0 euro. Wij drinken geen wijn. Hahaha. Ja nutteloze reactie, ik weet het. Op verjaardagen drinkt alleen mijn moeder wijn. Die krijgt altijd de fles van het kerstpakket en krijgt de fles ook mee. Hahaha
De flessen ‘los’ kosten meestal tussen de €5 en €8, maar we kopen ze meestal per doos en dan krijg je 10%korting of in de bonus: 1+1. Ik drink het liefst Berberana Dragon Reserva wit (€8,50), maar meestal koop ik die in de bonus , maar Tulipe vind ik ook lekker en arrogant ook en pinot en .... haha
Mijn vriend en ik dronken altijd de rode primitivo puglia van de Aldi voor 2,50. Heeeerlijk wijntje!!!! Kan niet wachten om weer een glaasje te mogen met druifjes en een kaasje!
Ja, heel veel wijn wordt als investering gekocht worden. Maar het is wel lastiger nu omdat de chinezen zich op de markt hebben geworpen. Als je dat wil dan zou je je daar in kunnen verdiepen. Vriend koopt gewoon wat hij denkt lekker te vinden. En soms als het dan open is gemaakt en we kijken blijkt de fles ineens heel duur te zijn.
Mijn man heeft dit een tijdje met speciaal bier gedaan. Als ik zag wat daar aan bedragen voor bier betaald werden
Ja dat kan ook wel oplopen. Maar iemand betaald eerder 50 euro voor een fles wijn dan voor een fles bier gek genoeg. Ook al is het beiden een grote fles.
haha deze valt nog mee, is maar 3x de inkoopprijs. De huiswijn was 4 euro inkoop en 28 verkoop. Aan de andere kant word op het eten vrijwel geen winst gemaakt. En vaak wisten we heel snel wie wel en geen verstand van wijn had. Mensen die dure wijn bestellen zijn inderdaad niet altijd degene met verstand van zaken. Helemaal grappig als ze de naam nog verkeerd uitspreken. Maar de meeste mensen vroegen om wijnadvies en dat is wel altijd heel leuk omdat je dan echt een extra dimensie aan het eten toevoegt.
Werden dan bepaalde personeelsleden getraind voor de adviezen? Want dat is toch ook nog wel een vak appart toch?
Ja we hebben 2 sommeliers en een vinoloog in dienst gehad. De rest van het personeel werd door hun getraind zodat we in hun afwezigheid ook over de wijnen konden vertellen.
Een vinoloog heeft een opleiding gevolgd (is echt heel moeilijk en laag slagingspercentage). Het woord sommelier word heel verschillend gebruikt, het is altijd iemand met veel wijnkennis en de meeste hebben wel iets van een cursus gevolgd maar is geen officiële opleiding.
Als ik op visite ben verwacht ik echt geen “dure” fles maar ik proef inderdaad wel duidelijk het verschil.
In de winkel vind ik de keuze heel beperkt. Online is er wel wat meer keuze. Ik haal mijn wijn bij een wijnhandel in een dorp waar ik vroeger ben opgegroeid.
Wat wel leuk is aan wijn is dat ook minder goede wijn in gezellig gezelschap nog best te drinken is. Het is gewoon ontwikkeling denk ik. Dat je smaken beter leert herkennen. Misschien een beetje verpest omdat je zelf de echt goedkope supermarkt wijnen niet meer koopt.
Jawel hoor. De Gall en Gall heeft online alle prestigewijnen gewoon op voorraad. Nadeel is wel dat je dan dus een jonge wijn hebt. En die kan je echt beter nog minimaal 10 jaar laten liggen. Ik PB je wel even linkje
Je kan er sowieso heen gaan, ze hebben ook alcohol vrije wijn die prima schijnt te smaken (zelf nooit geprobeerd) of verse jus d'orange.
Haha ja mijn man is geen wijn drinker (op de kerstdagen na dan) Speciaal bier vindt hij heerlijk! Maar dan geeft hij geen mega bedragen uit hoor. (oké ik lieg hij heeft een fles staan die kostte 80€ ) Maar een vriend van ons heeft dus wel eens een fles bier van 270€ gekocht
Hahaha dat is bocht Ik heb bij La bodega wel eens een alcohol vrije rosé gekocht, oké het smaakte idd naar rosé maar toch miste ik iets