Dit is ooit een keer in een topic naar voren gekomen dat iemand verbaasd was dat ik nauwelijks maïzena gebruik. Dus mijn vraag, wanneer gebruiken jullie maïzena? Misschien ga ik het dan ook meer gebruiken.
Ik gebruik maizena als bindmiddel in mijn sauzen en soepen. En ik doe bij erg rode baby/peuter billetjes er wat maizena op
Als de soep of sausjes te dun zijn gebruik ik maïzena om het dikker te maken. Dat is het enige. Met zo een pakje doe ik ook ruim een jaar.
Oh maizena gebruik ik echt voor zoveel. Pudding met maïzena en rozenwater (midden-oosters) Custard (vanillesuiker voor de smaak en kurkuma voor de kleur toevoegen, of cacao voor chocoladepudding) Halqoum/lokum mee maken Maizenakoekjes Sauzen mee binden Bhaji/Pakora mee maken (samen met bloem), voor als het kikkererwtenmeel op is Vast nog meer dingen die ik nu even vergeten ben.
Ik heb dat echt altijd op voorraad: een open verpakking in een keukenlade en een reserveverpakking in mijn voorraadkast. Ik gebruik het in: Allerlei soepen en sauzen als bindmiddel Bepaald gebak/koekjes/desserts Meringue Omschudden met kipstukjes, daarna een beetje krokant opbakken en daarna in een saus in de slowcooker. Gefrituurde kip, door het beslag Door zelfgemaakte fruitcompote Of een beetje door slagroom als versteviger (maar dat alleen als ik geen klopvast in huis heb) En ik vergeet vast nog iets.
Ha ha wij hebben het laatst zelfs gebruikt tegen mieren! Huis-tuin en keuken middeltje wat wel werkte En verder maakt mijn man er een wit sausje mee voor over bloemkool en soms als bindmiddel bij gerechten, maar daarvoor gebruik ik ook vaak allesbinder.
Voor dit recept : Foe yong hai https://www.ah.nl/r/1193283 Ik voeg nog garnalen toe en maak er rijst bij!
Voor saus, soep, om kip even mee “droog” te maken voor je het krokant bakt (voor ta pa kwee bijvoorbeeld), maizena koekjes, knakworstjes voordat ik er corn dogs van maak.... Best veel dingen eigenlijk