Wat eten we vandaag? Deel 15!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Apr 4, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Gegrilde groenten met krieltjes en schnitzel
     
    Vitamientjuh likes this.
  2. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,514
    10,415
    113
    Mooi kan hij ook vaker het gerecht klaarmaken:D
     
    Linda86 likes this.
  3. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Ik gebruik het recept van kookmutsjes en vind ze echt super lekker en leuk om te maken!
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Die had ik toevallig ook opgeslagen :D. Aanrader dus, ik kan niet wachten! Ik heb het nog nooit op, maar klinkt heel lekker.
     
    Zulema likes this.
  5. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,815
    4,598
    113
    Wat een enorm leuke site met veel lekkers. Kom nu alleen een recept tegen met het ingredient; vogeltongetjes. Het is toch niet echt wat er staat of wel??? Hoop een bijnaam voor iets..
     
  6. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,815
    4,598
    113
    Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen kipfilet en kipdijfilet? Is die beter schoongemaakt die kipdijfilet? Of is het enkel dat het malser en smaakvoller vlees is?
     
  7. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Kipdijfilet is juist veel minder schoongemaakt. Zit veel meer vet aan, en volgens mij is het daardoor malser.
     
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,657
    22,100
    113
    #768 citroenrasp, May 11, 2020
    Last edited: May 11, 2020
    Kipfilet komt van de kippenborst. Kippendijfilet daarentegen is een gefileerde kippendij en die is inderdaad veel malser.
     
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,657
    22,100
    113
    Vogeltongetjes wordt ook wel orzo of rizoni genoemd, maar in Arabische landen over het algemeen lisan 3asfour (vogeltongetjes). Is gewoon rijstvormige pasta ;)
     
  10. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,815
    4,598
    113
    Ja is volgens mij ook een marokkaanse dame die de site beheert. Veel lekkere dingen in ieder geval :roflmao:

    Oooow gelukkig maar. Was al hele creepy dingen aan het bedenken over vogeltongetjes :oops::o:
     
    citroenrasp likes this.
  11. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,815
    4,598
    113
    Minder schoongemaakt? Dan laat maar :) blijf ik lekker bij mn filetjes
     
    NiVa0230 likes this.
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Haha ja veel minder. Tenminste, misschien bij de normale slager wel beter maar bij de Islamitische slager waar ik haal zit het vol met witte randjes en soms zelfs stukje bot nog.

    Kippendijen blijft na bereiden ook altijd wat rozer en kipfilet is witter.
     
  13. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Kippendijen zijn wel echt veel lekkerder hoor!
     
    citroenrasp likes this.
  14. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Vind ik ook, en al mijn recepten lukken die ik van kookmutsjes uitprobeer, ook erg fijn.
    Haha nee dat is een pasta soort, in de vorm van vogeltongetjes :roflmao:
     
    citroenrasp and Bellybell like this.
  15. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    Dochter is vandaag jarig dus mag ze zeggen wat ze wilt eten vandaag..
    Ze heeft voor spareribs uit de slowcooker met aardappelschijfjes gekozen:D
     
    Zulema likes this.
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    Veldsla stamppot met zoete aardappel en catalaanse worstjes.
     
  17. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    Sep 23, 2015
    490
    496
    63
    Stamppot andijvie met een gehaktbal
     
  18. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    Dec 3, 2011
    3,069
    1,124
    113
    Female
    Vogeltongetjessoep vinden de kinderen hier heerlijk. Echt het proberen waard vind ik, vooral met een verse stokbrood of verse marokkaans/turks brood.
     
    Zulema and citroenrasp like this.
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,657
    22,100
    113
    Zulema and Vitamientjuh like this.
  20. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    Feb 1, 2015
    8,132
    5,053
    113
    Female
    Tomatensoep vooraf en daarna mihoen goreng.
     
    Vitamientjuh likes this.

Share This Page