Wat voor bed hebben jullie? Een heerlijk bed! Heel speciaal ook is dat hij een matras heeft en kussens en lakens/dekens. Alles wat ik zoek in een bed. Ik hou van hem met heel mijn hart. Bíjna nog meer dan van mijn man en kinderen! Ik ben zo gelukkig als ik er 's avonds naar toe ga en huil van verdriet wanneer ik hem 's ochtends weer verlaten moet... Mijn bed ligt zalig en als ik mijn huis moest verkopen met alles er in wat we bezitten en maar 1 ding mocht houden, kies ik voor mijn bed. Heb ik al gezegd dat ik van mijn bed hou? ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Boven buren Uhm, ligt eraan of je buren binnen of buiten zitten. Meestal zit boven je buren een dak. Of lucht. Of misschien wel een parasol of paraplu. Er kan eigenlijk heel veel. Ik heb zelf ook nog een paar soortgelijke vragen, misschien kunnen jullie me daarmee helpen. onder zoeker (gewoon aarde? Of een hooiberg?) achter volgers (nog meer volgers?) over werkers (een brug misschien? Of ook weer gewoon een dak?) in boorlingen (gaatjes?) voor mannen (vrouwen, denk ik. Dames gaan voor, toch?) aan nemers (handen?)
Zo wordt het belang van spaties (en het weglaten ervan) weer eens duidelijk gemaakt, katten bakken betekent immers iets heel anders dan kattenbakken.
Hahahaha ja geweldig je kunt sowieso als taalpurist je hart ophalen hier. Na-naar-verwisseling, d-t-fouten, verleden tijd meervoud zonder -n (we wilde.....) mijn vingers jeuken regelmatig
@tupp Ik ga wellicht een beetje offtopic nu, maar dit laat wel zien hoe ik op mijn manier moeite heb met (onjuist) taalgebruik. Het is zoals ik het zelf noem een soort van "omgekeerde dyslectie", omdat ik dan totaal niet begrijp wat er wordt bedoeld. En dan kunnen mensen soms heel flauw/geïrriteerd uit de hoek komen met "je begrijpt toch wat ik bedoel!" Nou, niet dus! Een tijdje terug had iemand het hier over 'weg gelagen'. De combinatie van én een spelfout én spatie teveel maakte het zowat een onoplosbare puzzel voor mij. Tot iemand zei dat er 'weggelachen' werd bedoeld... En ik vind het zelf ook heel lastig gewoon, wil ook totaal niet uit de hoogte doen maar ik begrijp foutief taalgebruik gewoon écht vaak niet. Heb wel vaker gehoord van andere ASS'ers dat zij hier last van ondervinden trouwens.
Ik ben ook slecht met spelling wat betreft d of dt, maar ik weet gelukkig wel het verschil tussen na en naar
Of nog zo'n vreselijke: 'ik kon die persoon' (Amsterdams voor kende)... Ik denk dan altijd "komt er nog wat van?". Voor mij is het dan gewoon een onderbroken zin.
Ja die associatie heb ik ook echt! Omdat iemand dus eens zei 'Ik kon hem', in mijn hoofd maakte ik daarvan 'ik kon hem wel iets aandoen!' oid.
Of ‘hij wilt‘ .... ik ben dan geneigd om te zeggen. ‘Eh, ben je bekend met het onregelmatige werkwoord willen?’ Maar goed...... ieder z’n kwaliteiten. Ik was bizar slecht in wiskunde vroeger op school
Weg gelagen zou ik denk ik ook niet snappen. Of het moet toch uit de context van de zin blijken. Maar dan nog zou ik denk ik twee keer moeten lezen voor ik zou denken "oh, weggelachen!" Ik begrijp wel dat het met ASS extra lastig kan zijn. Je hebt soms echt een stukje flexibiliteit nodig om bij een verkeerd geschreven woord te bedenken wat het dan wel had moeten zijn. Niks mis mee om het dan te vragen toch? Zul je vast wel eens een reactie krijgen dat iemand dyslexie heeft er er dus niks aan kan doen. Maar jij hebt ASS en kan daar ook niks aan doen. (En hoeft ook niet! Genoeg andere mooie kwaliteiten daardoor). Met een beetje begrip voor elkaar, kom je een heel eind.