Wanneer kind weer naar school

Discussie in 'Corona forum' gestart door LisbethSalander, 23 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.725
    5.363
    113
    Kon geen lopend topic vinden waar deze vraag goed zou inpassen.

    In de klassen van mijn kinderen zijn kindjes die niet naar school gaan wegens gezondheidsproblemen / risico bij 1 van de ouders. Er zullen vast best veel kindjes zijn die om deze reden (nog) niet naar school gaan.

    Wat ik me afvraag is hoe lang ga je de kinderen dan thuishouden? Is dat tot er een vaccin is ontwikkeld ( dus waarschijnlijk nog 1 jaar) Laat je ze thuis totdat er meer maatregelen zijn opgeheven? Wacht je af wat voor coronapiek er in het najaar komt? Of iets anders.
    En hoe gaat de school en de leerplicht hier dan mee om?

    De angst van deze ouders is begrijpelijk. Maar tot waar is de grens.

    Wat is jouw ervaring en of ideeën?
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Mijn kinderen zijn nog thuis en gaan in juni weer naar school. Ik had er geen vertrouwen in en zie nu dat ondanks de opening van de scholen er geen kinderen ernstig ziek worden dus ik durf het weer.
    Bij ons had het niets met risico groep te maken maar met angst. School was heel begripvol en tot de zomervakantie zou er geen leerplichtcontrole plaatsvinden.
     
    Lafelife en Evanesco vinden dit leuk.
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.725
    5.363
    113
    Dat heb ik inderdaad van meer mensen gehoord dat ze de eerste weken even afkeken wat er ging gebeuren. Werden er kinderen/ ouders ziek?
    Fijn dat je angst minder is geworden en de kinderen weer naar school mogen.

    @GossipGirlxoxo Wat had je gedaan als jij om medische redenen de kinderen zou thuishouden. Tot wanneer zouden ze dan thuisblijven?
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik ben benieuwd, in juni gaan de hele klassen weer naar school, weer meer kans op besmettingen, dus ik vermoed dat veel ouders die angstig zijn dat ook nog even aan willen kijken. En dat icm met de besmettingen in Limburg die op scholen al zijn, zijn ze misschien nog steeds wat terughoudend?
     
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Lastig ik denk hetzelfde als nu. Want er zijn geen kinderen ziek geworden en er zijn genoeg kinderen die wel medische klachten hebben en ook die zijn niet ziek geworden. Ik denk dat ik dan advies had gevraagd aan de specialist. Man is er stellig over dat hij dan had gewacht op een vaccin (wilde hij nu eigenlijk al).
     
  6. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    De school van mijn zoon gaat begin juni weer open. In principe gaat hij gewoon weer naar school, maar ik wil wel in de gaten houden dat ze niet te ver doorslaan in de maatregelen (de correspondentie hieromtrent kwam op mij wat draconisch over). Doen ze dat wél dan blijft hij gewoon weer thuis. Ik zie geen enkele reden waarom mijn zoon in strafkamp-achtige omstandigheden op moet groeien. Dat ene maandje tot de zomervakantie komen we ook nog wel door...
     
    Cloud9 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. babbel1983

    babbel1983 Fanatiek lid

    3 jul 2013
    1.324
    298
    83
    In Limburg zijn het vooral leerkrachten die ziek zijn geworden toch? Of ook al leerlingen? Blijft een lastige denk ik, want de leerkracht kan het ook elders hebben opgelopen en daarmee andere leerkrachten hebben aangestoken, dus lijkt me lastig om op basis daarvan te besluiten of je je kinderen nog langer thuis houdt of niet (hier gaat dochter overigens gewoon naar school, dus geen ervaring wat betreft de vraag van TS).
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    In Limburg inderdaad 1 school dicht met dacht 3 besmette leerkrachten. Dit zijn typisch van die sensatie berichten die mensen versprijden na alleen het lezen van de titel en niet de inhoud van zo een nieuwsbericht.
     
    Liana84, Adje, Zonnestralen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Klopt! Ze weten het niet. Risico blijft er natuurlijk altijd dat kinderen elkaar of andere volwassenen besmetten. En of dat hier gebeurd is zullen ze vast nu uitzoeken. Maar dit zijn natuurlijk wel juist de dingen die spelen bij die angstige ouders, dus die zullen deze berichten vaak wel meenemen in hun besluiten.
     
  10. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.828
    3.473
    113
    Er is nog een school in Limburg met een besmette leerkracht
     
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Als als gevolg hiervan nog steeds geen kinderen ernstig ziek worden is dit voor mij (als angstige ouder) juist een bevestiging dat het klopt dat kinderen minder heftig ziek worden en alleen milde klachten krijgen. En maakt het mij juist minder bang.
    Vraag me af of al die kinderen nu 2 weken in quarantaine moeten omdat ze in contact zijn geweest met een positief gesteste docent.
     
  12. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Zelfde omgeving dat je weet? Heb je een link toevallig?
     
  13. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Mammielove vindt dit leuk.
  14. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.280
    2.884
    113
    De incubatietijd is toch 2 weken? Aanstaande maandag is 2 weken geleden dat de scholen en kappers etc weer open gingen. Het effect daarvan zie dan denk ik in de komende week.
     
    MaMa en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    De scholen en kappers hebben er overmorgen 2 weken op zitten. Dus aankomende week moet dat zichtbaar worden, als het gevolgen heeft gehad. Daarom kijk ik nog 1 week aan voordat mijn kinderen weer naar school gaan. Dochter neemt 2 juni afscheid bij de peuters en beide kinderen gaan die week alleen donderdag 4 juni naar de basisschool en dan vanaf 8 juni volledig.
     
    MaMa vindt dit leuk.
  16. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    In sommige gevallen zijn de risicopatiënten maar tijdelijk risicopatiënten en kunnen ze later weer naar school. Ik heb al ouders gehoord die hun kind thuis hielden van vanwege een terminale grootouder waar ze voor zorgde (dat was in het nieuws ook geloof ik?) . Of vanwege een ouder met medicatie die de weerstand tijdelijk aantastte (in een lotgenotengroep een aantal ouders) . Dit soort situaties zijn dus tijdelijk en hierbij werd er vanuit gegaan dat de kinderen in het nieuwe schooljaar weer zouden starten óf wanneer de arts van de betreffende ouder het advies om het kind nog even thuis te houden in zou trekken.

    Verder had één gezin hier in de omgeving afgelopen week een afspraak bij de kinderarts staan wat ze afgewacht hebben. Toen hij groen licht gaf, mochten ze alsnog starten.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  17. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.578
    3.804
    113
    Ja inderdaad! En op zich is het ook niet heel raar als er een leerkracht besmet wordt. Het zijn immers ook gewoon echte mensen. Het is niet zo dat zij superkrachten hebben en daardoor niet besmet worden. Bij het geval van 3 besmettingen is er een redelijke kans dat dat op school gebeurd is lijkt mij. Maar als er geen kinderen ziek worden is dat een goed teken denk ik.
     
    GossipGirlxoxo en Athina vinden dit leuk.
  18. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.196
    1.659
    113
    Leiden
    Dat heb ik inderdaad van meerdere collega’s/kennissen uit o.a. Frankrijk, UK en Portugal gehoord, dat vooral het kind-onvriendelijk beleid reden was om kinderen thuis te houden van school voor dat laatste maandje.
    Onze ervaring is heel anders, kinderen vinden het juist erg relaxed op school nu, heel rustig en overzichtelijk met zo’n klein klasje en zonder de drukte van ouders op het plein. De paar extra regels rondom handhygiëne vinden ze goed te doen en niet storend. De kinderen hoeven hier onderling ook geen afstand te houden.
     
    Liana84, Lafelife, Athina en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.725
    5.363
    113
    Is er al bekend of kinderen zelf niet ziek kunnen zijn maar wel een ouder kunnen besmetten? Denk dat dat voor veel chronisch zieke ouders ook wel heel belangrijk zal zijn in hun beslissing.

    want wat als je bijvoorbeeld copd hebt en je hebt een schoolgaand kind?
     
    Maev en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  20. maliro

    maliro Niet meer actief

    Mijn kinderen zijn welgeteld 1 week naar school geweest. Helaas is mijn dochter nu al een ruime week ziek. Ze heeft koorts, niet duidelijk waarom. De koorts blijft stabiel maar geen idee of het corona-gerelateerd is. Wij zitten dus alweer sinds een ruime week ik thuisquarantaine. Dochter is te hangerig om huiswerk te doen. Voor zoon is er niks meer online omdat zijn leerkracht volledig klassikaal les geeft (mijn zoon zit op het speciaal onderwijs dus gewoon fulltime school).
    Het zuigt echt enorm!
    Huisarts weet ook niet wat er met dochter is. Koorts, moe, hangerig. Maar ze speelt, ze eet, ze drinkt. En ze heeft vaker periodes van onverklaarbare koorts.
    Zodra ze weer mogen, gaan de kinderen naar school. Dochter is hartpatiënt maar had toestemming van haar cardioloog om naar school te gaan (voordat ze koorts kreeg).
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina