Huh?? Ik weet niet of je hebt gelezen waar mijn reactie over ging... Deze sectoren zijn niet gesloten omdat de kinderen van hun werknemers thuisonderwijs krijgen. Dat was het thema..
Ik zeg niet meteen, maar na 2-3 weken lijkt me prima kunnen. Daarbij waarom is cito gerelateerd aan stress? Dan doe je echt iets verkeerd hoor, het is maar net hoe je cito inzet en aanbiedt.
Ja, maar dat laatste is iets dat niet enkel ligt bij de aanpak van school, ook bij ouders. Daarom wordt hier dus voor gekozen - vanuit de scholen 0 stress voor cito.
Oke, bijzonder. Je kunt ouders volgens mij ook prima uitleggen dat de cito's in dit geval niet gebruikt worden als beoordelend instrument en ook niet meetellen voor een rapport oid....
Ja, dat kan vast ook. Zo zijn er meer wegen die naar Rome leiden he. Maar dit is dus waar de besturen hier voor hebben gekozen. Niet ik persoonlijk Maar ik sta hier wel achter.
Op de NOS liveblog. Apart dat ze de datum tm 28 april hebben. En daarna dan? Toch de scholen en opvang weer open? Edit na lezen hele artikel: O, er staat dat als opvang nog dicht blijft na 28 april dat de teruggave langer kan duren... Kreeg al een beetje hoop, haha. Kosten kinderopvang voor de zomer terug Ouders die normaal gesproken gebruik maken van de kinderopvang krijgen hun eigen bijdrage terug die ze hebben doorbetaald tijdens de coronaperiode van 16 maart tot 28 april. Het kabinet trekt hier 175 miljoen euro voor uit. Het bedrag wordt in juni, of uiterlijk juli, overgemaakt.
Ik begrijp nog steeds niet waarom het voorbarig is zoiets 2 maanden voor de zomervakantie te besluiten, maar prima hoor.
Zal dan ook wel aan onze school liggen, maar hier is dat enorme stress. De oudste heeft vorige keer bijna 3 week niet geslapen.
Snap ik, ik zie dit soort geluiden vaker langskomen van mensen die ook een niet-standaard onderwijsroute hebben gevolgd. Neem al die mensen uit Bosnië in de jaren negentig, sowieso vluchtelingen. Die komen hier bijvoorbeeld op hun elfde en doen dan op hetzelfde tijdstip eindexamen als hun leeftijdsgenoten. De paniek die nu bij sommigen lijkt te ontstaan vanwege ‘achterlopen op het door de overheid bepaalde curriculum’ vind ikzelf dan ook lichtelijk overdreven. En voor de duidelijkheid: natuurlijk moet voor kinderen in onveilige situaties iets geregeld worden en zijn er kinderen die nu tussen wal en schip vallen qua mee kunnen komen. Maar voor het overgrote deel van de kinderen zijn ingrijpende wijzigingen in het curriculum, extra weken les of een heel jaar(!) overdoen volgens mij helemaal niet nodig.
Net zoals bij onze oudste zoon de proef diatoets niet mee zou tellen. Ahum... jawel dus. Gelukkig had onze zoon hem heel goed gemaakt, maar nee, ik geloof dus niet dat ze dan niet mee gaan tellen.
Is toch ook wel logisch en denk ook niet dat het te voorkomen is. De cito scores zijn nou eenmaal een belangrijk onderdeel van het eindadvies en kinderen hebben dat echt wel door.
Maar meetellen waarvoor? Cito's in lagere groepen "tellen" voor de leerkrachten voornamelijk voor het vaststellen van het onderwijsaanbod en instructiebehoefte van de leerlingen. Eind cito heb ik het niet over.... voorlopig VO advies om basis van de Cito op dit moment zou ik ook niet voor pleiten. Maar puur voor bovenstaande reden. Daar hoeft niemand stress van te hebben.
Dat dus. Mijn zoon zijn advies was eind groep 7 vwo en de juf had in de klas geroepen dat velen hun advies niet vast zouden houden. Nou dat ging niet in de koude kleren zitten. Zijn doel was havo/vwo en hij was zo bang dat het havo zou worden, dat wilde hij echt niet.
Toch denk ik dat dat tegenvalt. Heb ook talloze keren tegen mijn zoon gezegd dat het niet nodig is, maar sommige kinderen maken zich gewoon druk. Zeker in de hogere klassen tellen cito's mee, dan kun je 10x zeggen dat het toch niet meetelt, maar die van mij zouden zich druk maken. Mijn zoon zat ook enorm te stressen over de proef Dia toets die zogenaamd niet mee zou tellen.
Oh dan deden ze dat hier beter gelukkig. Hier was de leraar aan de voorzichtige kant gaan zitten met havo/vwo en had al tegen zoon gezegd dat het sowieso havo zou worden. Hij heeft enorm zijn best gedaan en toen is het vwo geworden, maar de druk was er wat af gelukkig.
Omdat je het ook volgende week kunt besluiten als er meer duidelijkheid is. Maar dat komt omdat ik, in het geval we na de meivakantie weer heen kunnen, gewoon een reeele optie vindt om wel (deels) te toetsen. De meeste mensen vinden dat denk ik niet, dus dan is het sowieso geen optie en kun je het inderdaad nu ook wel besluiten.
Ik snap je punt, maar dat gebeurt natuurlijk wel. En de docenten gaan daar verschillend mee om richting de leerlingen. Hier was de juf van groep 6 echt heel relaxed qua belang van cito's, er werd heel weinig over gepraat met de kinderen. Terwijl de juf van groep 7 het schojaar zowat heeft gestart met een lijste van voorwaarden voor schooladvies. Zo van: dit jaar staat in het teken van deze punten.. En daar stond CITO bovenaan. Tijdens het eerste rapportgesprek in groep 7 werden zelfs de CITO scoren vanaf M5 t/m M7 besproken met de kinderen, en op welke onderdelen verbetering nodig is. Dus ja: die kinderen ervaren stress Maar los daarvan: op basis van welke aspecten geven de leraren schoadvies als ze niet naar (cito)toetsen kijken?
Nou niet? Daar heb je, uiteraard naast je algemene beeld van de leerling mbt prestaties, werkhouding, motivatie, thuissituatie, wel iets van data voor nodig. Ik denk gewoon dat dit niet het moment is om een dergelijk advies uit te brengen. Je kunt toch ook in het najaar een voorlopig advies geven? En anders op basis van de gegevens t/m M7... en bij twijfel moet je dan rekening houden met een iets lager advies. Denk dat je daar geen hogere wiskunde voor gestudeerd hoeft te hebben.