Ik heb alleen mijn roepnaam veranderd, niet mijn doopnamen. En dat kost niks. Gewoon iedereen laten weten dat je voortaan........ heet
Trouwen om dezelfde achternaam als gezin te hebben snap ik wel. Ik heb bij het trouwen gekozen voor mijn achternaam + die van hem. Ons kindje krijgt alleen mijn achternaam. Dat was voor de gemeente blijkbaar even zoekwerk toen we dat aangaven, wordt nog niet vaak voor gekozen..
Thanxxx voor jullie antwoorden wb de jurk. Ik kan nog steeds geen foto uploaden. Heel apart. Doe niks anders dan normaal. Maar goed. Het wonder is geschiedt, de vlekken zijn niet meer te zien! Volledig verdwenen. Ik heb er niks aan gedaan. Heel apart. Misschien dat het minder opvalt omdat het een drukke print is. Ik zocht na het koken naar de vlek. En kon het gewoon niet vinden. Compleet verdwenen
Ik vind dat eigenlijk best leuk. Maar ik ken ook iemand die de achternaam van de kids heeft laten veranderen in haar eigen meisjesnaam- toen ze de vierde van een vierde man kreeg. Vier kinderen met vier achternamen vond ze een beetje veel. Kan me daar dan ook wel weer wat bij voorstellen. random idioot Zweden feitje: hier mag je kind de achternaam krijgen van vader, moeder of een combinatie. Ook mag de achternaam “Jantjeszoon” als papa jantje heet, en “Truusjeszoon” als mama truusje heet. (Of Jantjes/Truusjesdochter als je baby een meisje is). Maar nu het bizarre gedeelte: als mijn eerste kind de achternaam van de papa heeft gekregen, hebben alle kinderen die daarna komen recht op dezelfde achternaam OOK als het inmiddels een andere papa (met een andere achternaam) is. Lijkt me ZO raar voor een eventuele ex
Ja precies! Wij zijn ook getrouwd en ik heb mijn achternaam gehouden. Het voelt voor mij heel raar om de naam waarmee ik geboren ben te veranderen. Deze naam is van mij van mn geboorte tot mn dood. Voor degenen die de achternaam van hun man hebben overgenomen vanwege de kinderen, zouden jullie die achternaam dan ook willen houden na een eventuele scheiding? Of dan wel terug gaan naar je meisjesnaam? Ik snap dat het een hypothetische vraag is, maar ben toch benieuwd
Ik ben na de scheiding terug gegaan naar mijn meisjesnaam. Ik weet nu eigenlijk niet of ik bij een eventueel 2e huwelijk nog wel de achternaam van mijn partner zal gaan aannemen.
Ik heb gewoon m'n meisjesnaam na de scheiding aangenomen. En nu opnieuw getrouwd en dus ook m'n meisjesnaam aangehouden.
Leuk, dit gesprek over de achternaam houden. Voor mij is het vanzelfsprekend om de naam van man te nemen. Het zou niet eens in mij opkomen om mijn eigen naam te houden. Ik vind het al lastig met stellen die samenwonen om de naam op de enveloppe te schrijven, laat staan als er ook nog kinderen zijn. Wat moet ik dAn schrijven want ik ga echt niet alle voornamen opschrijven. Dus Fam. Muts en mevr tutta Of Fam. Muts Tutta Of Fam Tutta Muts Ik vind dat je je dan buiten de familie zet door niet 1 fam te zijn in familienaam. Als er kinderen zijn van een vorig huwelijk is het nog te overzien. Dan zet je er nog +kinderen erbij. En ik vraag me dN altijd af of je thuis ook een gat in de muur boort en zo. Maar dat is gewoon heerlijk bevooroordeeld alsof mannen dat allemaal wel kunnen. Ik ben juist degene die hier alles verbouwd en dN doet mijn man de was. Hahaha
Op kaartjes zijn wij gewoon fam. (achternaam partner) Op het naambordje bij de voordeur staan onze voornamen. En m'n post komt verder gewoon op m'n meisjesnaam binnen.
Ik heb altijd een beetje het idee dat de naam die je had toen je nog getrouwd was, alleen nog gebruikt wordt als je een BN’er bent (geweest) Neem nou die Sabia Boulahrouz. Waarom zou die in vredesnaam nog steeds de achternaam van Khalid gebruiken? Ik denk dan in haar geval; alleen maar omdat dat handig is en iedereen je nog ‘kent’
Misschien een hele domme vraag. In de koelkast zit bij het onderste plankje helemaal achteraan een gaat. Daar zit een plastic ding in wat je om de tijd schoon moet maken, maaaaar waar gaat dat gat naar toe met die troep/nattigheid?
Buiten de familie zet? Overdreven zeg. Mij kan het echt niks schelen wat er op die envelop staat. We zijn al zo lang samen. De 1 zet fam zijn naam, de ander fam mijn naam. Duidelijk genoeg hoor.
Ik ben daar ook helemaal niet met bezig. Als zo lang samen dat een naam mijn gevoel niet bepaald. Fam Janssens - De Smet zou ik dus schrijven of omgekeerd. En als het voor het werk is of een aanvraag gewoon de achternaam van degene die het schrijft.
Die gaat naar achter de koelkast. Daar komt het op een verwarmingselement en verdampt. Anders blijft al dat vocht achter in de koelkast en mag je regelmatig dweilen.
Ik heb hier wel eens over nagedacht en mijn gevoel zegt dat ik wel zo zou willen blijven heten omdat mijn kinderen ook die achternaam hebben. Maargoed dat kan je pas beslissen als je uit elkaar gaat, misschien wil ik er dan wel juist vanaf.
Wat bedoel je hiermee? Ik snap het niet. Of gaat dit over een ander onderwerp? Wat betreft je eerdere opmerking over welke naam je dan op een envelop schrijft. Wij ontvangen meestal gezamenlijke post met "familie achternaam man". Dat maakt me totaal niet uit. Ze mogen van mij alle mogelijke opties kiezen. Daar maak ik me totaal niet druk om of mijn naam er dan ook bij staat. Het gaat er voor mij om dat mijn officiële naam nooit gewijzigd hoeft te worden. Maar als ik aangesproken word met de achternaam van mn man is dat ook prima.
Voor de vrouwen die getrouwd zijn en hun mans naam hebben aangenomen. Hebben jullie je handtekening toen veranderd? Ik niet.
Bij Heleen van Royen kan ik het me dan wel weer voorstellen. Zij is bekend geworden met die achternaam. Als ze ineens een andere achternaam heeft zou ik waarschijnlijk niet door hebben dat een nieuw boek in de winkel van haar is.
Een lekbakje achter je koelkast die weer verdampt door de hitte van de motor van de koelkast. Bij mij is daar ooit melk in terecht gekomen door een lek pak. Dat wist ik pas toen het op een dag zo erg stonk op de beneden verdieping dat ik wilde verhuizen. Gelukkig vond man snel het probleem.