Ik heb dan wel een hele Hollandse standaard voorraad denk ik Wat mensen wel raar vinden vaak is dat ik áltijd augurken in huis heb (en nee, ben niet zwanger )
Hoe wordt het bij jullie gegeten? Want begreep dat het ook wel zo op een broodje gesmeerd wordt. Maar dat lijkt mij zo intens
Ik heb een vrij standaard voorraad qua etenswaren. Maar ik heb wel graag pizzaolie op voorraad. Helaas heb ik die nog niet gevonden in Nederland. Misschien moet ik het zelf maar gaan maken.
Daar knaag ik me al ruim 34 jaar kapot aan. Ze kijken hier pas raar als ik t NIET in huis heb. Sinds de komst van de slowcooker kom ik kastruimte te kort. Niemand gedroogde bruine bonen en spliterwten in huis?
Samen met olijfolie en dan brood erin dippen. Is anders idd erg sterk, maar de olijfolie maakt het wat "zachter" geloof ik.
De helft hiervan zou ik niet weten wat ik daarmee kan maken Hier alleen standaard 10 Surinaamse broodjes in de vriezer voor als ik kip kerrie maak.
Sorghum ken ik niet! Het dikgedrukte vind ik goor. Behalve de specerijen heb ik al het andere dus echt nooit in huis haha Zelfs maizena heb ik niet meer standaard in huis. Ik gebruik gewoon Brinta om te binden Ik zou eerlijk gezegd niet goed weten wat wij voor ''bijzonders'' in huis hebben. Aioli en olijventapenade is het enige wat ik nu zo bedenken kan. Wordt hier zo'n beetje dagelijks gegeten haha (is het niet door mij, dan wel door de kinderen) En verder kan ik niet zonder een boterham met katenspek, dus ook dat is altijd in huis. Dadels en gedroogde abrikozen ook standaard hier. Edit: blijkbaar is olijfolie met citroen ook bijzonder genoeg om te vermelden Er zullen nog wel meer dingen ge-edit worden gok ik zo... Die kopen wij gewoon bij de plaatselijke supermarkt Doe ik ook Niet hier nee. Helemaal niks van bonen of erwten oid.
Brinta? Daar zou ik echt nooit op gekomen zijn. Voor wat voor gerechten gebruik je dat? Bedoel je dan de volkoren of de nep variant die geen smaak heeft?
Ik bind niet zo heel vaak maar als ik wat bind is het soep of gekookte bietjes. Ben Brinta ooit eens gaan proberen toen ik erachter kwam dat ik geen maizena in huis had (had ik toen geloof ik nog nooit gekocht omdat ik het nooit gebruikte, inmiddels wel in huis gehad maar ik ben er geen fan van dus nu het pak al een poos leeg is komt er ook geen nieuwe meer in). Had gewoon zoiets van: in Brinta zit ook zetmeel dus dat gaat vast wel werken. Et voila Beschuit heb ik ook wel eens gedaan trouwens. De naturel variant is qua smaakbeleving wat handiger -idd. omdat je de smaak van je eten dan compleet behouden blijft-, maar heb zelf vrijwel altijd de volkoren variant in huis dus dat wordt 'm dan Je moet er overigens wel tegen kunnen dat de ''schilfers'' heel blijven.
Aah. Voor mij is textuur toch wel best bepalend. Als je brinta nog had gebruikt dan wilde ik jou die van de lidl aanraden, die smaakt helemaal nergens naar. Je kon het dacht ik ook vervangen met bloem. Dat is altijd handig om in huis te hebben.
Eerste wat me te binnen schiet. Verse munt, koriander en peterselie. Ook zorg ik altijd voor een gesneden voorraad in de vriezer. Kikkererwten, witte bonen, spliterwten, Gerstkorrels, linzen en rode linzen. Bloem, Amandelen, walnoten, hazelnoten, kokos, vanille, sesam, dadels, bloem, Boekweitmeel, amadelmeel, gist, griesmeel, maizena, gecondenseerde melk, oranjebloesemwater en allerlei bakproducten. Sesam gebruik ik ook door groenten als ik die wok. Verder eigenlijk amper kant en klaar sauzen of kruiden. Alleen spaghetti kruiden voor de kids want die vinden spaghetti het lekkerst met een zakje kant en klare kruiden. Voor onszelf maak ik het sausje apart met eigen kruiden. Voor als ik zin krijg om spontaan Iets lekkers te maken. Diverse kruiden om te koken of thee mee te maken zoals gedroogde gember, anijs, venkelzaad, steranijs, kruidnagel, kardemom, Gedroogde kruiden om mijn eten op smaak te brengen zoals tijm, rozemarijn, dille, basilicum, Provençaalse kruiden Etc, eigenlijk teveel om op te noemen eigenlijk.
oh suet heb ik ook altijd in huis. En heel gek voor mensen hier witte peperbolletjes. Zwarte peperbolletjes zijn hier heel normaal, maar witte nooit gevonden. Af en toe stuurt mijn moeder een zakje mee als ze weer een doos kleding opstuurt voor de jongens en anders koop ik ze via amazon.
Kennelijk heet het kafferkoren in het Nederlands. Was even gaan googlen maar had geen idee dat er ook een Nederlands woord voor was.
Het wordt hier gebruikt voor pap, koekjes en bsisa (sorry weet niet of je dat kent). Verder verwerk ik het in bv muffins, wraps e.d. Maak er samen met haver- rijst en tarwemeel ook mijn eigen "brinta" mee.
De meeste dingen die jullie noemen heb ik nog nooit van gehoord. Wij eten vaak agv en gebruiken niet zoveel kruiden. Wel probeer ik steeds vaker te variëren en steeds minder uit een pakje. Pas sinds kort weet ik hoe je zelf lekkere pastasaus maakt bijvoorbeeld.