Hi. Wij hebben vaak eters over de vloer. En soms heb ik dan zin om een lekkerder toetje dan gewoon een ijsje te maken. Hoe zoeter, hoe beter.. voor mij dan. -Gecarameliseerde appel met crème fraise, maakte ik vorige week even gauw. Was errrrg lekker. -Crèpe met dulche leche. -zelfgemaakte crème brûlée. .. kom maar op! Gezinstoetjes of feesttoetjes voor grote groepen!
Oeh, wij zijn dol toetjes. Wij maken ieder weekend een uitgebreid en zelfgemaakt dessert. Een absolute favoriet van de kinderen is deze: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/karamelmousse-met-specerijenroom/ en hier eten we dan ook gekarameliseerde appel bij. Verder zijn er nog talloze opties, zoals panna cotta (evt yoghurt, koffie, kokos, chocolade variant) met een lekkere coulis. Of Pavlov met mascarpone room en (tropisch) fruit. En dan nog tiramisu, crème brulee (ook diverse varianten), etos mess, soufflé, Knickerbocker glory, Apple crumble met (speculaas of karamel) slagroom, stroopwafels monchou toetje, chocolade fondant (lava cakejes), diverse soorten mousse (chocolade, fruit) etc. Of er maken roomijs en serveren daar nog wat lekkers bij, bv butterscotch saus, karamel slagroom, amandel krullen, een crumble, praline, nootjes, coulis, gekarameliseerde appel/peer/ananas/e.d. En laatst was een groot succes een lemonbar met tijm slagroom en een soort suikerschotsen.
Nog een paar: Mini peer of appel tarte tatin Clafoutis Meringue rol met (chocolade)room en fruit, bv aardbeien en framboos of mango en passievrucht Mini trifle van bastognekoeken, mascarpone crème, sinaasappel partje en sinaasappel curd Frambozen curd maakt ook alles lekkerder, en kan evt gemarmerd door slagroom geschept worden. Doe wat bruine suiker door mascarpone en alles wordt lekkerder
Pavlova! Een van mijn favoriete toetjes Een meringue rol gevuld met room, lemon curd of jam en vers fruit. Tiramisu En ik maak zelf ook wel gewoon eens taart of brownies
Oma's griesmeelpudding Lekkerste toetje heb ik gehad op huwelijksreis. Een huisgemaakte white chocolate cheesecake. Geen idee hoe die werd gemaakt, maar heb er nu nog heimwee naar. Chocolademousse doe je me ook groot groot plezier mee. Gewoon een vlaflip word ik ook erg blij van. Banoffee taart! Gewoon aardbeien, crème fraiche met een beetje suiker loskloppen en bastogne koekjes. Gevaarlijk topic dit
Ik lees dit topic haast kwijlend door Ik maak regelmatig panna cotta, tiramisu of simpele witte chocolade mousse. Witte chocola smelten, slagroom kloppen. Voorzichtig door elkaar scheppen en een dag laten koelen in de koelkast. Frambozen saus maken en erbij en smullen maar!
Ooh, ik heb Toetjes voor iedere mood Als ik mezelf zielig vind, of het is de tijd van de maand, dan wil ik iets van chocolade. Om het even wat, zolang het maar geen witte chocolade is. Vind ik zo smakeloos. Koud buiten? Dan graag een lekkere tiramissu, of rijstepap met een toefje slagroom. Na gourmetten, bbq of andere vette dingen volstaat een waterijsje of lekker koud fruit. En afgelopen weekeind hadden dochter en ik de zomer in onze bol. En heel veel aardbeien. Toen hebben we hangop gemaakt met aardbeien En de dag erna van die gesuikerde Bladerdeeg schelpjes gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom, verse aardbeien en slagroom
Oh ja en wat de kinderen erg lekker vinden is aardbeien met chocolade eromheen (heel simpel aardbeien in gesmolten chocolade doppen en koelen tot de chocolade weer hard is).
Ken jij het programma "wie is de chef?" Dat vroeger werd uitgezonden door RTL? Daar had ik jou zo graag een keer aan mee willen zien doen. Weet gewoon zeker dat het hele gezelschap op jou zou hebben gestemd!
Ik ben echt een toetjesmens en zoetekouw. Mijn favorieten: 1. ijs 2. ijs 3. ijs 4. ijs met een likeurtje 5. Crepe met ijs en aardbeien 6. Sorbet met vers fruit 7. Bordje mer mini desserts: frambozen cheesecake, bolletje ijs, macarons en bonbons. 8. Flaflip 9. Marhmellows van de bbq 10. Aardbeien met chocoladesaus Mousse en slagroom vind ik niet zo lekker, en pudding vind ik verschrikkelijk. Met creme brulée of tiramisu doe je mij echt geen plezier, bleghh. Ik hou helemaal niet van koken dus ga meestal voor iets makkelijks (flaflip of ijsje op een stokje uit de vriezer).
Mijn favoriet is crème brulee met frambozen. ' Vroeger was mijn favoriet vanille ijs met m en m s in kleine stukjes en slagroom.
Als je zo van zoetigheid houd en marshmallows van de bbq op je lijstje staan is deze heel lekker. Alu schaaltje, vullen met stukjes Brownie en marshmallows en daaroverheen Caramel saus en dit even op de bbq zetten tot de marshmellows gesmolten zijn en dan eten met versgeklopte slagroom en bolletje vanille ijs.
Moelleux of zachte lauwe chocolade taart. Trifle met mascarpone, rood fruit, petit beurre koekjes en witte chocolade. Eigenlijk is mijn lijst eindeloos