Netjes opgeruimd, net als de rest van mijn huis. Hoewel de zolder weer rommelig wordt, te weinig ruimte en iedereen zet spullen in het gangpad en de was ligt ook vaak naast de wasmand ipv erin.. Tja nu wel, ben pas een week open en daarvoor was ik bijna 2 mnd gesloten. Ik heb nog nooit zoveel gepoetst en opgeruimd, je moet toch iets doen he?! En opruimen is fijne bezigheidstherapie.....
Dat ziet er best netjes uit. Alleen de kruiden, wat veel. Ik ben de kastjes aan het leegeten en dan alleen voorraad van wat we ook daadwerkelijk gebruiken. Zo gaat de maïzena weg, die heb ik alleen gebruikt bij badje n huiduitslag. Dus ook alweer 2 jaar geleden. Verder geen flauw idee waarvoor maïzena gebruikt wordt behalve voor papje bij de andijvie en bloemkool
precies dit! We hebben nu een keuken met lades, ik merk wel dat deze sneller rommelig worden dan kastjes.
Wat grappig, ik gebruik maizena juist regelmatig een heb dat standaard op voorraad. Gaat hier door bepaalde sauzen, maar ook door bepaald gebak, door meringue, of ik gooi wat door kipstukjes heen die daarna gebakken worden en in een saus in de slowcooker, of bij gepaneerde kip, of door wat zelfgemaakte fruitcompote, of een beetje door slagroom (als versteviger). Maar ik heb het dan weer nog nooit bij bloemkool en andijvie gebruikt
Een aantal zijn netjes (pannen, waar de suiker staat) Bij de andere kadten vragen ze zich af waarom ze worden aangevallen door een pak pasta of rijst. (Staat net niet goed en er valt altijd wel iets uit de kast)
bij mij zeggen ze "wat een tiefus zooi" het lijkt echt een chaos in de meeste van mijn keuken lades, ik heb gelukkig geen bovenkastjes, anders zouden ze ook aangevallen worden door pakken en zakken. oja en ik schrijf het lijkt een chaos, omdat ik wel weet waar alles te vinden is, maar dit voor iemand anders niet zo duidelijk zal zijn…
Ligt er helemaal aan welk keukenkastje. De kast met borden/glazen: zullen ze vast van denken dat er iemand met een rare tic woont (is ook wel zo). Alle dingen precies hetzelfde opgestapeld (heb bv borden die half wit/half lila zijn. Die lila kleur van de borden is aan de linkerkant en zo staan ze allemaal opgestapeld en dat kaarsrecht. Plastic bekertjes groen/roze om en om op kleur. Als iemand ze volgens mij fout erin zet, zet ik het gewoon weer goed). De kasten met de pannen niks opmerkelijk, behalve dat er 3 stoompannen staan. Kasten met eten: ze zullen vast denken dat ik een hamsteraar ben. En dat we zo'n grote voorraad kruiden hebben... (De meest gebruikte kruiden staan in potjes op een rekje aan de muur, in kast is vooral voorraad+ wat ik alleen af en toe gebruik).
Servies en bakjes: wow wat een organisatie talent Laatje met bestek: hebben ze last van verzamelwoede? (binnenkort komt er nieuw dus dan hebben we gewoon 6 vorken, 6 messen etc). Kastje onder de gootsteen staat een karretje met de schoonmaakspullen. Super handig, rij je er zo uit als je wat nodig hebt en bespaart ruimte De kastjes zelf vind ik zo ontzettend onhandig, kwamen uit een keuken met lades en nu zitten we met kastjes. Meeste dingen liggen gesorteerd in mandjes om het zoeken makkelijker te maken (mandje kruiden, mandje afbakbroodjes, mandje concerven etc). Helemaal die grote hoekkast zonder draaiplateau maakt me langzaam gek. Die keuken blijft voorlopig nog wel zitten, maar als ik nu een smak geld win issie er morgen uit
Wat netjes! Tenminste bovenste kastjes, net helemaal opgeruimd, dit topic heeft me geïnspireerd, thank you, ts
Had je in januari gekeken dan werd je bekogeld door alles wat uit de kast viel. Maar nu is alles echt heel netjes en georganiseerd. Er staat zelfs een labelmaker op mijn wishlist. Heb alleen nog veel kruiden en specerijen. Heb de hele keuken aangepakt toen ik thuis zat met de jongste toen hij zijn pootje had gebroken. Dat was eind januari maar mijn keuken is nog steeds super georganiseerd. Vermogen in bakjes geïnvesteerd en drie dagen van mijn tijd maar het was het het zo waard. Foto is van januari, nu zijn de pepernoten allang op.