Zoals de titel al zegt hebben we een airfryer gekocht en nu ben ik op zoek naar leuke/gemakkelijke recepten. Kom maar op! Met foto graag
Geen specifieke recepten; maar vrijwel alles wat ik anders in de oven deed, gaat nu in de airfryer. Van afbakbroodjes, aardappel, vlees, patat/snacks tot gevulde paprika.
Gaat het in de airfryer sneller dan in de oven? Of komt het er lekkerder uit dan uit de oven? Ik twijfel al jaren zo een ding te kopen maar ben nog steeds niet overtuigt van de meerwaarde ervan en zie op tegen weer een groot apparaat in de keuken.
Ja! Sneller en op minder warme temperatuur. Ga uit van circa 1/3 van de baktijd minder en 20 graden lager dan wanneer je de oven zou gebruiken. Ik gebruik de oven nu enkel nog voor grote dingen. Dat vind ik het enige minpunt van de airfyer. Grote ovenschalen of bijv een pizza past niet.
Ja het gaat veel sneller! Een cake 30 minuten in de airfryer terwijl hij vaak zo'n 50-60 minuten in de oven moet. Afbakbroodjes 5 minuten in de airfryer, normaal eerst de oven voorverwarmen en dan nog 8 minuten erin. Alles smaakt heerlijk. @vlinderCN patat en snacks komen er ook heerlijk uit, en zijn inderdaad een stuk gezonder. Belangrijk voordeel vind ik ook dat de onderdelen in de vaatwasser kunnen.
Ik ken ook niemand met een airfryer om eens bij te proeven. Dan kan ik vergelijken qua smaak van de frituurpan. Tot die tijd ga ik er ook geen 1 kopen.
Vandaag toevallig nog aangezet. Kipfilet min stukjes gesneden, door de kruiden, bloem, ei en paneermeel gehaald. Heerlijke krokante kip. Oven friet uit de airfryer is ook veel lekkerder dan uit de oven. Afbakbroodjes zijn ook super snel klaar. Hij is ook super snel opgewarmd!
Je bent welkom hoor! Ik heb een gewone airfryer en de XXL, de gewone was toch wat te klein om voor 4 personen patat in te maken.
Alles uit een frituurpan is lekkerder hoor. De smaak die het bakken in olie toevoegt, krijg je niet vervangen door een oven of airfryer. Nou gebruik ik hem dus wel voor friet en snacks, want ik vind ze lekker genoeg uit de airfryer. Maar als jij het alleen daarvoor zou willen kopen, zou ik je dat eigenlijk afraden. Waar hij wel heel fijn voor is, is voor bepaalde ovengerechten. Die komen dus wel sneller en lekkerder uit de airfryer dan uit de oven. Denk aan geroosterde drumsticks, geroosterde groentes, (celavita of aviko) aardappelproducten, etc. En ik eet nu vaker frietjes omdat dat veel minder ongezond is dan friet uit de frituur en dan gewoon als onderdeel van een maaltijd ipv friet met snacks. Ik vind dan Franse friet en kreukelfriet het lekkerste omdat die de meeste crunch krijgen. Ik gebruik gewone friet en geen airfryer friet, want ik vind dat belachelijk duur en die zijn vetter. Maar misschien dat die qua smaak nog wel meer in de buurt komen van gefrituurde patat. Wat ik ook lekker vind zijn tosti’s uit de airfryer: lekker krokant en niet plat gedrukt en dan bv een keer totaal anders met doperwtenspread en mozzarella. En mini snacks maak ik ook graag in de airfryer. Dan staat er binnen 10 minuten een schaal met snacks op tafel ipv gedoe met een frituurpan opwarmen e.d.
Dit en mijn belangrijkste site daarbij is deze: http://airfryer.bakavonturen.club/baklijst/ Verder op facebook: Philips Airfryer bak avonturen Verder érg lekker: Kippenvleugels uit de diepvries van lidl/aldi kipfilet (brand niet aan, wordt zó lekker mals!), kippendij filet - nouja eigenlijk alles van kip en bijna alles van vlees, ik 'kook' beter sinds ik de airfryer hebt. Zelfs gehaktballen maak ik klaar in de airfryer. Heerlijk. Geen boter of andere vettigheid nodig. Verder als ik schone aardappels heb, poffen we ze nu gemakkelijker regelmatig aardappelschijfjes, of aardappelblokjes. Ik maak regelmatig een ontbijt pizza (kwark, havermout + ei) en een kleine cake is ook zo gebakken in de airfryer. Alleen even een passende vorm aanschaffen.
Ik gebruik mijn airfryer bijna dagelijks. Vooral voor vlees (worst, hamburger, kip, slavink, gehaktballen, speklapjes, karbonade, you name it) en soms voor aardappeltjes, ovenschotel, tosti, cake, etc. Ik heb maar 4 pitten die dicht bij elkaar staan en ik kwam altijd plaats tekort (goochelen met pannen, noemde ik dat) dus daarom is het echt een uitkomst dat ik geen grote koekenpan of grillpan kwijt hoef om vlees te bakken. En gek genoeg is vlees veel lekkerder uit de airfryer. Sappig en vol van smaak. Frietjes en snacks doe ik er maar weinig in, hoewel ik een XXL heb kan er toch te weinig in voor ons vijven, het duurt me (dan) te lang en we vinden de frietjes niet echt heel lekker. Dus frietjes halen we meestal Recepten genoeg op internet, ik volg een paar groepen op Facebook. Zoek daar eens
De voorgebakken friet is al gefrituurd, dus erg gezonder wordt het niet als je ze afbakt in de airfryer. Als je gewoon rauwe aardappel gebruikt wel, maar die voorgefrituurde friet blijft voorgefrituurde friet.