Voor een lekker toetje; banaan met rolo en een bolletje ijs naar smaak. Banaan (in schil laten) in de lengte (of kleine sneetjes in de breedte) iets open snijden, paar rolo’s erin drukken en voor 10-15 minuutjes op de bbq leggen. Als de rolo’s goed gesmolten zijn, banaan eraf halen, de banaan uit de schil scheppen (kan een kliederboel worden) en serveren met een bolletje ijs. Wel machtig, maar... Om je vingers bij af te likken!
Heerlijk!! Wij maken ook vaak een groentenpakketje. Groente (vaak wat over is ) met een drupje olie, Provençaalse kruiden of andere mix. Meestal zit er wel paprika, ui, courgette enz in. Probeer ook vaak wat verschillende uit. Pakketje dichtvouwen en op de knoei. Altijd een succes! Mocht iemand een lekker succesrecept voor een gepofte aardappel met knoflooksaus hebben.. graag. Die is me hier nog nooit gelukt. En de mannen vinden dat niet zo interessant.. gaan voor vlees meestal
Zalm op zo'n weber rookplank leggen, bieslook erop, paar korrels bastaard suiker en beetje olijfolie over heen gieten, zalig! Als toetje een banaan schillen, op een stuk aluminiumfolie leggen, uithollen, beetje suiker erin en dan vullen met rum tot het overstroomt. Heel voorzichtig dicht vouwen en dan op het bbq rooster leggen, na een minuut of 7 voorzichtig van de bbq pakken (zo houden dat de rum er niet uitloopt) heel voorzichtig uitpakken en genieten maar!
Courgette, aubergine en cherrytomaatjes insmeren met een mixje van olijfolie, knoflook, peper, zout en oregano en grillen. Eten met een beetje humus als 'saus'. Megalekker! Maiskolf grillen. Fruitsalade (vers) met een beetje geraspte kokos er over. Zo lekker. Als toetje: een banaan open snijden, brokjes chocola er in stoppen en grillen. Ananas, perzik en nectarines grillen, met een beetje honing. Wij zijn eigenlijk gestopt met het weten van al dat vette bbq vlees, zoals spareribs en worsten en speklap met veel saus enzo. Achteraf voelt het helemaal niet lekker om zo vet te eten. Met een hamburgertje, kip, groente en salade ben ik persoonlijk veel blijer
Wij gebruiken een smokebox in onze barbecue met hickory houtsnippers. Dit geeft een lekkere smaak aan de standaard worstjes en lapjes van de lidl Of Elf kale ribs bij de slager halen eerst helemaal zelf kruiden. En maak een rub. Duurd wel 6 uur maar oh wat is dat lekker.
Champignon spiesjes: Champignons marineren in 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel olijfolie. Knoflook, zout en peper naar smaak. Vervolgens champignons afgewisseld met cherry tomaatjes op een spiesje. Gevulde paprika: Beetje verse spinazie, tomaat en feta kort opbakken met wat ui en knoflook (eventueel schepje roomkaas). In een gehalveerde paprika stoppen en dan op de bbq. Als toetje: gegrilde ananas of perzik (uit blik).
Deze is inderdaad lekker en ik vind hem nog lekkerder met een fris appeltje in kleine blokjes erdoor.
Ik hou nu al van dit topic! Hier is de bbq meestal vrij eentonig door gebrek aan inspiratie maar ik ga alles wat hier voorbij komt de komende weken testen!
Champignons in aluminiumfolie doen. Met wat olijfolie en kruiden naar smaak. Wij doen vaak kruidenmelange erin of ketjap. Bakplaat met allemaal verschillende groente. (Paprika, courgette, ui, knoflook, champignons etc) wat olijfolie overheen. En kruiden zoals tijm, oregana, italiaanse kruiden etc.
Die laatste doen wij ook op de bbq, doe het alleen in zo een aluminium bakje. En het liefst de hele dag de groente al in de olie en kruiden laten staan zodat deze lekker intrekken.
Wij hebben zo'n herbruikbare plaat. Dat ga ik ook eens doen. Dat het lekker in kan trekken. Bedankt voor de tip!
Meestal zit er creme fraiche in maa rin verband met de kinderen doen wij dat nooit. Wij garen de aardappel eerst en eten hem dan met een sausje van truffelmayonaise, fritessaus en bieslook. Zo lekker!!
Oooh, gepofte zoete aardappel! Insmeren met olijfolie, wat gaatjes er in prikken en in folie. Zo ontzettend lekker. Vullen kan met mexi salade van blikje mais, zongedroogde tomaatjes, kidneybonen, avocado, wat limoensap en zure room.
Een stokbrood insnijden en dan ertussen mozzarella, basilicum en tomaat. En dan lekker in aluminiumfolie wikkelen en bakken. Een hele vis, buik vullen met citroen en verse kruiden en dan grillen. (denk aan Dorade, Forel enz) Veel andere dingen die wij doen zijn al genoemd.
Wij maken graag slata mechouia, dat is een soort dipsaus van barbecuede groenten (peper of paprika, tomaat, ui en eventueel knoflook). Gegrilld kan ook, maar gebarbecued is toch echt het allerlekkerste. Dit is dan een bijgerecht voor als we vlees/vis bbq'en. https://www.ourtunisiantable.com/home/2017/7/29/tunisian-slata-mechouia-recipe recept is niet van mij, maar is wel ongeveer hoe we dat maken (de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat mijn man degene is hier die dat maakt omdat ik bbq maar eng vind ).