Jij snapt ook het verschil wel tussen wat binnen de wettelijke grenzen valt en wat de richtlijnen zijn. Het uitgangspunt vanuit de regering is dat alle kinderen alle dagen weer naar school gaan. Tja als er een leerkracht ziek is kan het ook gebeuren dat mijn kind een dag thuis komt te zitten, dat is allemaal wettelijk toegestaan. Maar in het protocol staat dus ook geen beperking qua groepsgrootte en voor een kleuterklas zou ik het persoonlijk aanmoedigen dat de 1,5 meter volledig losgelaten wordt. Zeker voor kleuters vind ik die afstand met de leerkracht ook helemaal niet goed.
Het verbaasd mij echt dat scholen alsnog hun eigen invulling geven. Kijk, als je nou een school bent van 1000+ leerlingen (die hebben we wel in NL) dan begrijp ik dat je er een andere draai aan MOET geven. Niet zozeer om de kinderen maar om de ouders. Het halen/brengen moet beter gedoseerd worden en op deze scholen kan ik mij voorstellen dat dit alleen goed kan door 50/50 onderwijs te blijven doen. Ik was begin maart groot voorstander van de scholensluiting. Vooral door alle onzekerheid rondom de besmettingen en de invloed van kinderen hierop. Ik was ook kritisch over de opening half mei. Mede door onze persoonlijke situatie. (Mag je eindelijk weer starten met je traject, krijg je corona. Die angst) Maar nu we een tijdje bezig zijn ervaar ik dat het echt goed is om weer ‘gewoon’ onderwijs te geven. Allereerst voor de kinderen: ze missen elkaar en het groepsgevoel. Ze missen hun gewone ritme. En realistisch gezien: ze missen onderwijs. Op veel scholen is dat goed geregeld maar op een hoop scholen ook niet. Uit de onderzoeken is gebleken dat kinderen amper bijdragen aan de besmettingen. Laten we dan ook realistisch zijn en gewoon lekker opengaan en doen waar we voor opgeleid zijn. En niet allerlei gekke nieuwe maatregelen gaan bedenken. Want wees eens even heel realistisch: die 1,5 meter was met een halve klas al amper vol te houden. Kan je leuk achter een schermpje gaan zitten, of in je afgebakende vakje zitten. Maar je zit toch met elkaar in een ruimte. Kan je als school ineens wel 4 dagen willen gaan draaien, maar wat is de meerwaarde hiervan? Of groepen voor 1 dag opsplitsen? Ze zitten de rest van de week toch ook bij elkaar? Alsof die ene dag echt het verschil maakt in besmettingen. Prima om je onderwijs nu een andere vorm te geven, maar doe het dan niet onder het mom van ‘we willen besmettingen voorkomen’. Want dat is gewoon onzin. Ik ben echt groot voorstander van voorzichtig zijn en alles. Maar laten we wel realistisch blijven en doen wat nuttig is. En vooral: kijken naar wat de kinderen nodig hebben nu en hoe leerkrachten hierbij aan kunnen sluiten, zonder zichzelf hierin te verliezen.
Nee, ik snap oprecht het probleem niet. Wettelijk gezien hoeven kleuters niet 5 dagen per week naar school. Hier gaan ze 4. Wat is daar mis mee? Het protocol is vrij helder over die 1,5m tussen leerkracht en leerling, dat op eigen houtje gewoon volledig loslaten zou ik veel vreemder vinden. Tijdens die 50%-weken is overigens ook opgevallen dat er vrijwel geen enkele achterstand is ontstaan, dus het lijkt me erg stug dat ze die nú ineens wel op gaan lopen met 1 dagje vrij per week in groep 1 en 2.
En als misschien heel onpopulaire aanvulling op mn laatste post: ik vind die spatschermen in het onderwijs echt idioot
Goed verwoord en precies hoe ik (en de leerkrachten van onze school er gelukkig ook instaan) Ik sprak vanochtend een paar leerkrachten (niet die van mijn kinderen)en vroeg hoe het ging en stuk voor stuk: ik kijk zo uit naar maandag wanneer we allemaal weer compleet zijn.
Hier ook reactie van school, gewoon weer 5 dagen met de normale tijden. Mijn zoon zit in groep 8 en wat ik wel heel vervelend vind is dat we nog steeds niks gehoord hebben over de afsluiting, het kamp (wat eigenlijk aankomende woensdag zou beginnen) of de musical... Nu heb ik van mn zoon gehoord dat ze wel weer aan het oefenen zijn met de musical, maar dat ze de groep in 2 gesplitst hebben, dus 2 groepen die apart van elkaar dezelfde musical doen. Geen idee wat dit nou precies inhoudt of betekend voor de ouders qua komen kijken etc...
Haha, ik ook. Zeker als je dan bij de school van mijn dochter kijkt. Zij zit op cluster 3 en daar kan niet eens een 50 cm regel aangehouden worden in de meeste klassen. Gisteren zag ik nog een hele leuke foto van mijn dochter op de arm bij een juf. . Ik vind trouwens dat de school het allemaal prima heeft geregeld, ze startten toen op woensdag ipv maandag vanwege de logistiek met halen en brengen, maar dat loopt ook echt heel goed. En dat is, gezien dat het altijd chaos was met parkeren bij halen en brengen echt bijzonder. Voor mijn dochter was het halen en brengen even wennen, maar ik geloof dat ze het nu juist wel fijn vindt, ze kijkt niet eens meer om als ze de school in gaat, haha. Terwijl voor de lockdown ze het altijd erg lastig vond als ik weg ging.
Gelukkig!! Wij staan er als team ook zo in! Natuurlijk is het spannend, maar dat is het voor iedereen. Gelukkig hebben wij een directie die ook echt zo realistisch is en doet wat nuttig/nodig is! En geen verdere onnodige maatregelen die weinig toevoegen aan het hele geheel.
Wat superfijn dat het zo goed geregeld is! Op alle scholen belangrijk, maar op de cluster-scholen nog belangrijker!❤️
Hier veranderd er weinig. Alleen de ophaaltijden zijn veranderd. Ouders mogen niet in de school en op het schoolplein komen. met groep 7 waar mijn oudste in zit gaan ze nu wat leuks doen in de school ‘s avonds ipv kamp. Erg leuk dat ze dat doen. ze krijgen een aangepast rapport mee naar huis en de 10 minuten gesprekken vinden of buten plaats of aan de telefoon. De cito’s vinden nu niet plaats, dat doen ze in het nieuwe schooljaar.
Het is inderdaad vreemd dat scholen er een eigen draai aangeven. Hier gaan ze vanaf maandag maar 4 dagen naar school. Woensdag is geen les. Redens: zodat er sprake is van een geleidelijke overgang, leerkrachten kunnen deze dag online o.a. aandacht besteden aan leerlingen die achterstand hebben opgelopen, mogelijkheden voor digitale oudergesprekken. Daarnaast is de reden dat er veel een beroep gedaan is op de leraren in de corona periode en nu met continuerooster ze ook geen pauzes hebben. Naast goede zorg / belang voor leerlingen / ouders vindt het collega van bestuur dit ook voor de medewerkers van belang. Het bestuur waar onze school onder valt, vallen 46 scholen onder. Zoals ik het lees gaan ze de woensdag ook geen les op afstand krijgen, maar huiswerk.
Wat een onzin. Hoe geen pauzes in een continue rooster, natuurlijk wel. Onze oudste gaat al 3 weken vol 5 dagen. Totaal geen probleem word er op zijn school ondervonden. Juist 5 dagen om evt achterstand op te vangen. Digitale ouder gesprekken? Why? Er is de afgelopen 10 weken meer contact geweest met de leraren dan ooit. Veel beroep op ze gedaan? Want de ouders waren leraar, ouder en werknemer in 1. Dat er 1 overgangs week is kan ik snappen zo is er tijd voor evaluatie wat wel en niet werkt.
Nou precies dit inderdaad. Maargoed, daar kan je als ouder verder weinig aan doen helaas. je zou naar de MR kunnen stappen @Antje77 , mocht je het er echt niet mee eens zijn. Of directie. Overigens hier ook onderdeel van een bestuur maar ze geven ons wel de vrijheid om zelf te kijken hoe we het aanpakken. Als het maar volgens de protocollen en richtlijnen gaat.
Onze school ook, alle kinderen 2,5 uur per dag naar school, een ochtend groep en een middag groep. Onwijs handig ook.
Nee ik liep een beetje achter met lezen Dit was hoe het de afgelopen weken was. Ik heb nog geen idee hoe het na 8 juni is, hebben nog geen informatie gekregen.