Maandag: Bbq Dinsdag: Gebakken aardappel, sperziebonen, kip krokant schnitzel Woensdag: Pizza Donderdag: zelfgemaakte nasi met gebakken ei. Vrijdag: Rest nasi (lange werkdag) Zaterdag: Entrecote, aardappelkroketjes en sla/tomaat/komkommer Zondag: Varkenshaasje met gebakken champignons, frietjes, brocolli
Ons weekmenu voor komende week: Za: Tartaartjes met tomaten-uienjus, parmezaan krieltjes en geroosterde kerrie-bloemkool Zo: JBG-hamburgers, bbq-aardappelsalade en rauwkost Dessert: Meringuerol met chocoladeroom en aardbeien en frambozenMa: Romige kippensoep met saffraan en erbij bloemkooltaart Di: Gratin van vis en krieltjes met een venkel-sinaasappelsalade Wo: Maccheroni met gehaktballen in tomaten-ricottasaus Do: Piadina tuna melt en een salade van geroosterde groentes met yoghurtdressing Vr: Zwarte peper kip met udon noodles en zoetzure komkommer
Alleen voor morgen en zondag staat vast, de rest is nog Russian roulette. zaterdag: puree met crème fraiche en bieslook erdoor, gehaktballetjes in jus en broccoli en sperzieboontjes. zondag: gebakken zalm, funchi (Antilliaans), gebakken banaan en saus van veel uien en paprika. Verder - bami goreng - roti - taco’s - pasta met chorizo in tomaat ricotta saus, babyspinazie, paprika en champignon
-Frietjes met garnaal kroketten en slaatje - Pasta met kleine tomaatjes, champignon, boursin cuisine tomaat en kruiden en gerookte zalm. - Ovenschotel met wortel, gehakt en purée. - Kip gevuld met kruidenkaas en ingesmeerd met honing en thym, komkommer salade en rösti. - Zelfgemaakte pizza. - Asperges op zen Vlaams met krieltjes.
Oh, dat zie ik wel zitten ! Jij eet gezellig mee en helpt mij weer met poetsen (daar bak ik dus niks van )
Aankomende week staat er op het menu: Pasta Aardappels groente vlees Lasagne Aardappels groente vlees Pannenkoeken Ophalen restaurant Soep/brood
zoete aardappel frites, broccoli, vegetarische burger (vrijdag en zaterdag) kabeljauwhaasje, roerbakgroente, passata, mozarella en pasta (zondag en maandag) tempehblokjes met gesmoorde groenten in bouillonblokje: paprika, mais, kastanjechampignons, paksoi en zilvervliesrijst, evt nog rul gebakken eitje (en ik doe bij mij scheutje sojasaus en sesamolie erover) (dinsdag en woensdag)
Ons komende weekmenu in willekeurige volgorde - Erwtensoep uit de slowcooker (Zelf eet ik dan iets anders maar weet nog niet wat) - aardappels, spinazie, vis - lasagne - wraps - noodle salade - bloemkool ovenschotel - we bestellen ook 1 dag iets maar weten nog niet wat en wanneer
Ons weekmenu (2 gerechten doorgeschoven van afgelopen week ivm spontaan bbq-en): - Op de huid gebakken zalm, asperges met ei en krielaardappeltjes - Teriyaki biefstuk, paksoi en mihoen - Zelfgemaakt stoofvlees, witte koolsalade en zelfgemaakte frites - Kaasfondue (september pittig met boeren Italiano) met gehaktballetjes, diversen groente en brood - Courgette pasta - Gehakt cordonblue, broccoli en aardappels - Nasi met gebakken ei en kipsate
Gisteren witlof met ham en kaas uit oven, hamburger en Malta aardappels Vandaag pasta met zelfgemaakte saus Morgen zelfgemaakte tomatensoep met stokbrood en zelfgemaakte huzarensalade Maandag feestmaal op verzoek jarige kleuter: patat met frikandel, kipnuggets, appelmoes en komkommer Dinsdag zelfgemaakte Tsjechische aardappelsoep met ham/kaaspannenkoeken Dinsdagavond weer boodschappen doen, dan ga ik weer verder nadenken....blijf het lastig vinden om gevarieerde maaltijden te verzinnen. Verder staat komende week op de planning om ikea gehaktballetjes te maken en Trdelnik (Tsjechische suikerbroodjes)
Ja! Heb hem denk overgenomen uit het slowcooker recepten topic WAT HEB JE NODIG VOOR 4 TOT 5 PERSONEN? 500 gram kipgehakt theelepel paprikapoeder halve theelepel knoflookpoeder 4 rode paprika’s 1 ui 2 tenen knoflook eetlepel groentebouillonpoeder 2 eetlepels tomatenpuree blikje tomatenblokjes eetlepel honing sambal oelek naar smaak 4 augurken + 4 eetlepels vocht van de augurken peper en zout (rijst)olie om in te bakken HOE MAAK JE HET? Begin met het snipperen van de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de augurken in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit hierin de ui en de knoflook op laag vuur. Als de ui zacht is mag de paprika erbij. Schep de paprika regelmatig om tot hij zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Nu kan het blikje tomatenblokjes erbij. Breng alles op smaak met het groentebouillonpoeder, honing, augurken + vocht, sambal en een snufje peper en zout. De saus is nu klaar. Zet deze apart tot gebruik. Meng het gehakt met een theelepel paprikapoeder, halve theelepel knoflookpoeder en een snufje peper en zout en draai er ongeveer 30 gehaktballetjes van. Bak deze even kort aan in een koekenpan en schep ze over in de slowcooker. Voeg nu de saus toe aan de gehaktballetjes in de slowcooker, sluit de deksel en zet de slowcooker 3 tot 4 uur op stand low. Mocht de saus te dun zijn, zet dan de slowcooker op het laatst even open zodat er wat vocht kan verdampen. Bestrooi als laatste de gehaktballetjes met lekker veel gehakte bieslook. Serveer de balletjes met brood, hiermee kun je lekker dippen in de saus. Met rijst en pasta smaakt het ook heerlijk.
Ons weekmenu voor komende week: Za: Maccheroni met gehaktballen in tomaten-ricottasaus (doorgeschoven van vorige week) Zo: Asperges met achterham, hollandaisesaus van beurre noisette en frietjes Dessert: in ieder geval iets met rabarber (een soufflé of een crumbletaart of een trifle, ik kan niet kiezen...)Ma: Kip stroganoff en aardappelpuree met gekarameliseerde sjalotjes en bieslook, en een groene salade Di: Pasta met gerookte zalm, romige tomatensaus en verse dille Wo: Kip krokant wrap met gebakken paprika en ui, rauwkost, honing-mosterd-dille saus en guacamole Do: Romige wortelsoep met gember en bosui en broodjes ei-ham-prei salade Vr: Waarschijnlijk iets bestellen
ma: Macaroni di: bami met nog een restje buikspek en ingelegde komkommer wo; Kipschnitzel, sla met inhoud en gebakken aardappelen do: hamburger, sperziebonen, gekookte aardappelen vr: Pannenkoeken (met havermout) zat: lasagne zo: frites met wat lekkers. Ik ben al aan het kijken voor volgende week. Ik heb nog 100 euro over voor 10 dagen.
Wat wij vaak eten is een broodje hamburger met komkommer/appel/ worstelsalade. De salade kost erg weinig.
Poke bowl Patat Zoete aardappel/kip/prei Pasta Aardappels spinazie vlees Aardappels wortels vlees Pizza
-Stoofpotje van erwten/kip/wortel. Erbij bulgur -Gnocchi met speklapjes, champignons en spinazie -zelfgemaakte kapsalon -burrito’s -aardappels, erwt/mais/wortel en een kipschnitzel
Vandaag : krieltjes, groente en snitzels Morgen: bami met gebraden kip Za: hete kip uit de slowcooker, rijst en broccoli/worteltjes Zo: zelfgemaakte hamburgers met ijsbergsla, tomaat, ui, ei etc. voor de kinderen wat patat erbij. Ma: agv Di: agv Wo: pasta pesto met broccoli van lekker en simpel Do: gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker met spaghetti Dan zijn we de week weer rond