Het kan wel maar wordt wel doorgegeven aan de leerplichtambtenaar. Die zal ook gaan handhaven zodra dat mag. Dus stel over twee weken mag hij handhaven. Dan kan hij nu 2 weken niks. Ook geen boetes. Maar over twee weken heb je al wel je kind 2 weken onterecht thuis volgens hun dus dan komen er wel consequenties
Virologen bestuderen de groep van coronavirussen al jaren. Sars en Mers zijn ook een van de coronavirussen, maar ook een flink aantal veel minder gevaarlijke virussen is onderdeel van deze groep. Nou is er altijd verschil uiteraard tussen de verschillende strains, Maar er zijn ook veel overeenkomsten waardoor ze al heel veel informatie hierover voor deze uitbraak hebben kunnen verkrijgen. Ik heb zelf als onderzoeker bij een bedrijf gewerkt een paar jaar, dat vaccins ontwikkelt en zelfs ik pretendeer niet dat ik veel van dit virus of de consequenties daarvan weet. Ik zou, tenzij er een medische reden voor is, gewoon de adviezen van het RIVM opvolgen
Het klopt dat ze andere varianten eerder bestudeerd hebben maar deze variant waren wel wat te laat bij. Ik zou graag mn kind op 1 sept weer laten gaan.
Bij ons schreven ze ook dat je geen onderwijs op afstand krijgt wanneer je besluit dat je kind niet komt. Liever zou ik hem bij ons houden, gewoon omdat je niet weet wat het doet en hoe het dan loopt. (Maar onze zoon moet nu wel naar school die heeft het plafond bereikt en is diep ongelukkig. )
Wij zijn ermee bezig, maar dit is erg lastig! We hebben uitgerekend dat er Max 12 pers in een klas kunnen, incl docent. De klassen moeten dus opgedeeld worden in 3-en. Dan ligt het ook nog aan de grote van de gebouwen. Hoeveel ingangen zijn er, welke tijden moet welke klas beginnen, hoe gaan ze naar binnen, pleinwacht, gangwacht. Dan moeten er roosters gemaakt worden voor alle klassenx3 en voor alle (100) docenten. Dit wordt dus nog steeds maar één les per week per klas per vak (ipv 2 á 3 of 4 wat normaal is) Ik zie deze puzzel niet hoor! Ik hoop onze roostermaker en andere goede Sudokuers wel. En ook bij ons wordt de aanwezigheid, ook de teams-lessen, nauwkeurig bijgehouden. Als wij ons zorgen maken, omdat leerlingen vaak afwezig zijn (Geen huiswerk maken, niets inleveren etc.), wordt er eerst contact opgenomen met ouders. Als deze niet ‘meewerken’ of zelfs niet bereikbaar zijn, dan doen wij ook melding bij leerplicht. Er worden geen boetes uitgedeeld, maar alles wordt nog steeds bijgehouden. Aanstaande week zijn er ook verschillende leerlingen uitgenodigd om hun werk op school te komen maken. ‘Semi-verplicht’.
Lijkt me ook echt super ingewikkeld. Het thuisonderwijs is hier op de VOschool van mijn oudste erg goed geregeld. Dus als dat nog langer door moet gaan zou dat prima kunnen. Het is meer voor het sociale aspect dat ik het goed zou vinden als ze op school weer iets doen.
Ik wil zelf gewoon weer Supergraag voor de klas! Ik ben het praten tegen zo’n scherm wel zat hoor Met het idee dat ik voor niks zit te praten... dat de helft Teams open gooit en verder slaapt of gaat douchen of tegelijk zit te gamen.
Wij hebben lang getwijfeld omdat ik in een risico groep val en er nog zoveel onbekend is over corona. Uiteindelijk hebben we besloten de kinderen dinsdag wel naar school te laten gaan omdat de school aangeeft geen thuisonderwijs te geven aan de kinderen die (met een goede reden) thuisblijven. Het blijft spannend
Iedereen moet ook goed in zijn of haar achterhoofd houden dat de scholen juist gesloten zijn door onrust en chaos die er ontstaan zijn o.a. doordat leerlingen thuis werden gehouden. En niet vanwege risico. Ik vind het daarom ook niet meer dan normaal dat niet iedereen eigen viroloog gaat spelen (en ook niet op gevoel beslist) en in basis de kinderen gewoon naar school stuurt. Kinderen in een risicogroep hoeven uiteraard niet, maar dan wel met een briefje van de huisarts of kinderarts. Bij ons op school wordt zo ook gehandeld en ik sta er voor 100% achter. Elk kind is geacht naar school te komen, absentie wordt doorgegeven, tenzij er een gegronde medische reden is. Kinderen gaan om en om een dag naar school. Op de schooldag zijn er ook de instructies voor het thuiswerk. De leerkrachten kunnen niet én school- en thuisonderwijs vormgeven.
Hier is er al wel een opzet per mail gestuurd. Dochter zit in de tweede van het VO. Ze gaan per 10 kinderen. 10 in de ochtend en 10 in de middag. Kinderen werken een dagdeel in hetzelfde lokaal, alleen de docent wisselt van lokaal en zit achter plexiglas. Ze gaan 2 tot 3 dagdelen fysiek naar school en de momenten dat ze niet op school zijn doen ze online met de les mee. Er is een pauze van 5 kwartier en die tijd is nodig om op tijd thuis te komen om de online les van de middag weer te volgen en de leerlingen die de ochtend online hebben gewerkt hebben dan de tijd om in de middag weer op tijd op school te zijn. Nu moet mijn dochter sws al drie kwartier fietsen om überhaupt thuis te komen dus het wordt flink haasten, Ik heb mijn vraagtekens bij deze opzet. We gaan het wel zien.
Ja dat blijft lastig en vooral met deze doelgroep. Mijn dochter zit in 2 vwo en die volgt alle online lessen, 1x heeft ze zich verslapen Mijn zoon zit in zijn examenjaar en die deed dus helemaal niet online mee, kon zogenaamd niet inloggen. Uiteindelijk belde zijn AK docent dat ze hem al even niet hadden gezien tijdens de online lessen en toen heb ik hem even flink achter zijn broek gezeten, die jongen is ook zijn hele motivatie kwijt. Nu nog 2 tentamens en dan hoop ik de vlag uit te kunnen hangen. Jij nog even succes met de online lessen, ik vind het knap hoor.
Klinkt als een vrij goed plan. Vooral dat wisselen van docent ipv steeds de klas is top bedacht. Ben benieuwd hoe ze het hier gaan doen.