Vanaf morgen; -Spaghetti -Maaltijdsoep -Kip Tandoori -Spinazie, tonijn, rijst -Braad&stoom kip -Bami -Pannenkoeken
In nader te bepalen volgorde: - pasta chorizo - kip Bbq worstjes, rösti bacon/ui rondjes en ik denk een salade - filetlapjes, puree en snijbonen - Surinaamse bruine bonen met rijst - Poolse Bigos (gerecht met kool en vlees) met aardappel - gehaktballetjes in saus met bruine rijst - enchiladas met kip of gehakt
Hoe bereid jij maiskolven? Ik heb er laatst eentje in de oven gedaan met wat boter en zout en eentje in de grillpan met boter en zout. Ik vond het heerlijk, mijn kinderen niet. Misschien zijn er nóg lekkerdere bereidingen?
In willekeurige volgorde vanaf morgen; Verse groentensoep met stokbrood (of Turks brood) Spaghetti aioli Spinazie, aardappelen en kip ovenschotel Oosterse wraps Spaghetti carbonara Zaterdag verjaardagen, zal wel chinees worden Frietjes met appelmoes en varkenshaas De stucadoor loopt hier komende week nog rond, dus even geen vaste planning van wat op welke dag. Het meeste heb ik overigens in huis. Wordt een goedkoop weekje voor de boodschappen.
Vandaag: Zelfgemaakte pizza Maandag: Plaattaart met rode biet Dinsdag: Big Mac Wraps Woensdag: Marokkaanse auberginerollen geserveerd met rijst (mijn man houd niet van aubergine, maar het recept wat op de site van Kookmutsjes staat klinkt erg lekker dus hij doet het er maar mee ) Donderdag: Verrassing want schoonmoeder kookt Vrijdag: Patat halen
De komende dagen eten wij (niet in willekeurige volgorde): Roz djerbi (met vogeltongetjes ipv rijst) Leblebi met zelfgebakken brood Dhaal met spinazie en rijst Mulukhia met zelfgebakken brood Dit zit in de vriezer en/of ingrediënten uit de koelkast die op moeten
Komende week: ma: Spaghetti vongole/kokkels of als de visboer ze niet heeft, spaghetti mosselen di: Broodje shoarma en tomaten, paprika salsa wo: aardappels, spinazie, vissticks do: tonijnquiche met rucolasalade vrij: Pasta carbonara salade za: Broodjes cheeseburger met coleslaw, zoete uien, ananas en zelfgemaakte friet. Alles kan van dag veranderen maar man werkt elke dag 10 uur. En ik werk ook van 9:00-17:00 dus erg makkelijke gerechten. En planning voor komende week moet beter worden.
In willekeurige volgorde (maandag t/m zondag) * aardappels, spinazie, vis * wok * stamppot andijvie, spekjes, bal gehakt * pizza * aardappels, sperziebonen, schnitzel * nasi, sate, loempia * aardappels, witlof ham/kaas
Ff vanaf afgelopen vrijdag, toen begon mijn weekmenu. Vr: Portugese kip piri piri met gele rijst (smakelijck) Za: gebraden kip voor de kids, patat, worteltjes, stokbrood en vlees van de bbq voor ons Zo: pizza's laten bezorgen Ma: wraptaart Di: noedels met prei tauge en kipfilet (smakelijck) Wo: Bami met ei en satésaus Do: Bami met loempia's en kip nuggets (kinderen) Vr: aardappelen, bietjes met ui en worstjes Za: duiveltjes vlees uit de slowcooker met rijst en boontjes Zo: met de buurtjes van de camping pannenkoeken eten
Maandag: Spanakopita Dinsdag: Vis, röstirondjes en sla Woensdag: Tomatensoep met panini's Donderdag: Pastasalade met rauwkost en pesto Vrijdag: Kip met sla, patat en appelmoes Zaterdag: Souvlaki, Griekse salade, pitabrood en tzatziki Zondag: Pannenkoeken
Eigenlijk hetzelfde Ik kook ze even en daarna doe ik ze op de grill met water boter en zeezout. Of in folie op de bbq, maar dat maakt qua smaak niet heel veel uit.
Ma: zelfgemaakte pizza Di: a, g, v Woe: vegetarische curry met rijst Do: pasta salade Vr: a, g, v Za: iets bestellen Zo: pasta
Ik ben benieuwd naar de bereiding van je gemarineerde zoete varkenshaas. Klinkt als iets dat wij ook lekker zouden vinden.
Leuke topic! Mijn weekmenu deze week: Zon: marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met olijven en brood (dippen!) Ma: homemade nasi met kipsate en kroepoek Din: homemade hamburgers met ovenfriet en salade (altijd makkelijk ivm zwemles) Woe: tomatensoep van verse tomaten en bladerdeegpakketjes met kip Don: agv Vrij: marokkaanse couscous met kip, zoete ui, rozijnen en amandel (couscous tfaya) Zat: spaghetti
Slowcooker zou ik niet doen. Varkenshaas is zo mager dat ik bang zou zijn dat het heel droog wordt. En als je het een dag eerder al u de marinade zet, zit de smaak er echt goed in, dis is slowcooking ook niet zo nodig. Oven en bbq kan allebei, en je kan het ook gewoon in de pan bakken.