Gemarineerde kip van de bbq, geroosterde zoete aardappel, pastinaak, rode ui en cherrytomaatjes met kappertjesvinaigrette en nog een groene salade
Vandaag lekker makkelijk, broodjes met kroket, frikandel en/of kaassouffle.. Dochter krijgt patatjes ipv een broodje..
Dit schuift door naar morgen of naar maandag. Ik kreeg helaas migraine, die wel wegging met medicatie, maar daarna voelde ik me toch niet meer zo lekker en had geen zin meer om te koken We hebben net pizza besteld.
Heb de hele dag gewerkt en eigenlijk nog niet klaar. Dus heb bij de plaatselijke Italiaan eten besteld. Een plank voor 2 personen met italiaanse hammetjes, kazen, olijven en brood. Bruschetta, zalmtaartje met aardappel, pizza's en Italiaans ijs.
Sterkte. Trouwens even een vraagje he (is dit topic vast niet voor bedoeld, maargoed...). Heb net banketbakkersroom gemaakt en nu zit ik met 4 eiwitten. Jij enig idee wat ik daar nog mee kan? We houden niet zo van meringue enzo. Anders wordt het gewoon een eiwit-omelet, maar dat is ook zo saai... Dus ik dacht ik vraag het eerst aan @Adje
Soort van kapsalon met eigen draai eraan. vega shoarma, zoete aardappel patat, paprika met wat geraspte kaas uit de oven. Daarna sla en knoflooksaus erdoor.
Het eerste wat me te binnen schiet is dan natuurlijk wel meringues, pavlova of een pavlovarol . Maar daarnaast kan je er ook hazelnootschuim(gebakjes) van maken, of marshmallows op basis van eiwit, amandelkrullen (https://www.greatlittlekitchen.nl/recepten/amandeltuiles-van-rutger-bakt/), kokosmakronen (https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/kokosmakronen-met-limoen-recept/) en macarons maak je ook met eiwitten. En volgens mij zijn er ook wel diverse fruitmousses die je met alleen het eiwit maakt en deze souffle: https://simoneskitchen.nl/ole-ole-het-is-rabarber-souffle/ Of misschien vind je meringues met een smaakje wel lekker? Zo maak ik ze weleens met mokkaextract of speculaaskruiden, of met sinaasappelrasp en kardemom oid. En eventueel vulling erbij maken en ze als koekjes op elkaar plakken. En je kan ook simpele meringues maken en ze gebruiken voor een Eton mess. En je kan er ook botercreme mee maken (https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/botercreme-op-basis-italiaanse-meringue/), maar dan is het wel lekker als je daar ook weer iets bij maakt om die botercreme op te smeren, dus dan blijf je waarschijnlijk aan de gang