Ik deel die onpopulaire mening ook hoor. En herken ook wat je omschrijft dat die mensen echt qua karakter daarna ook veranderen.
Haha hier ook. Wij doen het maar 3x per jaar ofzo, het gaat ons ook echt om de smaak, dus eten alles binnen bij de eettafel op
Dat inderdaad! Heerlijk, wij vinden het allemaal super relaxed. Maar dan moet je niet verwachten dat de kinderen van begin tot einde aan tafel zitten inderdaad..
Misschien heb ik gewoon niks met lang tafelen. Wij zijn geen dikke eters dus barbecuen bij ons is zo klaar, dan gaan we niet de hele avond door eten oid.
Wij houden van bbq. Lekker stukje vlees, groentjes, pasta, gepofte aardappel, banaan met zwarte chocolade en amaretto mmmmm Morgen gaan we er terug voor.
Vind die verschillen tussen de verschillende "bbq culturen" best grappig eigenlijk. Hier zet iedereen de bbq aan wanneer ze zin hebben dus dat kan best 's winters zijn. En stokbrood eten ze sowieso altijd al . Ze gaan ook echt niet hele avonden door met eten. Gewoon barbecuen wat je nodig hebt en hup aan tafel. In NL is barbecueën echt gewoon een soort ikweetniethoeveel-gangen diner en draait het vaak om heel lang tafelen, met pastasalades e.d en hier barbecue je gewoon een stuk vlees (of meerdere stukken naargelang je trek). En niemand maakt hier gebruik van tig sausjes. De meeste "wegrestaurants" zijn dan wel weer plekken om te bbq'en. Daar bbq'en mensen ook vaak die geen zin hebben in gedoe thuis.
Bij jullie is het in de zomer denk ik ook een stuk heter dan hier waardoor in de tuin eten ook minder lekker zal zijn? Of heeft het daar niets mee te maken?
Dat doe ik in het voorjaar/zomer ook wel doordeweeks als we geen tijd hebben om lang te tafelen. Met een burger of kipsate, gepofte aardappel en wat groente erop en een salade erbij. Maar dat is dan niet het "echte" bbq'en maar meer buiten koken omdat het kan qua weer (en de smaak lekkerder is dan uit de pan/oven). Wij hebben een paar jaar geleden met kerst ook een winter bbq gedaan hier met onze hele vriendengroep. Wel met het lange tafelen zoals in de zomer maar in Nederland met de winter temperatuur was dat in een grote partytent met 3 heaters en vloerbedekking om de ergste grond kou tegen te gaan. Het was super gezellig en lekker maar dan vind ik in de zomer het toch een stuk leuker en comfortabeler. Is dat in die wegrestaurant zo net als in Nederland bij bijvoorbeeld de wok dat je een soort bufet hebt en dan kunt laten bbq'en of heb je dan bij elke tafel zelf een bbq of gewoon a la carte? Klinkt leuk, dat hebben wij hier niet. Een aantal jaar geleden wel gehad. Dan had je in elke tafel een elektrische bbq en kreeg je een vleespakket aan tafel om zelf te trillen.
Hetzelfde hier. We hebben zalm in de vriezer; de ene keer gaat hij rauw met rijst, dan in de pan, of we maken er een pakketje van en grillen hem op de bbq. Niets geen uitgebreide tig-gangen diner met 100 sausjes inderdaad Maar we kunnen hier dan ook 6 maanden per jaar bbq'en dus dan is het ook niet zo'n happening denk ik..
Dat zal het ook wel zijn denk ik... Is iets minder speciaal ofzo? Gewoon een manier van eten bereiden en niets meer dan dat. Al vanaf ramadan voorbij is ruik ik wel dagelijks ergens iemand bbq'en, zelfs tijdens ramadan vaak maar dan was het waarschijnlijk een tandoor om brood in te maken ofzo. En zoals @GossipGirlxoxo al zegt is het echt te heet om in de tuin te zitten 's zomers.
Voor Nederlanders staat barbecuen gelijk aan mooi weer denk ik, zodra de zon schijnt en het is weekend gaat iedereen barbecuen.
Inderdaad, dat zie je in het weekend met mooi weer ook altijd heel goed in de vlees schappen bij de supermarkt Bij ons thuis is het inderdaad een mooi weer ding. En dan combinatie met door de weeks als een manier van eten bereiden (om soms in de tuin en soms binnen op te eten) en in het weekend de manier van lang uitgebreid tafelen in de tuin.