Mijn punt is, onderwijs op afstand ben ik niet per definitie op tegen maar niet op de manier zoals het nu (niet) geregeld is. Er is geen enkele landelijke richtlijn, geen standaard, geen controle, geen toezicht op de voortgang van de leerlingen. Elke school doet wat en het wordt kennelijk geaccepteerd. Als de politiek wil dat de scholen dicht blijven, moet er een fatsoenlijke alternatief voor komen.
Ja nieuwsbegrip doen ze hier normaal gesproken ook maar dan op papier. Sinds de sluiting niet meer gehad. Wel hadden ze het over ankerverhalen. De kinderen zitten in groep 5 en 8.
Het ligt er net aan hoe de school het aanpakt. Ik ben oprecht blij dat er scholen zijn waar het goed geregeld is maar hier is het dus niet het geval. Tuurlijk doen wij ons best maar ik ben geen leerkracht en moet ook gewoon werken en ja ik maak me zorgen.
Ik maak me niet gelijk zorgen, maar als je allebei werkt is het bijna niet te doen, dat geloof ik wel. Ik heb er meer tijd voor, maar ook dan is het met 3 onoverzichtelijk, onduidelijk en absoluut voor te stellen dat iemand een achterstand oploopt. Er is geen begeleiding.
Ik Heb het ook helemaal niet over een stuk van mij, maar puur over jouw post. Ik ken ze niet. En als jij zeker weet dat er geen onderwijs wordt gegeven, doe je er wat aan dan?
Waarom zou ik daar wat aan doen? De juf ziet ook dat er niets gebeurd, het is aan school om daar op in te spelen. Dat hebben ze gedaan met de mail, meer valt er niet te doen nu. Jij had jeugddetentie in gedachten?
Hier wordt de leerstof digitaal aangeboden maar het Veilig leren lezen gaat schriftelijk. Niet gek natuurlijk ivm trainen schrijfvaardigheden en rekenen doen ze deels digitaal. Op zich is het prima geregeld maar het moet ook niet te lang gaan duren. Ik vind het vooral een issue worden als ze straks naar nieuwe vaardigheden gaan en die ze niet voldoende uitgelegd krijgen. Mijn jongste zit in groep 3 en ik hoor nu al van ouders van haar klas dat er zorgen zijn.
Dat niet alleen, ik hoor ook verhalen van mij collega's met schoolgaande kinderen. Dan hébben ze eindelijk een platform (teams) dan moet je voor die les weer daar inloggen, je docent maakt meldingen per medium x, dan heb je er altijd weer een uitzondering tussen die doet het weer via de app want dat vindt ze makkelijker. Als ze dit willen volhouden, dan allemaal 1 platform, 1 communicatie methode. En dat je via je centrale punt doorlinkt naar die website voor rekenen oid ala, maar geef die kinderen een fatsoenlijke structuur om mee te werken. Ik hoor hier de verhalen van MBO, aan docent kant dan, hebben ze een keuze gemaakt richt mn man t in (redelijk snel met techniek) er worden afspraken gemaakt en vervolgens worden diezelfde afspraken hoppa weer zo genegeerd of met dezelfde vaart weer teruggedraaid. Als je van chaos houdt blijf vooral daar mee doorgaan maar je kan beter gewoon een keuze maken, ookal is die niet ideaal dan continue blijven veranderen in je opbouw. Zet je materiaal neer met herbruikbaarheids opties.
Mee eens. Maar scholen open betekent voor heel veel mensen dat het gewone leven weer begint. Op welke manier je het dan ook vormgeeft. 1,5 meter afstand of niet. Hoe zie je het voor je wanneer blijkt dat de opening van scholen zorgt voor een enorme opleving in besmettingen? Scholen weer dicht? Halve klassen? Heel veel zieke leerkrachten met het lerarentekort?
Ja wij overleggen heel veel. Er is bij ons heel veel aandacht voor de zwakke leerlingen en voor de kinderen die het thuis moeilijk hebben. Die ondersteuning is er nu al.
Ja klopt helemaal. De jongste werkt via 4 verschillende websites, de middelste met 2 en de oudste met 3. Allemaal verschillende inlogcodes. De ene mailt nog extra werk, de ander weer niet. Het is gewoon een chaos.
Nou op onze school niet in elk geval. Zoon zit daar opgepropt, het is een nieuw gebouw en we hebben zelfs erover nagedacht een klacht in te dienen, omdat ze bovenop elkaar zitten.
Hier een dorpsschool met ong 250 leerlingen. Met 2 noodcontainers eraan gebouwd. De nieuwe school is begin schooljaar 2021/2022 klaar. Gelukkig zijn er 3 kleuterklassen en zit dochter 'maar' met 24 in de klas. Maar komend schooljaar wordt moeilijk, er moet een extra groep 3 komen wegens meer dan 40 kinderen, maar er zijn ook veel nieuwe kleuteraanmeldingen. Ben benieuwd hoe ze dat willen doen. Als ze 1 groep 3 maken, zie ik het wel minder zitten dat dochter naar groep 3 gaat.
Oh ja hier ook nog iets “leuks”. De kinderen kregen toegang tot teams met drie verschillende wachtwoorden erbij. Wij moesten maar uitproberen welk wachtwoord juist is? En als het niet lukte de leerkracht mailen want dan moest het gerest worden? Ik dacht echt wtf (sorry). Uiteindelijk de leerkracht gemaild want de account was geblokkeerd. Maar ondertussen wel een middag verder.
Wat mij betreft gaan de scholen gewoon weer open na de vakantie. Dat zien we in omliggende landen ook gebeuren. De piek op de ic's begint af te nemen. En deze ziekte gaat volgens mij ook niet echt verdwijnen maar zal wellicht iets worden wat blijft of jaarlijks terugkomt. Daar kan je geen totale maatschappij voor tot stilstand brengen. Je gaat asn de ene kant mensen redden en aan de andere kant gaan ze door de maatregelen ook dood of lopen langdurige schade op. Een kennis in Oostenrijk heeft al bericht gekregen (van het rivm daar) dat uit onderzoek is gebleken dat kinderen niet de grote bron van besmetting zijn omdat ze het zelf maar zelden krijgen, er bijna niet (er zijn uitzonderingen) ziek van worden. In mijn omgeving spelen overal jonge kinderen met elkaar en echt niemand is ziek (ook de ouders niet). Dus scholen open en daarna kijken hoe het gaat. Dan langzaam verder kijken.
Verder loopt een kind niet direct een achterstand op die niet meer in te halen is door minder onderwijs. Ik maak mij meer zorgen over kinderen in moeilijke thuissituaties, huiselijk geweld, verwaarlozing, stress of die totaal uit beeld zijn. Of kinderen met stoornissen of beperkingen die deze situatie niet kunnen begrijpen en thuis niet te handhaven zijn door gebrek aan structuur, hulpverleners etc.