De mannen eten peen en doperwtjes, ik krootjes Met aardappel gratin en een gehakt cordonblue (of hoe je het schrijven mag )
Gisteren hebben we spareribs gegeten, had 2 soorten. Zoete en Pittige.. Vandaag eten we aardappels, andijvie en een bal gehakt. View attachment 658236 View attachment 658237
Tuurlijk! Is super simpel en snel te bereiden. Terwijl de pasta kookt maak ik de saus en snij de dille, e.d. Staat letterlijk binnen een kwartier op tafel Ingrediënten 1 blikje mascarpone 1 blik tomatenblokjes 1 theelepel suiker (of meer/minder naar smaak) Bakje verse dille 500 gram pasta Rasp van 1 citroen 200 gram gerookte zalm (meer kan ook) zout en versgemalen peper gemalen chilivlokken (voor de liefhebber) Bereiden Breng water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Laat de mascarpone smelten in een pan en voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en roer alles om met suiker, fijngehakte dille en versgemalen zout en peper. Rasp de citroenschil en snijd de zalm in stukjes. Roer de saus en de citroenrasp door de pasta en schep vlak voor het opdienen de zalm erdoor. Bestrooi de pasta eventueel met een heel klein snufje chilipoeder. Ik neem het liefst een grote holle pasta zoals pipe rigata of grande maceroni. Dan gaat de saus lekker in de pasta zitten. Maar andere pasta’s kunnen natuurlijk ook.
Chermoula, gebakken aardappels, vegetarische bitterballen en stokbrood van de bakker voor man en kinderen. Voor mezelf witte bonenpuree met groenten (ui/wortel/pompoen) en chermoula.
Dochter mocht kiezen en wilde agv eten. Ik hou totaal niet van Hollandse kost, dus nu worden het aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn, gestoofde wortels en kip cordonbleu op Argentijnse wijze van de slager. Dan zit er tenminste nog een beetje smaak aan het eten vanavond.
Gisteren hadden we zelfgemaakte kipshoarma met ui, paprika en champignon meegebakken. Met turks brood, rauwkost, feta en sausjes. Vandaag snijbonenstamppot met een bal gehakt