Hier was tot 2 jaar geleden ook bijna al het personeel fel tegen continu rooster. Toen kregen we een nieuwe directie in maart 2019 in april 2019 kwam er een enquête onder ouders over een continu rooster en in augustus 2019 is dat continu rooster in gegaan. Vind het persoonlijk ook echt heel fijn. Zoon was van groep 1 tm 7 een normaal rooster gewend en vond continu ook veel fijner. Dochter is afgelopen juni gestart dus die weet niet beter.
Hier zeggen ze dat het te lastig is voor de kinderen. Ik kan niet voor de anderen spreken, maar ik merk wel dat het mijn oudste veel rust bracht. Er is een petitie geweest. Maarja dan weet je van de mensen die niet gereageerd hebben niet of ze tegen zijn of dat ze er niet van gehoord hebben/neutraal zijn. Zelf willen ze het absoluut niet pijlen. Zover ik kan zien is er wel een fijne directie, er zijn een hoop goede dingen die ik niet verandert zou willen zien.
Wat zijn jullie allemaal nog laat wakker. Ook last van de warmte? Ik vermoed dat mondkapjes op het mbo nog zullen komen. De eerste heeft het al aangekondigd nl. ROC Friese Poort Ik kan me er ook wel wat bij voorstellen, want ondanks dat er kleinere groepen geformeerd zijn, kom je dicht bij de studenten in de praktijklessen. Ook buiten de lokalen, bij verplaatsing door de gangen is het vaak moeilijk die afstand te bewaren. Bij ons moeten ze straks overigens eten in het eigen lokaal, dus niet massaal in de aula. Ook de docent eet in het lokaal.
Wat ik over Friese Poort heb gelezen, het is een advies (dus geen verplichting) en enkel op de gang en niet tijdens lessen. Daarmee zou ik prima kunnen dealen. Eten in het eigen lokaal lijkt me ook helemaal prima. Het voorkomt idd de drukte.
Ik.vind het voor een kleuter nou nog niet echt belangrijk dat die deelneemt aan zo'n gesprek. Bij ons gaan ze vanaf groep 3 mee. Dan is het voor die kinderen alweer wat makkelijker.
Hier is dat dus verplicht / zeer gewenst dat de kleuters deelnemen aan de gesprekken. Moeten ook veel vragen beantwoorden enzo.
Ja idd. Dan zou het bij ons ook enkel monitoren gaan, want ik kom wel binnen die 1,5 meter, maar alleen tijdens mn onderzoek. Anamnese en dergelijke doe ik wel op 1,5 meter.
Hier is vorig jaar met een meerderheid gestemd. Tegen het continurooster. Nu is het ivm corona alsnog ingevoerd . Nou je moet ze eens horen, zowel leerkrachten als ouders.
Nee een aantal leraren zijn tegen, omdat ze nu geen fatsoenlijke pauze meer hebben en een aantal ouders, geen idee waarom (dat weten ze zelf volgens mij niet). Ik heb destijds neutraal gestemd omdat ik het huidige rooster prima vond (met 2 dagen tot 12.30 en 3 tot 15.15 alle klassen), maar ik vind dit ook wel heel prettig. Mijn kinderen waren tegen, omdat ze heel graag tussen de middag een broodje thuis wilden eten, maar dat was ook omdat ik toen pas net thuis was en dat was nog "nieuw).
Dat mag best gevoelig liggen, daar zit ik niet mee Die 6 weken vakantie bedoel ik nu dus puur om het feit dat zij dus 6 weken geen enkel risico hebben gelopen. De hele zomervakantie lang hebben beroepsgroepen doorgewerkt en dus risico gelopen, er is geen enkele andere beroepsgroep die 6 weken vrij heeft. Ik wil helemaal niet zeggen dat ze dat niet moeten krijgen hoor. Maar even puur om het risico lopen. Genoeg leerkrachten die naar oranje gebieden gegaan zijn om vakantie te vieren, of die op het overvolle Zandvoort hebben gelegen. En als zij weer aan het werk moeten (natuurlijk niet allemaal, maar degenen die massaal deze post op fb deelden) is het: je zult maar leerkracht zijn...uhhh sorry.
Veilig kan sowieso alleen als iedereen zich aan de regels houdt, maar het is al bekend dat niet iedereen dat doet. En ja, vind zelf een gesprek face to face ook prettiger, maar zolang niet iedereen zich houdt aan de regels, doen we het lekker via beeldbellen.
Dus omdat een kleine groep mensen zich niet aan de regels houden, moet iedereen daaronder lijden? En zo verlies je dus draagvlak voor alle maatregelen. Wat ik ben er iig wel klaar mee om als een kleuter behandeld te worden. Hoe streng je de maatregelen ook maakt, je blijft toch idioten houden. Hoe moeilijk kan het zijn. Je zet gewoon een stoel neer op ruime afstand en hebt zo een gesprek.
Is dat een kleine groep? Vraag het me echt af namelijk. Alhoewel jij heel kritisch bent lijk je me niet iemand die de regels aan haar laars lapt. Maar zoals @GossipGirlxoxo, geeft zelf al toe dat ze zich er niet (altijd) aan houdt. Dus tja, dan zit ik niet te wachten op een face to face oudergesprek en juf misschien ook niet. Risico op een grotere afstand en minder dan 15 minuten mag dan wel heel klein zijn, het risico is groter dan via beeldbellen. En helaas is het toch heel vaak zo dat een kleine groep het voor de rest verpest?
https://www.google.nl/amp/s/www.nu.nl/binnenland/6071106/haagse-schilderswijk-toneel-van-rellen-wie-veroorzaakt-de-onrust-en-waarom.amp Ik weet niet of jullie het volgen maar dat krijg je dus als scholen zo lang dicht blijven. In Utrecht is het ook onrustig.
Zolang je je tijdens die afspraak aan de regels houdt, is de kans op besmetting heel klein. Hoe moeilijk is dat om dat daar niet te doen? Ok, het risico is niet nul, maar dat is het nergens.
Even over die 6 weken: het zijn er gewoonweg geen 6. Volgende week begint onze school (vo) weer maar leerkrachten zijn deze en eind vorige week alweer aan het werk. Docentschap is meer dan alleen voor de klas staan. En de eerste week van de vakantie is ook geen vakantie maar een afrondingsweek waarin nog veel vergaderd wordt. Feitelijk houd je dan max. 4 weken over. Best veel, maar niet exceptioneel. Ik ken zat mensen buiten het onderwijs die ook 4 weken nemen. Het lijkt op papier helemaal fantastisch, ik zit nog maar net in het onderwijs, maar het valt mij al met al toch best tegen met al die vrije dagen. Bovendien maak ik meer uren dan op papier staat, maar dat is misschien omdat ik een beginneling ben. Voor elk lesuur staat 2 a 3 uur voorbereiding. En ik kan je verzekeren, die heb je nodig. Lesgeven is een vak, niet iets wat je zomaar even uit de losse pols doet.
Ja, dit viel wel te verwachten. Dit gedrag is niet goed te praten. Maar als je iets weet van werking van het puberbrein, groepsdynamiek en hoe een deel van de gezinnen (niet) functioneert, dan komt dit nauwelijks als verrassing. En ik snap dat er nu ook veel geld naar andere dingen gaat. Maar gemeentes hadden zeker deze zomer echt nadrukkelijker moeten investeren in activiteiten voor de jeugd.
Ah, hier herken je de nieuwelingen in het onderwijs aan. Die gaan de discussie nog aan. Welkom, trouwens. En het correcte antwoord is: Ja, ik werk inderdaad maar 40 weken per jaar en ga op mijn schaarse werkdagen om 4 uur naar huis. Werk jij meer?? Had je maar een vak moeten leren.