En er zijn mensen waarbij het bij een droog kuchje blijft. En die worden niet getest en krijgen geen longfoto. Dus hoe kan een longarts dan met zekerheid vaststellen dat er naast reeds aanwezige longproblemen of allergie geen Covid19 speelt?
Het onderzoek over de besmettelijkheid van kinderen is nog niet afgerond. Wellicht verandert dat wat zaken.
Wie zegt dat kinderen met een ‘hoestje’ jaren niet naar school mogen? Ze zijn druk bezig met alles te onderzoeken. Als er meer duidelijk is over dit virus zal er echt meer mogelijk zijn hoor. Maar voor nu, voor alle zekerheid zou ik een hoestend kind niet in de klas toelaten. Hoe jammer ik het ook vind. Ik moet de andere kinderen en mezelf beschermen.
Bij een astma hoest hoor je een duidelijke stridor door de stethoscoop, deze hoor je niet bij covid-19, ongeacht of de patiënt nu wel of geen longklachten daarvan heeft. Dus ja, een (long)arts kan het verschil inderdaad horen.
Ik mag toch aannemen dat de juf of meester zijn kinderen kent en daardoor ook weet wanneer het kind last heeft van klachten of ziek is (eerste controle zal natuurlijk bij de ouders liggen).
Natuurlijk ken je je kinderen. Maar is dat een reden om nu risico’s te nemen? Wat als ik het kind toch per ongeluk toelaat met een verkeerd hoestje en ik raak zelf besmet? Of ik geef het door aan een ander? Of een ander kind pikt het op en neemt het mee naar huis? De onderzoeken zijn nog niet afgerond he...
Maar als alle kinderen met astma en hooikoorts dan thuis moeten blijven, dan hoef je volgens mij niet eens de klassen te halveren.
Hier heb ik het de laatste tijd ook veel met mijn man over. Ons zoontje van 6 heeft geen astma maar is wel bijna altijd verkouden. En niet met hoesten maar wel meer snotteren. Dit heeft met zijn oren te maken. Hij zit nu 6 weken thuis en heeft geen contact gehad met andere kinderen en toch is hij weer 'verkouden' Ik zou het zo sneu vinden als hij straks eindelijk weer naar school kan maar dan dus niet mag. Al begrijp ik ook dat er met deze maatregelen geen uitzonderingen gemaakt kunnen worden. Maar van alle regels die er nu zijn denk ik dat deze het langste blijft. En ik vraag me dus af hoe dat dan moet je kan een kind toch niet al die tijd thuis houden?
Denk je. Maar je weet het dus niet. Dus iemand die een stridor heeft kan daarnaast net zo goed ook covid-19 hebben. En zo'n kind zou gewoon naar school moeten kunnen? Ik vind het een risico wat genomen wordt.
Het is ook een risico om je kind de straat over te laten steken... Jonge kinderen maken slechts 1% uit van het totaal aantal besmettingen. Daarnaast zijn ze er zelden echt ziek van. Het leven is nooit zonder risico’s.
Het punt is dat het kind dan dus bv hoestend op school komt en de juf besmet, die neemt het weer mee naar huis en besmet haar man etc. Je weet bij een hoest misschien wel de oorzaak, maar niet of er niet óók corona bij zit. Dus hier is het simpel: hoest? dan niet naar school.
Hier mag zoon niet naar school met zijn hooikoorts klachten qua beetje niezen en loopneus die erna komt. Heb gevraagd of ze hem ivm astma wel zijn puf geven En dat moet ik navragen bij de arts van school
En zolang de overheid zegt dat je met klachten thuis moet blijven dan is dat zoals het is en opgevolgd moet worden. En het is dus niet de bedoeling dat scholen of artsen individueel die grenzen gaan oprekken.
Volgens heb ik toch echt op de site van het RIVM gelezen dat kinderen met hooikoorts naar school mogen....?
Als je hooikoorts hebt en hierdoor bijv niest mag je gewoon naar buiten. Van het RIVM. En met hooikoorts mag een kind ook naar school. In overleg met arts en of schoolleiding