Het is niet dat ik me echt zorgen maak of ze thuis niets krijgt, maar altijd als mijn buurmeisje bij ons komt is het eerste dat ze vraagt; ‘Mag ik wat eten?’ en; ‘Mag ik wat drinken?’ Is dat niet vreemd? Bijvoorbeeld om 15.15 vraagt ze nog om een boterham als ze hier is en die krijgt ze ook van me. Zelf deed ik dit als kind nooit, dat durfde ik gewoonweg niet. Met de ouders hebben we goed contact. Het zijn aardige en intelligente mensen. Ik denk niet dat ik er iets achter moet zoeken, maar zou toch graag jullie mening hierover willen. Misschien is het namelijk helemaal niet zo raar. Bedankt alvast!
Hier een zoon die áltijd om eten vraagt. Ook gewoon fruit en rauwkost. Ik probeer hem wel uit te leggen dat vragen om eten niet netjes is. Tegenwoordig wordt ie gewoon naar huis gestuurd om wat te eten en daarna kan ie weer gaan spelen. Zou je wel eens kunnen proberen. Ga thuis anders eerst maar even eten, dan kun je daarna lekker spelen. En dan kan je aan de hand van de reactie misschien polsen of ze thuis niks mag of dat ze gewoon altijd honger heeft.
Ik zou het als ouder heel graag willen weten als die van mij dat zouden doen. Kan het niet zijn dat ze zin heeft in iets lekkerders dan thuis? Thuis bijv als je nu nog meer dorst hebt dan drink je maar water —-> bij de buren krijgt ze appelsap en dat weet ze.
Dat zou goed kunnen en ik hoop ook dat dat het is. Zoals bovenstaande zei kan ik haar natuurlijk ook naar huis sturen om te eten, maar volgens mij heb ik dat wel eens gedaan en ging ze toen niet. Is het iets om met de ouders te bespreken? Alhoewel, ze vroeg ook een keer om eten toen ze met haar vader aan de deur stond, maar iedereen negeerde de vraag.
Hier eten kinderen die komen spelen mee met ons, maar buiten onze etenstijden ga ik geen boterhammen smeren. Drinken kan altijd, er komt hier prima water uit de kraan Dus als ze echt graag willen eten, zullen ze dat thuis moeten doen...
Zou ik wel doen, want ik zou willen weten hoe het zit. En dat vader dat tijdens een gesprek met jou negeert zou ik zelf ook doen denk ik. Heb je het idee dat ze echt honger heeft of heeft ze voorkeur voor iets op de boterham? Wil ze graag een boterham met lekkere chocoladepasta of is een saaie boterham met boter ook goed? En qua drinken, wat doet ze als je haar een glas water geeft? Heeft ze dan nog steeds dorst of is het ineens over?
Ik zou dit als ouder ook graag willen weten. Ze krijgen hier genoeg en bedelen om eten doen we niet, ze weten dat dat niet netjes is.
Ik zou beginnen met haar standaard wat geven als ze er om vraagt. Daarnaast zou ik het inderdaad gewoon eens met haar ouders bespreken. Maar best kans dat ze al stopt als ze merkt dat het niet meer gebeurd (als ze altijd iets van je krijgt als ze er om vraagt; waarom zou ze het dan niet vragen immers?).
Simpel stoppen met geven. Als het een vriendje is die komt spelen en samen wat drinken met een koekje is prima, als ze dan honger hebben een stuk fruit of boterham. Die stuur je ook niet even naar huis De buren kun je makkelijk even naar huis sturen om wat te eten
Nou ja, dat hebben we ook aangegeven dat kinderen altijd mee kunnen eten. Als ze hier spelen tijdens de lunch. Maar ze vraagt er dus de hele dag om, maakt niet uit hoe laat het is.
Ja, hier ook een buurjongetje die dat doet, maar geen etenstijd = geen eten hier. Dan mag hij thuis bij z’n moeder gaan zeuren Ze krijgen hier wel eens een wortel of mandarijn ofzo tussendoor, maar dat wil hij niet, dan houdt het op. Ze krijgen ook echt wel eens een koekjes en sap, maar dus niet continu, ik wil hier geen gezeur en gebedel om eten.
Misschien ben ik wel te soft Ik zal eens proberen om iets ‘saais’ te geven. De reden dat ik alert ben is omdat ik veel over kindermishandeling lees. Zo is Natalie Finn gestorven omdat ze thuis geen eten kreeg. Ze vroeg buren ook altijd om eten en op school ook. Dan denk ik echt; ‘Hoe heeft niemand iets door kunnen hebben?!!’ Ik denk niet dat het hier ook zo zit, maar het zit altijd in mijn achterhoofd, vandaar... Bedankt voor jullie antwoorden
Het zou niet in me op komen om een vriendinnetje rond 15u een bh te geven omdat ze honger heeft? Een snoepje en wat drinken, prima. Maar voor een extra lunch zal ik ze doorverwijzen naar hun ouders. Overigens zou ik het ook wel overleggen nu, misschien eet ze savonds erg slecht, omdat ze het en der eten krijgt smiddags? Als ze het bij jou doet, waarom dan niet bij een ander denk ik dan?
Idd, ik zou dat zelf graag willen weten als dochter om eten vraagt en boterhammen krijgt - zou het ook vervelend vinden als ik er geen weet van had en ze bv ‘s avonds daardoor minder goed zou eten.
Ik denk dat er in zo'n soort situatie nog meer signalen zijn. Misschien niet altijd even opvallend, maar ze zijn er vaak wel. Bovendien wil een kind wat echt te weinig eten krijgen ook 'saaie dingen', lijkt me, dus dat is ook in dat geval een optie. En dan merk je vanzelf hoe ze er op reageert.
Mijn kinderen ontbijten, lunchen en eten avondeten op vaste tijdstippen. Gewoon gezamenlijk met het gezin. De rest zijn tussendoortjes. Een stuk fruit en in de middag een koekje/snoepje. Het is niet de bedoeling dat ze de hele dag door brood pakken. Het is een heel schattig meisje, misschien dat ik me daardoor laat verleiden
Mijn middelste wil eten, eten en eten. Het maakt niet uit of het saai is of niet. Ik zou er niet blij van worden als anderen hem dat gaan geven. Ik zou de ouders vragen of ze het vervelend vinden als je wat geeft.
Dan zou ik het met visite (want dat is het tenslotte) precies hetzelfde doen. Tenzij er echt een hele duidelijke reden is om er vanaf te wijken. Niet meer doen dan. Voor het meisje ook alleen maar goed als ze weet wat wel en niet de bedoeling is, toch? En als je er geen problemen mee hebt, en haar ouders ook niet, dan vooral wel doen natuurlijk, maar je er dan ook niet meer druk om maken. (Alleen een topic er over openen laat al zien dat het niet goed voelt. )
Bedankt voor het antwoord. Ik zal het ook eens met haar ouders bespreken. Het zijn leuke mensen, maar soms gemakzuchtig. Ik heb het idee dat de kinderen soms wel eens een lunch overslaan. Bijvoorbeeld als ze laat hebben ontbeten.