@Lisa2 ik geloof je meteen. Wij hebben ook even in een soortgelijke situatie gezeten. Onder andere om die reden ben ik toen gestopt met werken in een winkel. We hebben de tweede auto eruit gedaan en het kdv gestopt en we kwamen bijna gelijk uit. Later ben ik een baantje voor erbij gaan zoeken voor in het weekend. Ik stofzuigde en dweilde elke zondag de gangen van het verzorgingstehuis en verdiende daar leuk mee ivm weekend toeslag. We hadden toen meer bestedingsruimte dan toen ik 21 uur werkte Toen mijn man mijn salaris erbij ging verdienen ben ik weer gestopt.
Ja klopt inderdaad, dat had ik hierboven ergens ook al benoemd. Je hebt minder recht op kot. Zou ook graag 16 willen, Maar kan ik helaas tot op heden niet krijgen. En daarbij liggen de uurprijzen hier ook best hoog. En krijg je maar tot een maximum vergoed per uur
Het is idd vreemd. Maar wij hebben ook tijden bijna 600 netto per maand betaald, alleen verdiende ik meer, waardoor er genoeg overbleef. Dat ging om 2 kinderen 3 dagen en 1 kind 1 middag bso meende ik. Edit het heeft idd met het aantal uren te maken
Zou zo’n oplossing als @Luna86 noemt niets voor je zijn? Het is natuurlijk een rotsituatie waar je nu in zit...
Haha Gelukkig nog iemand die me gelooft. Ja ik vind het ook heel oneerlijk. En ben er ook heel gefrustreerd om geweest. Maar ik kan er helaas niks meer van maken. Ik lig in scheiding en als dat straks rond is krijg ik vlgs mij wel heel erg veel terug vd bd.
Hoe kan dat nou? Wij verdienen samen echt 75.000 + en hebben 2 middagen BsO en 2 dagen opvang. (We werken wel 34,5 en 37 uur) en betalen netto “maar” iets van 450 euro. Dat is inclusief vakantieopvang. (Bruto iets van 1000 maar onze opvang hebben beide uurtarieven onder max. tarief. Ik vind het echt vreemd dat je dan zo weinig terug krijgt! Overigens geloof ik je wel hoor. Ik verbaas me vaker over zulke dingen!
Ik werk voor het geld, maar ook omdat ik het fantastisch werk vind dat ik heb. Maar ik zeg er eerlijk bij dat ik het niet zou doen als ik er niet betaald voor zou krijgen. Daarentegen; mocht ik de lotto of de staatsloterij winnen en ik ben miljonair, dan zou ik nog blijven werken. Dan is het niet meer voor het geld natuurlijk, maar puur voor de leuk. Mijn kinderen hebben serieus een leukere moeder als ik werk en mijn man een leukere vrouw. Toen ik zwanger raakte van Ies, zei mijn man ook; 'je blijft wel werken hoor'. Wij werken in dezelfde sector en verdienen gewoon goed beiden; tenminste, dat vinden wij. Een ander zal het misschien niet veel geld vinden . Ik durf het ook best te zeggen hoor @Nina Sanders; man en ik beiden rond de 4500/4600 euro bruto per maand. Ik krijg waanzinnige uitdagingen in mijn werk. Mag me steeds meer professionaliseren en krijg er functies bij t.o.v. mindering van mijn Caseload. En dat is me toch een partij leuk. Ik ben er, in de baan die ik nu heb, 2x wat langer uit geweest. 1x ongeveer anderhalve maand en 1x bijna een half jaar door mijn nek. Ik kan je wel vertellen; niemand werd daar thuis vrolijk van en mijn moeder (die niet eens bij ons woont) ook al niet omdat ik haar steeds ging bellen hoe zwaar het wel niet was om thuis te zitten Ik heb diep respect voor een tbm. Ik zou het niet kunnen. Ik denk wel dat het een stuk makkelijker is (aanname) als je kinderen hebt die op school zitten, maar tot die tijd; ga er maar aan staan. Nog even mbt het geld; door onze salarissen hebben we ons droomhuis kunnen kopen (ruim 4 ton) én kunnen we 3x per jaar op vakantie. Ik durf best te zeggen dat ik een luxe paardje ben (behalve met koken want dan vind ik het zo een leuke uitdaging om van zo min mogelijk geld iets meesterlijks te maken). Zo ben ik opgevoed en zo wil ik zelf opvoeden. Zonder de kinderen ál te veel te verwennen. Dat dan weer wel.
Ja ik werk voor het geld. Ik vind mijn werk wel okee. Maar als ik de lotto win, zet ik daar geen poot meer binnen.
Hier ook precies zo toen ik nog werkte. Misschien vallen we in een soort tussen groep, die precies net naast alles grijpt ofzo.
Je bouwt pensioen op, dus op de lange termijn verdien je wel. Daarnaast blijf je in het arbeidsproces en straks heb je minder opvang nodig (BSO) en zul je meer over houden. Hoe lastig ook, ik denk dat het belangrijk is om bij deze zaken naar de lange termijn te kijken.
Wij hebben ook vakantie opvang en we betalen rond de 1200 bruto p.m. netto iets van 750 p.m. 2 kinderen. Eentje 2 dagen kdv en eentje 2 dagen opvang na schooltijd. 4 jaar en 1.5 jaar.
Ja hier precies hetzelfde qua opvang en ook 1270 bruto pm. En dan netto 545,- En nu las ik dat je best aardig verdient. Ik vind dat je dan erg aardig gecompenseerd wordt door de bd. Aangezien ik maar 200 meer terug krijg en zo'n 3500 minder verdien per maand. BD stimuleert zo niet echt om te werken iig.
Ik bouw geen pensioen op. Ik doe het vooral voor het gat in mn cv en hoop snel een studie te kunnen oppakken.
Ja misschien word ik aardig gecompenseerd, maar toch vind ik elke maand 750 euro een flink bedrag om op te hoesten. Voor de 2e is het echt tientjeswerk qua opvangkosten. Toen Luc geboren werd, kostte ons dat maar een paar tientjes meer in de maand om hem ook naar het kdv te laten gaan 2 dagen p.w. Ik verdien inderdaad aardig, maar ik heb hard gewerkt voor mijn studie en daarna om een baan te vinden die een goed salaris biedt. En het CAO waaronder ik werk, betaalt goed. In ieder geval meer dan een heleboel andere maatschappelijk werk functies.
Ik werk voor het geld, maar ook omdat ik het leuk vind me te ontwikkelen op het een bepaald vlak naast het zorgen voor de kinderen. Allebei dus. Maar zonder mijn inkomen kunnen we absoluut niet leven, terwijl mijn partner veel verdient. We hebben gewoon een duur leven met alle kinderen, partneralimentatie, dure woonomgeving, enz. Nu moet ik zeggen dat wij ook schreeuwend veel aan kinderopvang betalen, waardoor mijn inkomen minder hard bijdraagt aan onze financiele besteding.
Ik werk ook om meerdere redenen. Heb ook nog nooit (Tijdelijk) zonder werk gezeten tot aan nu. Sinds de lockdown, zit ik al thuis. Nou ja ik zit niet. Maar ik zou dit niet voor altijd willen. Ik heb me een tijd uitgeleefd in de tuin, de keuken, sporten, huis schilderen, tekenen en lezen, maar ik voel mij echt wel somber af en toe. En ik ben echt wel een huismus dus het er niet uit kunnen heb ik weinig last van. Vanaf maandag mag ik weer werken. Als ik naar de toekomst kijk, met vijf kinderen wil ik ook meer kunnen gaan werken, dit is financieel ook voor het gemak en de rust die genoeg geld op de bank geeft. En ik zou ook niet weten wat ik met de rust thuis moet, als de kinderen straks allemaal naar school gaan of de deur uit zijn. Mijn huidige werk zal ik niet kunnen uitbreiden, en meer uren gaan niet lukken. Hoewel ik per uur veel verdien, kom ik niet verder, en krijg ik er geen fulltime loon uit. En Ik heb echt weer zin om te leren, en ik wil een opleiding gaan volgen, hopelijk volgend jaar als ik een werkplek vind. En wie weet lukt het mij om uiteindelijk tot een afgeronde hbo te komen. Dat gevoel dat je iets doet dat je eigenlijk heel spannend vindt, heb ik eens in de zoveel jaar nodig lijkt wel. Dat hoeft uiteraard niet in de vorm van betaald werk. Ook mijn partner lijkt die “spanning” nodig te hebben. Zo volgen we allebei wel af en toe een cursus of workshop. En zo heb ik mijn motorrijbewijs ook gehaald. Ik weet nu iig dat thuis blijven voor mij niet bevredigend genoeg is. Kortom ik werk niet alleen voor het geld, maar het is wel fijn dat ik er geld voor krijg.
Ik vind het echt schokkend hoe duur de kinderopvang in Nederland is. Dat het zo duur is dat er ouders zijn die willen en kunnen werken, maar daar (bijna) niets aan over houden (zelfs een keer gehoord dat iemand erop achteruit zou gaan, weet niet of dat klopt) en dan besluiten thuis te blijven. De overheid zou dat veel meer moeten subsidieren. Hier in Zweden kost het , vergeleken met NL, bijna niets. Je betaalt voor je eerste kind voor fulltime opvang (minstens 30 uur per week) 3% van je gezamelijke brutoinkomen, met een maximum van 150 euro per maand. Voor je tweede kind 2% met een maximum van 100, 3e en verder 1%/50. Voor deeltijd 2%/100 euro voor eerste kind, 2e en meer 1%/50 euro. Daar zit eten (oa warm eten bij de lunch) en luiers bij inbegrepen. Ik denk ook dat het voor veel kinderen heel goed is om naar het kdv/psz te gaan en met andere kinderen te kunnen spelen. Bijvoorbeeld mijn zoontje, die geen broertjes of zusjes heeft, vindt het geweldig daar. En iedereen krijgt 1x per dag een gezonde maaltijd aangeboden, die bovendien vaak beter wordt gegeten dan thuis, want als 10 andere kinderen vis eten bij de lunch doet de 11e het ook. (de meeste mensen koken thuis ook gezond, maar voor sommige kinderen zal het een verschil maken). Bijna alle kinderen gaan hier vanaf rond de 1,5 jaar naar het kinderdagverblijf (mag pas vanaf 1 jaar, daarvoor krijg je ouderschapsverlof) en van de mensen die ik ken is er maar 1 stel waarvan niet allebei de ouders werken. (van een groot deel werkt wel minstens 1 parttime) Het is natuurlijk ook prima om thuisblijfouder te zijn, als dat het beste/fijnste is voor jou of je kind. Maar ik vind het niet oke dat de opvang zo duur is, dat dat een reden is om niet te werken.
Aan de andere kant worden ouders aan allerlei kanten gecompenseerd. Kinderbijslag, kindgebonden budget (krijgen wij niet), en dus kot. Ik vind niet dat de overheid al mijn kosten uit handen hoeft te nemen omdat ik zonodig een kind wil. Ik vind dat we best veel terugkijgen aan kinderoovang. 1 kind, 2 dagen BSO kost ons netto 110, bruto rond de 300. Dat vind ik heel schappelijk.