitaal beroep. Op de dagen dat ik thuis ben, kan ik onze kinderen begeleiden. Ben ik er niet, dan zullen ze hun thuiswerk toch echt alleen moeten doen. Bij vragen neemt de oudste maar contact op met de juf. Lesgeven gebeurt hier dus ook niet, en ik hoop ook niet dat dat verwacht wordt. Als er uitleg nodig is, dan kan de leerkracht dat zelf doen, er zijn tegenwoordig genoeg digitale opties. We spreken in de avond vaak wel even door of ze tegen problemen aan zijn gelopen.
Bij jou gaat het misschien zo, maar hier niet hoor. Zoon zit in de brugklas. Gewoon 9 uur beginnen met schoolwerk. In de middag is wat meer vrij, maar dan soms ook schoolwerk. Hij krijgt ook echt veel huiswerk, heeft werkstukken en krijgt straks ook gewoon een proefwerk.