Aangezien we toch thuis zitten en naast het schoolwerk van onze zoon iets anders willen doen wil ik graag meer brood bakken. Nu hebben we met een broodbakmix de broodbakmachine aanstaan maar wil nu meer met de hand doen, decoreren etc. Zo wel ik als mijn man hebben ons gevonden in het brood en afgelopen weken al verschillende dingen geprobeerd. Welk brood bak boek is het fijnste in gebruik met goede recepten? Hoe bak ik brood heb ik al en ook de versie samen brood bakken ( met je kind)
Ik heb veel broodbakboeken maar de boeken van Levine van Doorne ( brood uit eigen keuken, meer brood uit eigen keuken en broodjes uit eigen keuken) zijn echt super!
Snap ik best in deze tijden! Ik was bezig een kilo pak in de broodbakmachine te stoppen in plaats van een halve kilo. Gelukkig stond mijn man er naast om te vragen wat ik aan het doen was..oeps!! Nog kunnen redden, gelukkig
Fijn dat je man nog alert was! Dat deeg was denk ik uit alle kieren van het broodbakmachine naar buiten gekomen... Met de hand brood bakken is heerlijk om te doen. Echt enorm ontspannend en zelfs na honderden broden blijf ik het rijzen van het brood magisch vinden.
Het mooiste moment vinden wij als hij in de oven aan het bakken is en langzaam groeit. Gisteren pita broodjes gebakken en die waren heerlijk!
Ik hou zelf van broden met zaden en pitten. Mijn kinderen van gewoon simpel volkoren of bruin brood. Maar een paasbrood, panatone, suikerbrood of notenbrood is altijd feest. Dat bak ik niet zo vaak anders zou ik veels te dik worden.
Wou wat mooi!!!! Krijg er spontaan honger van!! Prachtig hoor. Hmmmm broden met zaden, heerlijk! Gelukkig eet onze zoon alles wat los en vast zit. Al moet ik zeggen dat de challah brood hem te eiig was. Mij trouwens ook. Zoete broden zijn lekker maar probeer juist het gewicht te minderen. Niks is zo lekker als vers brood uit de oven. Nu maken we om de dag een vers brood. Dag 2 gaat hij op. In de broodbakmachine zijn ze niet zo heel groot. Wel jammer dat de broden minder lekker (droger) is op dag 2.
@owly Challa brood ken ik niet. Wat is dat voor brood? Uit eigen oven blijft het brood ook minder lang vers. Dat komt omdat het minder kunstmatige toevoegingen bevat om het brood langer houdbaar te maken. Wat ik wel ooit toevoeg voor de houdbaarheid is vitamine C poeder als broodverbeteraar. ( google maar eens wat dit doet) Dit scheelt wel wat. Ik maak ook vaak kleine broodjes ( bolletjes) Dan bak ik er zo een stuk of 50 en dan gaan ze de vriezer in. Kan ik per dag eruit halen hoeveel we er die dag nodig hebben. Ik bak ze dan van gewoon deeg voor bruin of volkoren. Zonder extra toevoegingen van melk of roomboter om ze net zo gezond te houden als een snee bruin brood.
Dat is een joods paas brood. Stond in het bakboek dat er hebben. Een keer wat anders hahaha. We hebben nu bloem en broodbakmix besteld bij een molen en tarweglutenpoeder dat zou ook een brood verbeteraar zijn.die moeten we nog uitproberen
Heeft 1 van jullie toevallig een goed recept voor een stol? Dus met mamandelspijs, rozijnen en noten?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/06/suikerbrood.html?m=1 ik gebruik dit recept. Vooral die gembersiroop doet het hem.
Hebben jullie toevallig nog een tip waar je meel/bloem kunt kopen (liefst online met wat meer variantie dan de supermarkt)?