Ik denk het niet omdat ik altijd wel met de ouders te doen heb ook. Ik hoop altijd dat we een tussenweg vinden.
Ik vind dit persoonlijk ook wel het risico van de keuze van opvang bij een go. Begrijp me niet verkeerd, go opvang heeft natuurlijk ook veel voordelen, en je kiest vaak heel bewust voor een go i.p.v. voor een regulier kdv. Maar bij een regulier kdv is er altijd opvang en achtervang, dat is gewoon geregeld binnen de organisatie. Ook je kind kan er gewoon heen met een snotneus. Dat is dus anders als je voor een go kiest, daar kleven dan dit soort risico’s aan.
Maar als de kinderen wel komen en de go of huisgenoten krijgen klachten moet de hele opvang in principe dicht. Dan zitten alle ouders met een probleem.
Nou niemand kan een pandemie voorspellen en is er nog nooit zoiets geweest. Voor Corona mochten kinderen bij een go ook gewoon komen en zal er geen go gezegd hebben dat ze maar thuis moesten blijven. En toen de kinderopvang 8 weken dicht moest (op vitale beroepen na) gold dat evengoed voor het kdv. Dit risico kan toch helemaal niemand incalculeren?
Nouja, ik moet zeggen hier wordt als de gastouder ziek is en dit optijd meld, vervanging gezocht door het bureau, als ouders dit willen.
Klopt, ik bedoel ook meer het ‘maken’ van eigen regels. Maar het blijven twee heel aparte soorten opvang. Welke keuze je ook maakt, er kleven risico’s aan.
Snap ik. Maar in mijn ogen moet dat dan een afspraak van 2 kanten zijn. Als ouders er mee instemmen, dan is het een heel ander verhaal. Zo niet, dan moet je je gewoon aan de richtlijnen hoiden.
Maar zoals de huidige richtlijnen zijn is de go dus gewoon altijd de l.l? Wel op moeten vangen met risico op zelf klachten, en deur moeten sluiten zonder inkomsten wanneer je klachten hebt? Een beetje meedenken vanuit ouders met dit soort belabberde richtlijnen zou mensen sieren...
Oke, maar deze ouders vinden dus dat hun kind met snot gewoon mag gaan. Dan gaan we daar nu even vanuit. Go laat snotterend kind komen. Vervolgens steek het betreffende kind de go of huisgenoten van de go aan. Dan moet zij de hele opvang dicht doen. Dan heeft geen enkele ouder meer opvang.
Maar wat als deze situatie nog heel lang blijft??? Vaccin is er nog niet. In september oktober lopen bijna alle kinderen met een snotneus... Als we dan nog steeds niet welkom zijn, ja dan ga ik toch echt naar de bso. En snap haar echt wel dat ze het niet wil omdat ze anders dicht moet. Maar zo kan je niet echt op de gastouder vertrouwen. Ik hoor morgen wel wat het gastouderbureau hier over te zeggen heeft, vooral op lange termijn gezien...
Ok, ik heb net het protocol weer even door gelezen. Maar als de gastouder klachten krijgt laat ze zich toch gewoon testen... dan heb je maar heel even ongemak van het geen opvang kunnen bieden ipv dat je nu kinderen niet laat komen als ze verkouden zijn.
Net als zoveel sectoren de l*l zijn. Maar met eigen regels maken komen we niet verder. Testen is zo gedaan, dus gebrek aan inkomen is, zeker in vergelijking met andere sectoren, echt peanuts.
Zo simpel is het niet. Negatief testen en opnieuw klachten krijgen (nadat de vorige verdwenen waren) is weer opnieuw moeten testen als je zeker wil zijn. En dat geldt ook voor de huisgenoten, lijkt mij geen doen steeds opnieuw. Ik doe het niet in ieder geval.
Als de GO afwijkt van de standaard, om voor haar begrijpelijke redenen, dan lijkt mij dat ook gebrek aan leveren van diensten en dus ook geen betaling verschuldigd. Dat een hondsberoerd ziek kind niet welkom is, dat is ingecalculeerd risico, bij onze kdv moet je dan inhalen binnen dezelfde week of je kan fluiten naar je dagen want je betaald toch. Maar goed zelfs met een zowat chronisch verkouden kind is dat de eerste 1.5 jaar maar een paar dagen geweest, dat is dan gewoon ff pech. Als ze met een snotneus niet had mogen komen, hadden we in die leeftijdsperiode 2 dagen in de maand kunnen komen denk ik. Dat in t licht van corona hadden we dus 25% maximaal gebruik kunnen maken en 100% kunnen betalen, dat hadden wel heel dure dagen geweest dan. Dan hadden we haar ook van KDV afgehaald als die regel er nog was geweest en zij nog zo vaak verkouden was. Ik snap de GO wel, maar het had fijn geweest als qua betaling bijv. ook de gevolgen waren aangegeven of een alternatief was geboden qua opvang in overleg met t bureau. Misschien heeft ze een partner of familielid die in een risico groep valt of is ze ook mantelzorger, dan zit je niet op risico te wachten hoe klein dan ook. Maar dan zou ik op mijn beurt ook niet verwachten dat je betaald voor een gemiste dag ivm snotterig.