Ja dat is flink knudde dus. Ze zouden in zulke gevallen wel iets meer mogen regelen, niet iedereen kan thuis werken of kan het permitteren om onbetaald verlof op te nemen
Ik fantaseer even. In de meeste methodes zit elke week wel een herhalingsles om de stof van de voorgaande week te herhalen. Ook bij de reguliere lessen is niet alles even lastig of nieuw. Dat zijn mooie lessen om als (t)huiswerk op te geven. Dus je zou op een dag instructie kunnen geven over een nieuw / moeilijker onderwerp. De opdrachten daarvan maken de kinderen op school onder begeleiding van de leerkracht. Ze kunnen dan vragen stellen als ze vastlopen. Aan het einde van de dag geef je ook uitleg voor de lessen die ze de dag erna thuis moeten maken. Hiervoor kies je de wat makkelijkere lessen / herhalingslessen. Ik weet als leerkracht wel bij welke kinderen veel hulp nodig hebben en welke lessen ze wat zelfstandiger kunnen maken. Natuurlijk kunnen ze dan nog wel eens een vraag hebben. (Als ze het zonder moeite foutloos maken, kun je je afvragen of het een goede opdracht was...) Kinderen die wat ouder zijn, kunnen eventueel ook elkaar helpen. Als ze al gewend zijn aan werken met bijv. Teams of Hangouts. Wat ze echt niet zelf op kunnen lossen (al dan niet met ouders) zal dan even moeten wachten tot de volgende schooldag.
Ik begrijp dan niet goed waarom ze daarvoor niet gewoon de huidige richtlijnen aanhouden. Enkel bso bij noodopvang. Die uren school zijn mooi meegenomen maar ze kunnen toch niet verwachten dat de bso gewoon weer open gaat voor alle kinderen. En dan op wisselde dagen steeds verschillende kinderen opvangen. Dat is wel een beetje wazig dan. Maar hopelijk passen ze het nog aan. De precieze uitwerking kan toch pas na zo’n besluit gedaan worden.
Dat is nu ook al zo. Dus in wezen ga je er iets op vooruit: je hebt straks in ieder geval de helft van de week weer opvang. Het is minder dan het in februari was. Maar meer dan in april.
Ohja maar ik kan zelf wel een prima invulling bedenken hoor!! De zelfstandige lessen kunnen ze inderdaad prima op de thuisdagen maken als ze de instructies op school krijgen. Alleen er wordt nu al zo afgegeven over hoe het afstandsonderwijs is vormgegeven op sommige scholen, als nu maar niet verwacht wordt dat dat verbeterd gaat worden qua contactmomenten en online instructies enzo want dat is gewoon niet haalbaar.
Heb met iemand discussie. Misschien ook leuk voor hier haha. Kinderen tot 12 jaar mogen weer naar school. Dat betekend basisschool open. Nu het punt. Hoe zit dat met kinderen van 12/13 en misschien zelfs 14 op basisschool? mogen toch niet . Tot 12 is tot 12 toch. Dat begrijp ik.. Andere moeders zeggen, nee joh die mogen vast wel..kunnen ze toch niet buiten sluiten . Ik zeg jawel. 12+ is 12+ geen uitzondering . Deze moeten thuis blijven . Of zeggen jullie, basisschool kind dus mag naar school?? En met sport kinderen tot 12 mogen sporten . Veel sporten zijn groepjes 8/12 jaar of bijv 10/16 . Mag dan helft wel en helft niet?. Lullig maar dan beter gewoon niet sporten toch.. Mijn dochter is 12 , 1e vwo maar soort graag. Is groep 6 tot 18 jaar gemengt. Hoor het deze week naar verwacht tot 12 weer sporten. Daar buiten niet
Dit staat er op de site van de Rijksoverheid. De noodopvang gaat door. En gelukkig staat er nu bij wie waar voor verantwoordelijk is. Want daar was volgens sommige schoolbesturen nog ruimte voor interpretatie. Noodopvang als kinderopvang en scholen weer open zijn Voor wat betreft de noodopvang na 11 mei voor kinderen van ouders in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen geldt dat deze doorloopt. Dit betekent dat scholen gedurende schooltijd verantwoordelijk zijn voor de opvang van kinderen van vier jaar en ouder die tot deze groepen behoren voor de dagen dat zij niet naar school kunnen. Voor en na school kunnen deze kinderen net zoals nu bij de kinderopvang terecht. Gemeenten blijven verantwoordelijk voor het realiseren van noodopvang in avond, nacht en weekend.
Qua school zou ik zeggen: ook de 13/14 jarige die in groep 8 zit. Qua sport vind ik het lastiger. Gewoon groep 8 wel, 1e vo en verder niet was duidelijker
Ben persoonlijk voor helft van de dag een groep kids, andere helft van de dag andere groep kids... dan blijft het programma gelijk lopen.. geef ik beide groepen hetzelfde programma.. Je kunt het thuiswerk anders niet begeleiden namelijk.. Als ik 2,5 uur les geef aan de aan de ene groep, en 2,5 uur aan de andere groep kan ik rekenen en taal geven wat voor groep 3 de belangrijkste vakken momenteel zijn.. zeker het leesonderwijs kan dan goed gegeven worden en kan ik dan weer in beeld krijgen.
Ja absoluut, maar ik ben blij dat mijn zoontje straks weer naar de opvang kan, mijn zoontje zelf ook trouwens, hij vraagt er al dagen om dat hij wilt spelen met kindjes. Het is toch niet heel raar wat ik zeg? Als je 3 maanden lang vakantie uren moet inzetten of in de knoop zit met hoe je het allemaal moet regelen, is echt niet fijn.
Dit. Ik geloof dat ik de ophef niet helemaal begrijp. De kinderen zijn juist nu meer van huis waardoor werken beter zou moeten lukken dan voorheen waarbij de kinderen de hele tijd thuis waren.
Maar hoe zien jullie het dan wel gebeuren? Vooral de combinatie van kinderen uit gezin samen naar school. Dat kun je dan loslaten op alle mogelijke combinaties tussen de klassen op 1 school. Dat is vertaling naar klassen helemaal niet te doen.
Basisschool kinderen naar school ongeacht de leeftijd. En in de vrije tijd de leeftijd aanhouden. Niet te moeilijk denken. Ze kunnen echt niet alle uitzonderingssituaties gaan uittekenen nu.
Ik zou dat voor de kinderen ook het fijnste vinden. Maar dat staat niet in de tekst hoe die hier net door @Liekje81 werd neergezet (van de site van de overheid). Daar staat hele dagen. Ben benieuwd.
Hier gaat dat niet werken. Kinderen krijgen elke dag instructie lessen de leerkracht. hebben ze ook echt nodig. Niet enkel op school en dan thuis herhaling doen. Ik kan die instructie niet geven. Dat door leraar op vaste tijden online. Weer alles omgooien ?! Herhaling lukt wel maar voor instructie heeft hij echt leerkracht nodig net uitleg die hij gewend is vanuit school
Ik ook niet. Ik begrijp ook niet dat iedereen het ineens over de opvang heeft. Voor ouders buiten vitale beroepen is niks veranderd. Tot nu toe was er voor deze groep geen opvang. Nu is er opvang op de schooldagen (dus wel een mogelijkheid op die dagen bso te nemen, het hoeft niet). Dus is er wat meer uitbreiding. De rest blijft gelijk. Mensen moeten thuis blijven werken, zoveel mogelijk. Het is dus vooral NIET de bedoeling dat iedereen massaal gebruik gaat maken van de opvang.