Deze besmettingen zijn vooral in een deel van Nederland. Versoepelingen zijn er ook in andere delen van het land maar daar zijn weinig tot geen besmettingen. Ik denk toch echt dat de dichter bevolkte gebieden misschien toch meer maatregelen moeten krijgen. Gelukkig gebeurt dat al in Amsterdam.
Dat verwacht ik ook. Ik vind de cijfers verontrustend. Het voelt ook raar dat er een stijging optreed, maar er worden geen maatregelen getroffen. Ik woon in de regio waar het het slechtst gaat, ik hoop wel dat dat er per gemeente wordt gekeken, want hier valt het nog heel erg mee.
Oh wordt dat bij jullie verteld? Hier worden bloeddonoren wel getest, maar je krijgt zelf die resultaten volgens mij niet te horen. Mijn stiefmoeder heeft zelfs moeten smeken om een antistoffen test, terwijl zij in januari/februari 2 maanden in het ziekenhuis gelegen heeft met een dubbele longontsteking, waarvan een maand in kunstmatige coma aan de ECMO. Leek ons toch wel handig om te weten of zij evt. een van die hele vroege coronagevallen geweest was, dan moest ze nu toch iets minder bang zijn (ze blijkt trouwens geen antistoffen te hebben)
Maar wat is het alternatief? We zullen toch wat moeten tot er een vaccin of medicijn is en ook de staatkas is geen bodemloze put. We zullen dus een manier moeten vinden om te leven met Covid, of we dat nu leuk vinden of niet. En ik denk dat als je naar andere plekken ter wereld kijkt, we dat in Europa best goed doen. Op deze manier kan de zorg het goed aan, bouw je iets van natuurlijke immuniteit op, wat in de winter waarschijnlijk goed van pas gaat komen.
Ze zoeken nu mensen/donoren) die Covid hebben gehad of denken het gehad te hebben voor Covid antistoffen. In dat geval moet je volgens mij een aantal keer in korte tijd doneren. Dus dan weet je wel of je het hebt gehad, neem ik aan.
Oprechte vraag aan de Nederlanders. Nadat duidelijk werd dat de cijfers van tijdens de 1ste golf, toch niet echt correct waren, hebben jullie dan nooit de neiging om de cijfers van nu in twijfel te trekken?
Ik denk dat je vooral moet kijken naar de ziekenhuisopnames. Dat zijn de meest betrouwbare cijfers en kun je nu ook vergelijken met maart/april. De besmettingen kun je nu niet vergelijken, omdat er veel meer getest wordt dan in het begin. Dit laatste geldt eigenlijk ook voor het dodental. Je wordt al geteld met een positieve test. Dus dat zal tot juni ook te laag zijn geweest.
Het gaat er mij eigenlijk alleen over ofdat je nog vertrouwen hebt in wat gemeld word? Uw antwoord is dus ja?
Ja, daar heb ik wel vertrouwen in. Ze gaan echt niet bewust dingen achterhouden. Ik denk dat we nu wel een beter beeld hebben dan in maart/april, maar het zal nog steeds niet volledig zijn.
Dit klopt inderdaad. Ik ben plasmadonor en zag op de site dat je je kon aanmelden als je na een bepaalde datum griepsverschijnselen had gehad. Dat was bij mij het geval dus ik heb me gemeld. Het duurde, vond ik, wel lang voor ik reactie kreeg. Maar na een week of wat werd ik gebeld. Het is de bedoeling dat je dan 6 weken achter elkaar elke week plasma doneert. Normaal is dat minder vaak (1 keer per maand). Als blijkt dat je bloed geen antistoffen bevat, krijg je dus 1 à 1,5 week daarna bericht, want dan hoef je dus niet zo vaak achter elkaar te komen en ga je weer gewoon plasma doneren. Op dit moment wordt er minder gewoon plasma afgenomen, en vooral veel plasma tegen corona. Tenminste, als ik het goed begrepen heb. Bij de bloedbank waar ik doneer, staan nu minder bedden dan normaal ivm de afstand. Volgens mij 3 of 4 volbloed, stuk of 3 plasma voor antistoffen en nog maar 1 bed voor normaal plasma. Stel dat ik geen antistoffen blijk te hebben, is het dus niet de bedoeling dat ik een bed bezet houd dat gereserveerd is om covid19 antistoffen te doneren.
Nee, waarom? Er is nooit geheimzinnig gedaan over die cijfers. Er is bekend dat er in die beginperiode niet veel getest is en ook waarom. Er was door verschillende oorzaken niet genoeg testcapaciteit; door gebrek aan buffervloeistof en door gebrek aan personeel om de test af te nemen. Later werd ook wel duidelijk dat de verspreiding van het virus lange tijd is onderschat, waardoor te lang is vastgehouden aan het beleid om alleen te testen als men uit risicogebied kwam of contact had gehad met mensen uit risicogebied. En later is de beschikbare capaciteit in eerste instantie vooral gebruikt voor mensen die flink ziek waren en voor wie een diagnose belangrijk was voor de behandeling. Mensen voor wie behandeling niet zinvol zou zijn, zijn niet getest. Mensen die lichte klachten hadden (en dus geen behandeling nodig hadden) zijn vaak ook niet getest. Die cijfers waren dus niet betrouwbaar. Met name de sterfgevallen niet, mensen die al ernstig ziek waren, zijn nauwelijks meegeteld. Maar is er ook nooit gezegd dat ze betrouwbaar waren. Er is vrijwel vanaf het begin aangegeven dat de werkelijke cijfers waarschijnlijk hoger lagen. En voor een deel geldt dat nu nog wel. Kijk maar naar Luxemburg: daar worden véél meer mensen getest. Maar dan ook echt veel meer! Daar zie je dus de cijfers oplopen. Maar procentueel hebben ze ongeveer net zo veel besmettingen als in Nederland. Kortom; wie zien nog steeds alleen de punt van een ijsberg. Maar wel een grotere punt. Zoals hierboven gezegd: om te vergelijken is eigenlijk alleen het aantal ziekenhuis- en IC-opnames een goede maatstaf. Daar is de wijze van meten & tellen de gehele periode redelijk gelijk. Verder kun je de metingen vanaf 1 juni wel enigszins vergelijken, omdat vanaf dat moment in principe iedereen met klachten getest kan worden. De absolute aantallen moet je dan wel in verhouding blijven zien tot het aantal tests, omdat dat nu eenmaal schommelt.
Uhm... als het je niet echt boeit, snap ik niet zo goed waarom je de vraag stelt. Op een forum zul je nu eenmaal moeten lezen om een 'gesprek' te voeren.
België Nederland Ik vind deze grafiekjes steeds wel interessant. Let op dat de assen niet hetzelfde zijn voor de grafieken van beide landen! Dus niet om met elkaar ter vergelijken. Maar ter info.
Krijg net een push melding dat er donderdag weer een persconferentie komt dit keer van Rutte en de Jonge. Ben benieuwd!
Ik vond deze grafiek (over België) ook wel interessant, het stelt de zaken toch allemaal iets minder dramatisch voor. Ik snap dat er iets moet gebeuren, maar begin me mateloos te storen aan het paniekzaaien in de Belgische media. Ik voel me een schaapje dat gedwongen wordt om me op een bepaalde manier te voelen. De grafiek stelt het aantal nieuwe bedmettingen tov het aantal testen.
Mee eens. Ja de aantallen stijgen, maar de ziekenhuis opnames en IC aantallen maar nauwelijks. Daarbij denk ik ook niet dat je de aantallen van nu kunt vergelijken met maanden geleden. Toen werden namelijk alleen de mensen getest die ook daadwerkelijk opgenomen werden of er een echte aanleiding toe was om te testen. Nu kan iedereen zich laten testen dus wordt dat ook veel meer gedaan natuurlijk waardoor er altijd meer besmettingen zullen zijn.