Veel fruit en komkommer, tomaatjes, rauwe paprika ed. Verder koude maaltijdsalades, stukje vlees van de bbq, koude bietensalade, lekker brood, soepje, wrapje ed. Vooral niet moeilijk en niet van het fornuis.. Bij de kids is koude yoghurt met mango compote of aardbei/rabarber compote favoriet.
Als er maar geen rauwe en/of stukjes groente in de salade zitten. Als je een tip voor me hebt, heel graag! Ik eet nu veel dingen waar ik rauwkost los kan bij eten. Toch net wat frisser dan gekookte groenten. Taco’s, broodje hamburger/shoarma. En over schotels maak ik nu ook wat meer. Al ontkom ik er niet aan om een keer boerenkool te maken deze week
Ik heb echt niks met bbq. Deze week al 2x gedaan en dat is genoeg geweest tot volgend jaar... Wij eten met dit weer meer pasta salades, wat vaker kip en rijst en soep en brood. Maar verder tussendoor hetzelfde als anders.
Ik denk dat sommige mensen bij salade denken aan sla en tomaat/komkommer met dressing uit zo'n fles. Nou dan kan ik me wel voorstellen dat niet iedereen dat lust (zelf zou ik het dan alleen zonder zo'n dressing lusten bv). Ik eet regelmatig een peulvruchtensalade; superlekker en gezond en je kan er zoveel mee variëren.
Hier idem. En uiteraard zelfgemaakt van bloem melk en ei, anders lust niemand ze. Schoonvader is 91 en lust het eten in het verpleeghuis echt niet meer de laatste tijd. Dus vroeg hij gisteren om mijn pannenkoeken (en macaroni en groentesoep) want die zijn het lekkerst. Hij hij heeft zelf heel wat jaren een eigen pannenkoekenrestaurant gehad dus ik voel me vereerd en ga met liefde bakken voor hem, ook in deze hitte! Zelfs stamppot kan hij krijgen vsn ons ook al is het zomer.
Ja ik wel, heerlijk allemaal. Maar mijn oudste zoon niet. Tenminste, de structuur niet van o.a groenten. We eten dus wel regelmatig stampot (boerenkool is favoriet) en gladde soepen. Tomaten, prei, broccoli bijv. Dat lust ie allemaal wel.
Ik ken de Hollandse pannenkoeken, de Franse crepes en de Franse galettes (hartige pannenkoeken) bij die laatste zou ik me nog een voorstelling kunnen maken, maar verder niet Bij warm eten hou ik niet van de combi zoet-hartig, met 1 uitzondering rollade met stoofpeertjes
Het is in mijn keuken beter uit te houden dan buiten Haha, ik hou het dus lekker op binnen koken. We komen op inductie, scheelt ook wel qua warmte met een gasfornuis. Wij eten verder makkelijk, als het in de oven, airfryer of, nog beter, de slowcooker gemaakt kan worden heeft dat de voorkeur. Verder eten we wat minder koolhydraten en meer groentes.
Pannenkoeken met spek of ham en kaas zijn best hartig hoor Alleen de jongste eet ze met poedersuiker en stroop.
Ja maar dat buiten koken geeft ook wel weer vakantiegevoel en dat is een leuke bijkomstigheid. Man is alweer aan het werk en de kids hebben nog maar 1 week vakantie. Zo maken we er nog wat van
Dat is waar als we in een pannenkoek restaurant eten dan bestel ik eigenlijk altijd wel zoiets ja! We komen er tegenwoordig niet zo vaak meer, hihi!
Wij ook niet, ze vinden mijn pannenkoeken lekkerder ( en veeeeeeel goedkoper). Heel af en toe gaan we naar een pannenkoekenrestaurant bij mijn schoonvader in de buurt, daar neem ik altijd een wildragoutpannenkoek, die vind ik nog wel de moeite waard