Hier moesten ze eerst wachten op de protocollen, daarna afstemming met alle scholenkoepels in de regio en eigen koepel, dan nog afstemming met het eigen team hoe het precies vorm te geven op de school, en natuurlijk de MR. Oh en afstemming met de bso ook nog... Dat is niet op 1 dagje geregeld allemaal. Hier werd gisteren bekend dat alle scholen nu een continurooster blijven hanteren en dan de bso’s daar bij aan gaan sluiten, zonder extra kosten voor de ouders. Verder nog geen specifieke info, maar volgens mij is dat ook niets nieuws - alles blijft verder zoals het nu al is, dus geen ouders op het plein en in school, kinderen per klas via eigen ingang naar binnen etc etc.
Ik weet ook hoe het werkt, maar dan nog is het heel erg laat vind ik. Wij horen morgen ws pas wat. Tot nu toe nog niks iig. Er zijn dus genoeg scholen al die weer met een ouderwets rooster gaan werken en daarbij de verplichting om kinderen op te halen tussen de middag. Nou dan breng je ouders echt in grote problemen om dat nu nog te communiceren. Er zijn genoeg scholen die vorige week al gecommuniceerd hebben hoe het zou zijn vanaf 8 juni
Moet iedereen dan thuis overblijven? Dat kan hier niet eens wegens werk. Wij horen ook pas vandaag of morgen wat. We hebben oorspronkelijk een ouderwets rooster, afgelopen weken continurooster, ben vooral daar benieuwd naar hoe nu en of ons dat dan extra kost, als het continurooster.
Voor continurooster wordt voor zover ik weet als er geen andere optie is n eigen bijdrage gevraagd. Niet verplicht
Ja die zijn er dus wel, omdat er geen ouders en dus overblijfkrachten in de school mogen vanwege protocol wordt thuis eten daar dus verplicht.
Bij ons wel. Vrijwillige bijdrage. Deze school hanteert al jarenlang een continurooster en thuis eten is dus nooit een optie geweest. Aan het begin van het schooljaar wordt vriendelijk gevraagd om hiervoor 35 euro over te maken. Niet verplicht maar wel gewenst.
Terwijl volgens mij in het protocol staat dat dat wel mag, overblijven op school. Zou hier dus ook gewoon niet kunnen, verplicht naar huis, zou dat ook echt belachelijk vinden.
Dat vind ik echt vreemd. Als een school besluit een continu rooster te maken, is het onlogisch dat ze er extra bijdrage voor vragen. Ik zou dat ook echt niet grappig vinden!
Daarom betaalt ook bijna niemand het. Maar school heeft wel meer kosten doordat er meer pleinwachten etc zijn.
Bij ons hebben ze dat opgelost door bijvoorbeeld de ib-ers en gymleraren in te zetten. Die hebben dan op een ander moment pauze.
Het protocol is toch ook al van donderdag? En daar staat niets schokkends in. Ik zou verwachten dat school een plan klaar heeft liggen. Heel irritant, dat niets weten.
Wij hebben vorige week al bericht gekregen van de basisschool: er worden geen cito E-toetsen meer afgenomen, wel methodetoetsen. Het rapport krijgen we een week later en zal qua inhoud iets gaan afwijken van hoe het normaal is. Groep 7 krijgt wel een pre-advies. Overblijf is geen issue vanwege het al bestaande continuerooster. Geen ouders in school tenzij specifiek uitgenodigd voor een gesprek oid. We worden deze week nog op de hoogte gebracht van verdere protocollen. Die mail verwacht ik vrijdag. Sinds de lockdown krijgen we standaard iedere vrijdag een mail. Wij moeten voor het vo-advies op gesprek komen, maar dat doen ze in een ‘tussenlokaal’ dat ook te bereiken is via buiten en waarvoor we dus niet verder in de school hoeven komen. Advies zal gebaseerd worden op: leerlingvolgsysteem, daltonvaardigheden, inzet/werkhouding/doorzettingsvermogen, motivatie, sociaal-emotionele ontwikkeling, huiswerkattitude en de methodetoetsen. Middelste dochter gaat morgen weer naar school (VO). Dat is een hele grote school wat in 1 gebouw zit. Dus wel lastig om de 1,5 meter afstand goed geregeld te krijgen en veel onderwijs op lokatie aan te kunnen bieden. Hier gaan ‘zorgleerlingen’ ‘s morgens naar school om extra hulp en aandacht te krijgen. ‘s middags is er een rooster waarop ook andere leerlingen naar school moeten. Mijn dochter gaat daardoor alleen donderdagmiddag naar school. Haar klas krijgt dan 3 lesuren/vakken waarbij ze verdeeld zijn over 3 lokalen. De docenten moeten dan dus 3x dezelfde les geven aan 1/3 van de groep. En na ieder lesuur rouleren de docenten dan. En een week later weer hetzelfde, maar dan 3 andere vakken, etc. Verder werken ze nog steeds met zoomlessen zoals voorheen, waarbij de kinderen ook hard aan het werk gezet worden. Ik vind het slim bedacht. Wat een klus moet dat rooster zijn geweest...
T klinkt wel goed en er is echt heel veel werk in gestoken maar ik heb als buitenstaander wel bijna zoiets van waarom voor die laatste weken nog zoveel moeite en niet tot de laatste schooldag bv de helft van de kids de helft van de tijd op school en de rest thuis...
Donderdag was Hemelvaart; scholen zijn gesloten, hier hadden ze vrijdag ook vrij ivm "pinkstervakantie" dus gisteren konden ze pas de plannen bekijken en aanpassen waar nodig, ja het is laat, maar gezien het feit dat ze op de protocollen moeten wachten en evt aanpassingen moeten doen snap ik dat ze niet eerder als vandaag iets naar buiten kunnen brengen.
Alsjeblieft niet. Lekker zoals normaal. Dit halfbakken onderwijs slaat nergens op. In afgelopen 4 weken heeft ze 6 dagen school gehad. Is nog niet eens 50%. En zijzelf gedijt er echt niet goed bij.
Ach, mijn zoons fietsen ruim 20 km enkele reis naar school. Ze krijgen hun beweging wel. Hier is geïnventariseerd om hoeveel leerlingen het zou gaan die met het OV zou gaan. Die aantallen zijn doorgegeven aan de vervoersmaatschappij. Dan kunnen zij daar rekening mee houden. Meer niet. Vind ik prima, binnen een straal van 8km met de fiets. Kan over het algemeen prima. Wij wonen buiten die straal, maar fietsen ze toch. Doen ze altijd vanaf de voorjaarsvakantie tot de herfstvakantie.