Etenswaren die jij standaard in huis hebt (en anderen niet)

Discussie in 'De lounge' gestart door citroenrasp, 20 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.260
    19.017
    113
    N.a.v het keukenkastjes-topic.

    Het verbaasde me wel dat er ingrediënten zijn waarvan sommigen blijkbaar niet weten wat ze ermee moeten terwijl anderen ze standaard in huis hebben. Zoals maïzena, of dat het "raar" zou zijn om zoveel kruiden/specerijen te hebben.

    Hier dus altijd maïzena op voorraad, en ook nogal veel specerijen! Verder hebben we altijd meel en bloem om brood te maken, rozenwater en oranjebloesemwater, gerst, kikkererwtenmeel en sorghum. Dat zijn volgens mij niet bepaald standaard ingrediënten maar door ons regelmatig gebruikt.

    Wat wij weer niet hebben is allemaal soorten pakjes/zakjes/potten groenten etc. Alleen kiloblikken tomatenpuree.

    Wat voor "gekke"/niet-standaard etenswaren gebruiken jullie veel?
     
    Huismuisie, Vitamientjuh, Evanesco en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.632
    7.300
    113
    - Jalapeno pepers
    - Amandelpasta
     
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Rode linzen
    Parelcouscous
    Kikkererwten
    Quorn
    Gedroogde paddestoelen
    Olijfolie met citroen
    Olijfolie met sinaasappel
    Heel veel soorten kruiden
     
  4. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Ik vraag me dan weer af waar je een kiloblik tomatenpuree laat :eek:. Ik gebruik denk ik eens per week een klein blikje gemiddeld, vaak niet eens zo'n heel blikje in het gerecht, en in mijn ervaring is het niet erg houdbaar.
     
    rums, Lexie74, Youtan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Ik heb altijd genoeg citroenen in huis.
     
    Maslov, Vitamientjuh en citroenrasp vinden dit leuk.
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.260
    19.017
    113
    De eerste 3 hier ook, maar dacht dat peulvruchten wel redelijk standaard waren haha. Parelcouscous idd ook (naast kilo's gewone NIET instant couscous :roflmao:) maar had daar nog niet eens aan gedacht.
    Wij hebben trouwens ook vaak gedroogde tuinbonen in huis.

    Die olijfolie met citroen, maak je dat zelf?
     
    Evanesco vindt dit leuk.
  7. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    De olijfolie neem ik eens per jaar mee uit Italië. Koop het daar bij een olijfboer die de hele citroenen en hele sinaasappels meeneemt in het pers en zeefproces bij het maken van de olijfolie. Die olie is zo lekker. Dat lukt me nooit om zelf te maken.

    ( de olie met sinaasappel is heerlijk over chocolade-ijs:thumup:)
     
    Huismuisie, Vitamientjuh, Evanesco en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.260
    19.017
    113
    Tja wij koken best veel Tunesisch en in bijna ieder gerecht zit wel tomatenpuree (op een paar dingen na) haha. :p
    Deze is echt veel geconcentreerder en minder zuur dan de Nederlandse, een beetje zoals de Turkse tomatenpuree die je in oosterse supermarkten kan kopen. Het blijft ook redelijk lang houdbaar, vooral wanneer je er een laagje olijfolie op zet (wij doen het altijd over in een glazen pot).
    Halve kiloblikken hebben ze ook maar ivm minder verpakking koop ik dan liever de grotere. We hebben ook kiloblikken harissa maar dat vries ik in, in kleinere bakjes.
    Ik kook overigens ook vaak voor mijn schoonouders dus dat speelt ook wel mee, dat ik grotere hoeveelheden kook en vaker iets traditioneels.
     
    Vitamientjuh en Evanesco vinden dit leuk.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.260
    19.017
    113
    Dat moet ik toch eens tegen mijn schoonvader zeggen :D Klinkt heerlijk!

    Wij hebben nu trouwens iets van 80 liter olijfolie ofzo in huis :$ Maar eten het ook dagelijks bijna met brood, dus dan gaat dat best snel... Het wordt hier ook pas vanaf 10 liter verkocht bij de boeren.
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.495
    24.370
    113
    Ik vind eigenlijk al mijn voorraad heel gewoon en standaard :roflmao: maar als ik dan door andermans ogen moet kijken:

    een deel van mijn kruiden/specerijenvoorraad zal wel niet standaard zijn:
    Bv gedroogde paprika, fenegriek, chipotle, lavas, gedroogde sinaasappel- en citroenschil, gemalen laurier en kardemom, nigellazaad, steranijs, fleur de sel, sumak, citroenzuur, e.d.
    En een aantal zelfgemaakte kruidenmixen heb ik standaard op voorraad in potjes, zoals cajun, stroganoff, fajita, shoarma.

    En verder (waarvan ik dan denk dat anderen het niet standaard in huis hebben):
    Sriracha saus, mirin, ahornsiroop, goela djawa, hoisin, oestersaus, sesamolie, vissaus, granaatappelmelasse, tahin, gedroogde kikkerwten, palmsuiker, santen, risottorijst, rozenwater, sherry, trassi, whisky, worcestershire sauce, baking soda, (rozen)harissa, e.d.
    Dingen als ketjap, sojasaus en gember bv vallen voor mij toch wel echt onder standaard voorraad.

    En verder heb ik waarschijnlijk meer dan gemiddeld verschillende soorten van iets in huis, dus bv 7 soorten suiker, diverse soorten azijn en oliën
     
  11. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    Haha op de drank na kan ik aardig met je mee vinken @Adje
    Saffraan ligt hier ook altijd in de koelkast. En inderdaad veel kruiden, specerijen, peulvruchten, verschilkende soorten bloem/meel, polenta, griesmeel, meerdere soorten rijst (basmati/zilvervlies/arborio/sushirijst), quinoa...

    Mijn meest recente "ontdekking": rijstkiemolie! Bakt mooi "droog" en geur- en smaakloos, waardoor je het "vette hap" gevoel eigenlijk helemaal niet hebt in gerechten waarbij je dat met bv zonnebloemolie wel hebt. Mijn nieuwe standaard voorraad ding.
     
    citroenrasp en Adje vinden dit leuk.
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ik ben nu al een tijdje verslaafd aan Kimchi
    Zelf maken of uit een potje. Ik heb het altijd veel in huis.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  13. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Ik heb altijd lempers en risolles in huis.

    Indische kruiden (sereh, salam, djoeroek poeroet, rawits, koenjit en kemiri noten)
     
    citroenrasp, Adje en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  14. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Wij hebben veel kruiden in huis die ik bij anderen niet snel terugvind.

    Bijvoorbeeld: maggi blokjes van de toko (ja, die zijn echt anders :p), vegeta (Pools), veel Indonesische kruiden zoals sereh, djaheh en ketoembar.

    Iets wat wij ook altijd in huis hebben is maïsmeel (wit en geel), Chili & garlic in sesamolie, black bean garlic sauce, chili flakes en Antilliaanse koekjes (festival)
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  15. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Zoiets ongeveer. En verschillende soorten pasta, bloem, suiker, rijst. Verschillende soorten olie, azijn, chinese kookwijn.
    Kokosmelk en bamboescheuten heb ik ook altijd wel.
    Verder denk ik dat het meeste wat ik altijd in huis heb redelijk wat verschild van een standaard engelse voorraadkast.
     
    Adje vindt dit leuk.
  16. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.260
    19.017
    113
    Nou ik lees nu toch veel dingen waarvan ik dacht dat het redelijk standaard was haha. Maar toch niet dus!
    Citroen, jalapeno-pepers, fenegriek, kardemom, griesmeel. Check.

    Gedroogde citroenen als smaakmaker gebruiken wij ook regelmatig. Dat is ook zoiets "aparts" (verbaast me wel dat @Adje het niet noemt? Misschien tijd om iets nieuws te proberen? :D). Verder gedroogde mulukhia (een soort groene bladgroente), tuinkerszaadjes, dadelstroop, nigellazaadjes, pondspakken gist.

    @2littlemonkeys Mijn moeder gebruikte altijd vegeta! Nostalgie haha :roflmao:
     
    Vitamientjuh, Adje en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  17. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Sommige dingen noem ik niet eens omdat het hier heel normaal is. Zo zie ik nu bij @Adje trassi ertussen staan. Hebben wij ook altijd in huis, maar daar denk ik niet eens over na dat anderen dit niet hebben
     
    Marsepein, GossipGirlxoxo en Adje vinden dit leuk.
  18. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Maltesers en stroopwafels!
    Van ieder een aangebroken verpakking en dan nog 5 op voorraad. Meer mag, maar minder kan echt niet!
    Eten we bij iedere maaltijd!



    ooh dat zou ik wel zo graag willen!
     
  19. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik weet niet wat anderen niet normaal vinden. Ik vind maizena wel normaal. Staat bij mij naast het paneermeel :p
    Verder heb ik ook best veel kruiden (sinds ik wat recepten ben gaan proberen ipv uit pakjes te koken). Wat denk ik niet standaard in alle keukenkastjes staat is pimentballetjes. Zakjes duyvis dipsaus. Citroenmayonaise en truffelmayonaise. Las ook ergens jalepeno, die heb ik ook altijd in huis.
     
    Marsepein, Vero0504 en citroenrasp vinden dit leuk.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.495
    24.370
    113
    Nee, nog nooit gedroogde citroenen in huis gehad, wel ingemaakte citroen en gedroogde schil. Klinkt wel lekker trouwens!
     
    citroenrasp vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina