https://www.ad.nl/koken-en-eten/mcdonald-s-doet-test-met-coronaproof-restaurant~a9cd1585/ https://www.ad.nl/koken-en-eten/grootste-kroegbaas-van-nederland-we-gaan-uiterlijk-1-juni-open~ae0398f9/
What the F*ck??!! Nou, ik mag toch hopen dat ze dan goed gaan handhaven en die tenten per direct dichtgooien. Wie denkt die vent wel niet dat ie is?
Ik val zowat van m'n stoel van verbazing en en ... Echt, alsof hij de enige met problemen is! Ja, als je zoveel kroegen hebt, dan heb je nu ook een groter probleem. Maar zoveel kroegen krijg je echt niet als je er het geld niet voor hebt. Als ondernemer heb je te maken met risico's en zul je daar een buffer voor moeten hebben, zal hij ook vast wel hebben, en dit had natuurlijk niemand kunnen voorzien. Maar dan nog ...
https://lmgtfy.com/?q=laurens+meyer+quote+500 Ik dacht, laat ik eens kijken wie die meneer is ... Nee, met hem.heb ik geen medelijden. Wel met de lokale horeca ondernemers die hun best doen er met allerlei acties toch nog het beste van te maken. Want als ze met die vent mee doen, hij kan de boetes wel betalen,maar de kleine lokale horeca ondernemer is het de nekslag voor. Ruimt voor hem dan wel lekker wat concurrentie op ik weet het, ik draaf door
Echt hè hij vind dat mensen hun gezonde verstand gebruiken als hij open gaat maar hoe kunnen bezopen mensen hun verstand gebruiken? Diep diep triest.
Ik denk dat het sociale aspect heel belangrijk is in het 'verlangen' naar weer horeca open. Er even tussen uit, jezelf trakteren op een drankje of iets lekkers. Dat doet veel met een mens. Hetzelfde als naar de kapper gaan en je weer mooi voelen.. In die zin schaal ik ze beide op even belangrijk. Alleen kappers is eerder haalbaar dan horeca, waardoor kappers eerder open zullen gaan denk ik. Maar niet perse meer of minder belangrijk mijnziens..
Mij lijkt ook heerlijk even ergens wat te drinken of uit eten gaan. Zodat ik het huis uit kan, maar het moet wél kunnen en verstandig zijn..
Ik had die behoefte vorige week toen het zulk mooi lente weer was. Dat was echt weer om heerlijk in de middag op een terras te zitten en te blijven hangen voor een hapje eten buiten de deur. Ik weet ook niet of ik snel weer uit eten zal gaan als de horeca groen licht krijgt. Ik denk dat met die 1,5 meter de hele beleving ongemakkelijk en ongezellig zal zijn.
Maar de drang na all you can eat sushi ook haha..! Denk dat wij er wel dankbaar gebruik van maken, maar zit ook in een hele andere situatie natuurlijk!
Juist, daarom noemde ik dat juist niet als oplossing. De oplossingen die ik voorbij zie op internet zijn meer met mooie tussenschotten/ kamerschermen, iets ruimer (maar zeker niet de helft eraf) en buiten meer terras in overleg met de gemeente (hier zijn al afspraken over gaande).
Gelukkig zijn er ook andere horeca ondernemers! Dit stuk stond onlangs in het Financieel Dagblad: 'Stop met zeuren' in Het Financieele Dagblad ‘Wanstaltig.’ Dirk-Jan Stip heeft zijn ergernis snel onder woorden gebracht. ‘Dat mediaoffensief van de horecabranche vind ik slecht te verteren. Ze willen altijd meer steun, het is nooit genoeg. Alsof in andere sectoren niet wordt geleden. Stop met zeuren!’ Het is een opmerkelijk pleidooi van een horecaondernemer. De 58-jarige Stip heeft twee bedrijven in Amersfoort: Coffee Corazon en Corazon Bakery. De eerste is gesloten, bij de tweede kunnen de klanten de taart, het brood en de koffie nu alleen afhalen. 'Stop ook met dreigen', vervolgt Stip. 'In een advertentie zegt de branche vragen te blijven stellen aan het kabinet zolang niet aan de verlangens is voldaan. Wat een waanzin! Laat de ministers hun werk doen, ze hebben het druk genoeg.' Anders dan veel branchegenoten, ziet Stip de overheid juist als bondgenoot. ‘De regelingen zijn coulant.’ Neem die €4000 die hij heeft ontvangen in het kader van de Compensatieregeling getroffen sectoren. 'Daarmee heb ik de helft van een maandwinst terug. En dan betaalt de overheid ook nog een groot deel van de arbeidstijdverkorting.' Compensatie, geen schadeloosstelling Daarmee is de schade niet volledig verdwenen, maar dat hoeft ook niet van Stip. 'De regelingen zijn immers een compensatie, geen schadeloosstelling. De regering heeft de ellende niet veroorzaakt en is daar dus niet volledig verantwoordelijk voor.' Gelukkig heeft Stip een flinke buffer achter de hand. Daar houdt hij het zeker een half jaar mee vol. Al betekent dat wel dat een deel van zijn pensioenreservering verdwijnt en dat hij niet de elektrische auto kan kopen waarin hij onlangs een proefrit heeft gemaakt. 'Het is niet anders', zegt hij. 'Aan oplossingen die gebaseerd zijn op anderhalve meter afstand, doe ik niet mee. Dus denk ik dat Coffee Corazon tot in de herfst gesloten blijft. Dat zou me volgens mijn boekhouder €17.000 per maand of in totaal een ton kunnen kosten.' Net als veel andere horecaondernemers probeert Stip het verlies te minimaliseren. Daarom bezorgt hij sinds kort lunch- en picknickpakketten aan huis. 'Ik hoop dat ik zo het verlies kan terugbrengen tot €13.000 per maand.' Cafés en restaurants die al na drie weken bankroet zijn, hebben volgens Stip iets fout gedaan. 'De sommetjes klopten niet', zegt hij. 'Of ze hebben te duur ingekocht, of te veel huur betaald of te ruim geleefd. Er zullen vast uitzonderingen zijn, maar bij een faillissement schiet het ondernemerschap vaak tekort.' En dat mag volgens Stip niet worden afgewenteld. Niet op de regering, maar ook niet op de gasten. 'Het is onverstandig dat de branche ze mobiliseert om een petitie te tekenen', zegt Stip. 'Dat is slecht voor de beeldvorming. De horeca moet geassocieerd worden met blijdschap en plezier, niet met problemen. https://fd.nl/ondernemen/1342385/horeca-twijfelt-tussen-berusting-en-vechtlust #stopmetklagen #stopmetzeuren
Nadeel dan dat iedereen massaal hierop af komt. En dat gaat geheid problemen geven als iedereen vrij is, hetzelfde wil gaan doen maar er maar er maar minimale capaciteit is. Denk dat daar veel onenigheid over gaat komen dan. Oh ja en wij hebben eind juni 2 weken vrij dus graag iets eerder open
Ik denk dat de ‘buiten’ horeca open zal gaan. Maar alles wat binnen zit, daar heb ik mijn bedenkingen over..... dus terrasjes wel, maar restaurants binnen? Ik vraag het me af.....
Nou idd, en hoe komt hij erbij dat 1,5 meter onzin is?? Uit onderzoek is juist gebleken dat 1,5 meter niet voldoende is! Wat een gevaarlijke pipo!!
Misschien toch goed nieuws voor de horeca. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2332804-kabinet-wil-van-wat-kan-niet-naar-wat-kan-wel-kappers-mogelijk-open.html