Ik had bericht gehad dat de school van de kids waarschijnlijk niet de 1e dag na de vakantie open gaat omdat ze deze vakantie de batterij willen opladen. Dus hoe of wat weet ik helaas nog niet. Maar ik twijfel toch nog of ze naar school gaan dus ik wacht het nog wel even af.
Het wordt nog mooier... Het is dat we zelf gemaild hadden anders hadden we niks geweten, maar er is besloten dat onze jongste niet mag tot school weer volledig open is.... Heb de directeur maar gebeld om verhaal te halen... Hij haalde aan dat ze het niet wenselijk vinden kinderen van 4 zonder ouders zo plomp te laten starten (wat ik op zich snap) en dat ze daarom hiervoor gekozen hebben... Maar ik heb laten weten dat onze zoon geen dagopvang meer heeft vanaf zijn verjaardag en ik niet de uren heb om steeds vrij te nemen hiervoor... Dat ze me best iets eerder hierover hadden kunnen berichten. Hij zegt in ieder geval m'n zorgen mee te nemen en dat ze als school echt gaan proberen eerder dan 18 mei open te gaan, maar daar kon hij nu nog niets over zeggen.... Daarnaast was het niet eens zeker of de klas van mijn jongste zoon een juf had aangezien die lerares had aangegeven dat ze het toch wel eng vind om weer voor de klas te moeten staan in deze tijd.... Heb niks gezegd hierover, maar ergens vind ik niet dat dit mijn probleem moet worden... Of ben ik daar te egoïstisch in?
Nope. Niet egoïstisch. Hoe halen ze het in hun hoofd. Het geldt voor alle basisschoolkinderen dus ook voor die van 4 jaar. Ze kunnen echt wel op tijd wat bedenken. Ook voor kinderen die nieuw starten. Hoe willen ze dat doen dan vanaf 1 juni als de hele school weer volledig open gaat? En natuurlijk is er wat voor te zeggen maar overleg dat dan met de ouders. Ligt toch ook helemaal aan de situatie of iets wel of niet wenselijk is en wel of niet kan.
Heb je geen recht op noodopvang? Ik begrijp hun redenering wel, maar ze moeten aan de ouders overlaten of ze het willen of niet, dat hoeven ze niet voor jullie te beslissen. En de juf vindt het eng? Daar zal ik maar geen commentaar op geven .
Ik ga ervan uit dat ze hier 6 mei gewoon weer beginnen. Waarom zou nu de vakantie opeens langer worden?
Er zijn ook veel mensen in het onderwijs met de zogenaamde onderliggende ziektes, hou nou eens op met iedereen te veroordelen. Mijn man (MBO, dus dat hoeft sowieso niet) heeft ernstige longproblemen, die is ook angstig en hoeft ook niet te komen op zijn school. Een collega van mij idem. Di3 gaat straks niet voor de klas, maar gaat verder met afstandsonderwijs. De man van een juf van mijn dochters basisschool ondergaat nu chemo, niemand die van haar verwacht dat ze naar school komt.
Scholen open ja. Maar wel nog thuisonderwijs tot die tijd behalve de vakantieweken. Die verschillen nu per regio.
Ik bedoel dat school weer begint, niet dat ze fysiek naar school gaan . De vakantie is dan voorbij dus weer aan het schoolwerk
Ik begrijp oprecht (en zonder onderwijs negatief te willen bejegenen) niet zo goed waarom er voor deze groep zo'n uitzondering wordt gemaakt over wanneer ze wel of niet hoeven te werken. In elke sector werken mensen die op leeftijd zijn of om andere redenen in een risicogroep zitten, die gewoon door moeten werken ondanks de risico's. Wat maakt een leerkracht anders? En als kinderen blijkbaar geen grote besmettingsbron zijn, waarom loopt een leerkracht dan meer gevaar dan bijvoorbeeld een caissière, een huishoudelijke hulp, een verpleegster, een begeleider in de gehandicaptenzorg etc. Weet iemand dit?
Dit dus. Het verbaast me enorm dat deze beroepsgroep zichzelf zo anders acht dan andere in vitale beroepen...Er zijn tig mensen die ook de afgelopen weken gewoon hebben doorgewerkt, zonder beschermingsmiddelen, zonder veel gemopper. Deze situatie is voor niemand leuk, en voor niemand is 100% garantie op zeker- en veiligheid te bieden. Ik vind het verder opvallend hoe groot de verschillen onder scholen zijn. Als het kabinet zegt dat scholen op 11 mei open moeten, dan is dat toch niet een: zie maar of het lukt-opdracht? Natuurlijk: wat niet kan, kan niet, maar als ik hoor dat er scholen zijn die zeggen: tja, we hebben te weinig tijd om alles voor te bereiden...met een vakantie van ruim 2 weken ertussen, dan zakt mijn broek af hoor.
Ik vind het nog wel een heel verschil tussen 'juf vindt het eng' of 'juf (of 1 van haar huisgenoten) valt in een risicogroep'. Denk dat daar ook een zee van begrip tussen ligt bij de ouders. Alle begrip voor mensen met onderliggende problemen, risico's, etc Maar af en toe klinkt het zo gemakkelijk, iets als: kan niet ligt op 't kerkhof en wil niet ligt er naast.
Dat snap ik ook niet, wij zijn de hele dag al druk in overleg en morgen ook weer. Er moet echt wel heel veel geregeld worden, vooral in praktische zin. En dat scholen gewoon een week extra nemen daarvoor.... echt heeeeeel raar dat dat mag..
Ik weet niet beter dat alle leerkrachten gewoon worden geacht op school te verschijnen hoor. Tenzij klachten of tenzij risicogroep, maar volgens mij geldt dat voor alle beroepsgroepen...denk dat je echt wel een goede reden moet aandragen om niet te 'hoeven'.
Gelukkig niet alle leraren! Ik zie hier ook genoeg positieve voorbeelden! Vaak zijn het ook de besturen van de koepels die zo bekrompen en strak reageren. Echt zonde. Want het werkt stigmatiserend voor de hele beroepsgroep.
Nou, dat mag denk ik ook niet hoor. Als dat zo blijft dan moet het ook echt gemeld worden dan kan men hier op ingrijpen.