Jouw kids hebben dan dus per week 3 uur langer les dan onze zoon straks. Wordt die 50% overal wel even goed opgevolgd vraag ik me nu af...
Ik vraag me vooral af of iedere tafel& stoel wel met een apart doekje schoongemaakt gaat worden straks
De ene school heeft daarom langer vakantie dan de andere Zou die 50% niet ook de helft van de onderwijsnorm zijn en daarmee niet persé de helft van de uren die de school normaliter draait in één week?
Ze pakken nooit een boek/knutselwerkje/wat dan ook uit de kast? En ze gaan nooit naar de wc waarbij ze minimaal 2 deurklinken aanraken aan beide kanten, soms de wc zelf en de kraan?
Ik heb elders uit dit topic begrepen dat ze ook de kindjes die in de afgelopen periode 4 zijn geworden of dat in de komende weken nog worden, gewoon vanaf 11 mei naar school moeten laten gaan. Anders gezegd: ze mogen wel met dat voorstel komen maar weigeren mogen ze niet doen als school zijnde. Als de ouders dus niet akkoord gaan zullen ze alsnog het nieuwe kind moeten laten starten miv. 11 mei.
Jeetje wat een verschillen zeg. Van de één lees ik 10 uur (in de week van Hemelvaart zelfs 7,5 uur), van de ander 12 uur en van de derde lees ik 15 uur
Helft van de onderwijstijd waar ik werk is dat voor de onderbouw 12 uur en voor de bovenbouw 13 uur. School Van mijn dochter net bericht gehad. Ze gaat op dinsdag en vrijdag naar school en in de oneven weken op woensdag ook (tot 12.15 uur op woensdag) andere dagen 8.30 - 14.30 uur overblijven verplicht op school. Prima geregeld. Studiedagen zijn zover ik begreep ingetrokken, prima maakt me ook niet uit verder.
Bij ons ook twee groepen. De A en B groep. A groep: maandag en woensdag van 8.45 tot 15.00 B groep: dinsdag en donderdag van 8.45 tot 15.00 Vrijdag geen les op school, maar thuis. De overige dagen dat ze niet op school zijn krijgen ze huiswerk mee. Ik vind het prima geregeld. Ouders mogen niet het schoolplein op en er wordt nog een apart schema gemaakt over de breng en haaltijden van de groepen.
De normale lesweek bestaat hier uit 27,5 uur (incl. pauzes, continurooster). Komende week gaan ze de eerste en derde week 15 uur en 45 min (incl. pauzes) en de tweede week, ivm Hemelvaart, 6 uur.
De week van Hemelvaart is hier voor de oudste maar 5,5 uur (lunchpauze moet er nog vanaf, dus zal 5 uur ‘schooltijd’ zijn). En haar eigen juf is er helaas niet, want die valt in een risicogroep (terecht dat ze er niet is dus!),
Vraag me echt af hoe ze dat bij ons dan gaan doen. Ze hebben het aantal klassen gehalveerd, niet de klassen zelf. Waardoor je ook nog eens de pech kan hebben dat broertjes/zusjes niet tegelijk gaan. We krijgen maandag nog een mail van de leerkracht, ben benieuwd of daar nog wat over in staat. Hier maar weinig les vind ik. Maandag en donderdag van 8.30-14.00 in een continurooster. Er valt al een donderdag weg van Hemelvaart. En de juf hoeft dus maar 2 dagen te werken dan schijnbaar, of het moet zo zijn dat ze idd de klassen splitsen en ze ergens op een andere klas moet staan. Al met al ben ik blij dat er weer iets van school komt, maar ik vind het weinig voorstellen. Hopelijk maar voor 3 weken dan.
Dat iedere dag kort gaan meer uren is klopt wel, maar iedere dag opnieuw moeten de kinderen opstarten. Dat kost denk ik ook tijd. Het is maar de vraag wat beter werkt... 2x lang of 5x kort
Hier wel Althans, met de wagentjes die naast de supermarkt staan (veruit de meeste). De wagentjes die op de parkeerplaats verderop staan worden niet na afloop gereinigd. Gelukkig is er wel de mogelijkheid om je karretje als klant zelf van tevoren te reinigen
Dat is ook meestal een wassenneus actie Bij ons staat dan meestal een verveelde tiener met een allesreiniger doekje te zwaaien over de karretjes (gewoon telkens hetzelfde doekje) en tegelijk te beppen met andere tiener(s) die uit verveling bij komen hangen.
Onze jongens gaan vanaf 11 mei 4 dagen naar school van 12.30-15.30, totaal 12 per week dus. De andere week gaan ze de ochtenden van 8.30-11.30 en op woensdag van 8.30-12.00, 9,5 uur in Hemelvaartsweek. Aan alle constructies zitten voor- en nadelen, ik denk dat scholen hun best doen om de beste oplossing te vinden. Vooral proberen de voordelen te zien denk ik!
Ik lees hier best veel dat scholen met halve dagen werken. Ik blijf dat vreemd vinden als het advies vanuit de overheid is om hele dagen te doen. Zouden dat vooral scholen zijn zonder continuerooster? Het lijkt me lastig voor bso's. En ik vraag me af of er dan niet meer ouders gebruik gaan maken van hun 'recht' op noodopvang. Dat zouden wij dan iig wel doen, ook al hebben we daar de afgelopen 6 weken geen gebruik van gemaakt. Maar het is inderdaad maar voor 3 weken. Hopelijk kunnen de kinderen dan weer volledig naar school. Zo niet, dan kunnen scholen hun werkwijze nog altijd aanpassen als de huidige manier niet blijkt te werken.
Hier normaal ook geen continurooster, maar voor de komende periode wel. Het lijkt me in ieder geval niet een reden voor halve dagen naar school.
Hier normaal continu rooster, nu halve dagen. Het maakt mij niet uit, ik ga ervan uit dat hun weten wat het beste werkt