Dat van dat testen staat in de protocollen, let wel: er staat “worden zo mogelijk getest door de GGD”: https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/twee-protocollen-beschikbaar-voor-het-opstarten-van-de-scholen Moeten er natuurlijk wel testen beschikbaar zijn. En er staat ook nog als ouders toestemming geven.
https://www.ad.nl/binnenland/onderwijs-dreigt-rivm-richtlijnen-te-negeren-en-brengt-bso-en-werkende-ouders-in-problemen~a80b7d1a/
Dat is volgens mij geen vaste regel, maar eerder iets wat per school zal worden vastgesteld. Net zoals dat er scholen zijn waar een kind wegens drukte ‘niet welkom’ is in de decembermaand bv. En soms zal het in overleg met ouders zo gaan dat een kind start na de vakantie. Ik zelf heb iig nooit met die regel te maken gehad en heb het hele jaar door nieuwe kleuters ontvangen in mijn klas. En mijn zoon is van de tweede week van juni en zou die 6 wkn dus ook niet gaan redden onder normale omstandigheden, en dan was hij toch wel gaan wennen in de maand vooraf en gestart in juni. Maar goed, dat doet er nu eigenlijk niet meer toe nu alles anders gaat dan normaal. Als het organisatorisch even kan, hoop ik dat hij toch nog kan starten in juni. En zo niet dan hebben we daar begrip voor en kijken we even hoe we dit gaan uitleggen aan hem.
Dat is wel waar. Maar toch lijkt het mij niet ideaal. Juist omdat de leerkrachten de kinderen dan al 2 mnd niet hebben gezien, is het belangrijk om in de komende paar weken alle kinderen zelf te zien en te beoordelen hoe het ervoor staat. Daarbij geloof ik best dat andere collega’s van dezelfde groepen die kinderen aardig kennen, maar dat is toch anders dan een eigen juf die echt alle ins en outs weet. Dus mijn keuze (ook als leerkracht) zou dat niet zijn. Als ouder zou ik er overigens niet over gaan zeuren oid, juist omdat het maar voor een paar wkn is, maar ik zou wel mijn bedenkingen erbij hebben. En nu ben ik extra benieuwd hoe ze het bij mijn dochter gaan doen in groep 7 (ze hebben hier A tm D) Edit: Overigens lijkt het mij niet zoveel meerwaarde hebben om een hele groep te splitsen, alleen zodat ze contact kunnen hebben tijdens het buitenspelen. In mijn ogen is dat iets wat nog wel een paar wkn kan wachten.
Volgens mij moeten scholen het in overleg met de bso doen begreep ik? Wij krijgen ook halve dagen school, maar hier niet zoveel kinderen die gebruik maken van de bso, dat scheelt misschien. Een school met veel bso kinderen is een ander verhaal en wel lastig.
Mijn dochter (8) is gisteren getest maar zij vond juist uit haar keel vervelender dan uit haar neus. Was wel een heel dun “borsteltje”, was dat bij jou ook zo? Ik had ook niet het idee dat ze hem heel diep deed eerlijk gezegd.... ik ben meteen bang dat ze het niet diep genoeg gedaan heeft. Dan weten we nòg niet of ze het heeft (want de negatief kan dan zeer makkelijk vals-negatief zijn).
Vast niet pedagogisch verantwoord maar ik zeg dat wel eens tegen onze oudste peuter: dat ie niet zo moet klagen/zeuren omdat kindjes in armere landen (bijv. Afrika) het vaak veel slechter hebben. En iets specifieker dat ie blij moet zijn dat ie te eten krijgt (nog geen 10 minuten nadat ie een lunch op heeft die meer eten bevat dan de mijne klaagt ie al weer dat ie honger heeft ) ''want er zijn genoeg kindjes op de wereld die niet eens te eten hèbben". Overigens weet ik zelf natuurlijk wel dat er ook kindjes in NL zijn die niet/nauwelijks iets te eten hebben, maar ik hou het nog even op peuterniveau nu met 'armere landen'. Sorry voor het OT gaan.
Dat zou idd. kunnen maar de meeste reacties die ik hier lees gaan er over dat hun kind(eren) alleen de ochtenden/ alleen de middagen les krijgt/krijgen. Daar doelde ik op. Dat laatste komt w.s. door wat ik eerder ook al zei: het is bewezen dat in de ochtend beter geleerd/gewerkt etc. kan worden.
Bij ons was het een lang wattenstaafje. Ik en m'n collega's zijn getest en elke collega die naar buiten kwam gaf aan dat ze het gevoel hadden dat hun hersenen aangetikt waren en dat het zeer gevoelig was. We voelde ook allemaal op een bepaalde plek aan zijkant van ons hoofd een soort hoofdpijn. Heel gek Medewerker gaf ook aan dat ze echt zo ver moest omdat daar de belangrijkste cellen zaten.
De kinderen, 6,7 en 8 mei online en 11 mei op school. De kinderen hebben hier al een week vakantie gehad, ga er vanuit dat ze geen 3 weken meivakantie krijgen.
Maar waarschijnlijk draaien ze de planning de week erna om. Dus heeft iedereen de voordelen gehad van in de ochtend school hebben.
Precies, zo is het mij ook uitgelegd. Dat diep echt belangrijk is. En als je slijmvliezen dan al gevoelig zijn (ik was verkouden).... Ik heb het die dag nog lang gevoeld
Of eigenlijk moet ik deze plaatsen want m'n bakkes valt hier wagenwijd van open (van de keuzes van jullie school). Edit: hier dus ook een kind die i.p. na de meivakantie zal starten. Zit nu dan weliswaar niet op een KDV maar wel op een PSZ. Hier is gelukkig (naar alle waarschijnlijkheid dan) wel de mogelijkheid om de PSZ langer door te laten lopen mocht onze school besluiten om nieuwe kinderen nog niet te laten starten nu
@Dames die gepost hebben dat hun school nog niet open zou gaan vanaf 11 mei; het ging zeker om de volgende scholenorganisatie? : @bulakgirl, @cowgirl80
Moet nog enkele pagina's bijlezen dus misschien dat het al gevraagd is hoor.. maar waarom lees ik toch nog her en der dat er nu scholen zijn die vanaf 12 mei (dus op de dinsdag) gaan starten ipv. op 11 mei? Het is toch echt 11 mei dat overal staat, of is er nu ineens weer een uitzonderingsdag bij gekomen ofzo??
Die regel gaat hier niet op hoor. Zelfs in de week voor de zomervakantie mogen kindjes die 4 geworden zijn nog starten. Denk dat dat een regel van de school is waar jouw kind heen gaat.
Hier word het wennen trouwens over geslagen. En met 4 jaar zijn ze niet leerplichtig dus als ze besluiten om de dag een hele dag te doen kun je zelf ook nog overleggen met de docent dat je in het kader van wennen er voor kiest je kind na enkele uren op te halen toch?
Als ze de woensdag niet kort houden dan kan de maandag er wel van af. Veel scholen besluiten om de ma ,di ,do en vrij te gebruiken voor lessen (2 dagen per kind).