Dit vind ik ook het lastige inderdaad. Daarnaast: Meet CITO niet o.b.v. het aantal maanden genoten onderwijs? En worden dadelijk half maart tot half mei wel of niet meegeteld? @tupp , weet jij hier vanuit de achtergrond hier iets meer van? Edit: ik kom dit advies tegen op de site van CITO. http://v.marketingautomation.services/view?k=4&c=308444179&j=44119316484&l=MzWwMLU0NzWxNDAzAAA&utm_medium=email&utm_source=sharpspring&sslid=MzWwMLU0NzWxNDAzAAA&sseid=M7Q0MzI3MLc0NwIA&jobid=fb6279fc-6fbb-43ff-b3a9-6e034697422d
Die vraag kun je beter aan de leerkracht van je zoon vragen dan op een forum. Ik neem aan dat de school dit gaat beslissen. ook in hoe verre de toets mee weegt in het advies. misschien hevelen ze het wel over naar begin groep 8.
Hoezo gaat de school het beslissen? Het zijn landelijke normen dus ik mag toch hopen dat het landelijk besloten gaat worden. Het zou toch gek zijn als school a cito afneemt en laat meewegen en school b niet. Iets over gelijke kansen en zo.
Cito is bezig met kijken of afname beter in september/oktober kan. Daar is nog geen duidelijkheid over maar verwacht ik wel vrij snel nu.
Ik denk dat geen school er bij gebaat is om gegevens mee te laten wegen die niet representatief zijn voor de ontwikkeling van een leerling dus daar zou ik niet zo bang voor zijn.
Dan vraag ik mij wel af hoe die toets in elkaar zit én of er gesjoemeld kan worden. Een leraar die ik ken, kan geen enkele zin foutloos schrijven en al helemaal geen d en t.
Daar staat altijd een hele file, het hele pad ernaartoe, dat is juist het lastige. Maar zal vast goedkomen, heb er alle vertrouwen in
Hier heeft de koepelorganisatie al besloten dat er geen cito’s meer worden gemaakt dit schooljaar, ze worden in principe verplaatst naar begin volgend schooljaar - of helemaal niet afgenomen (kleuters).
Maar er is toch gewoon onderwijs ge geven? Het gewone les programma is toch gevolgd, maar dan door de ouders? Dus dat zou in principe niet zoveel uit moeten maken lijkt me Alleen, wat hier natuurlijk al vaker is genoemd, zijn er nieuwe kinderen die door goede begeleiding thuis vooruit zijn gegaan relatief en kinderen die door geen of gebrekkige begeleiding thuis juist achter zijn gaan lopen
Tja, ik vind het een harde eis! Het rapport over onze dochter voor het voortgezet onderwijs hebben wij zelf verbeterd, stonden meer dan 20 enorme fouten in. Dat vond ik toch echt niet kunnen en niet van professionaliteit getuigen. Op mijn opleiding voor journalistiek hadden sommige klasgenoten overigens ook heel veel moeite om de taaltoeets te halen, studenten die alles al gehaald hadden inclusief stages maar niet konden spellen zonder d/t fouten. Zal je eindredacteur blij mee zijn....
Hm dat is wel bijzonder dan. Sowieso gewoon heel slecht als je als leraar spelfouten maakt in officiele stukken. Kan gewoon niet.
Ik had vorig jaar een stagiaire pedagogiek, die liet me de eisen lezen die aan een verslag gesteld werden. Let op, HBO eisen!! "maximaal 3 spelfouten per pagina". Ik dacht echt WTF... zo'n verslag hoort gewoon volledig foutloos te zijn.